reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Gosia my jedziemy od 13-26 sierpnia.

My małego kąpiemy między 18-19 zależy ile wytrzyma, bo od godziny 15-16 zależy o której sobie drzemkę strzeli ma zakaz spania, lub nawet 5 min. drzemki. Po kąpaniu cyc, nie zawsze je, czasem chwile pomulda ale musi być obowiązkowo. Potem go kładę do łóżeczka i zasypia między 19-20, czasem zdarzy się że śpi nawet przed 19. No i śpi do 6-7 rano z jedną albo dwoma pobudkami na karmienie.

Mój dźwiga się już dawno nie miał skończonych 3 miesięcy. Tyle że ja mu nie daje palców, bo uważam że to za małe dziecko na siadanie. Za to mój spryciarz łapie się wszystkiego co pojawi się w jego zasięgu, żeby się dźwignąć(łącznie z wąsami dziadka:-D)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z samego rana. Widzę, że pisałyście o wadze waszych dzieciaczków. Mój Misiek to grubasek, jak się urodził miał 3600 i 54 cm długości. Na ostatnim szczepieniu przyjmował nas nie nasz pediatra, bo nasza lekarka była na zwolnieniu. Facet nastraszył mnie, że mam otłuszczone dziecko, bo ważył wówczas już 7950 (karmiłam go wtedy tylko piersią). We wtorek, po infekcji Miśka, byłam u naszej pediatry do kontroli. Zważyła Miśka - 8350, ale stwierdziła, że dziecko wcale nie jest otłuszczone tylko duże - ma obecnie 74cm. Uspokoiła mnie, bo powiedziała, że wzrost i waga dziecka to bardzo indywidualna sprawa. W naszym przypadku wpływ ma m.in. to, że zarówno ja jak i mój M należymy do osób wysokich, więc Miki ma po kim być dużym chłopakiem.
Co do prób siadania, tzw ćwiczenia o którym wspomniała Blondie to my dokładnie w taki sam sposób ćwiczyliśmy z Miśkiem mniej więcej od 3 miesiąca. Obecnie Misiek potrafi już siedzieć bez trzymania nas za kciuki, ale oczywiście z pełną naszą asekuracją, bo czasami jeszcze główka mu się buja jak u pijaka i ciężko mu utrzymać wówczas pion;-)
Mam prośbę, może któraś z Was mogłaby mi doradzić jak mogę przekonać moje dziecko do picia herbatki i soczków, absolutnie nie toleruje butelki, kubeczek niekapek traktuje jak gryzak... Już kończą mi się pomysły.

Mam prośbę, może któraś z Was mogłaby mi doradzić jak mogę przekonać moje dziecko do picia herbatki i soczków, absolutnie nie toleruje butelki, kubeczek niekapek traktuje jak gryzak... Już kończą mi się pomysły.

kochana jeżeli nie lubi butelki to może nie czas na niego jeszcze aby pił herbatki

mój pluł na początku pomimo iż z butli pije

robiłam mu malutko bo potem i tak nie dopijał tej herbatki
czasem dawałam wodę

ale myślę, że Miśkowi Twojemu mleczko starczy :-)

a spróbój mu najpierw dać mleczko z butli czy załapie jeżeli nie to znaczy że butelka nie dla niego :-)

Gdynianka- ja mam podobny problem, moja z butelki pije ale tylko mleko tak to wszystkim pluje nic nie chce połknąć, Ty może spróbuj łyżeczką a jak zasmakuje to może przekona się do butelki czy kubeczka

Dziewczyny od kiedy przestajemy dodawać dodatkową warstwę ciuszków. Ja nadal ubieram body z długim i sweterek ale nie wiem czy już nie ubierać body z krótkim. I czy ta osłona na wózek (ona nie dotyka nóżek) to warstwa czy nie.

hej,
my kąpiemy ok 20, przeważnie o 21 Ala już mocno śpi w łóżeczku, wczoraj pobiła rekord i zasnęła przed 23 :szok:
ja ubieram body krótki i bluzę i kocyk jak chłodniej, osłonki już dawno nie wożę bo mnie wkurza jak wyjmuję Alę to muszę odpinać i przeważnie mi spadnie :-D
my z siostrą i małą idziemy do jej koleżanki na kawę na 12 a potem spacer.
miłego dnia

witam się,
u mnie jest ten sam problem z piciem, Antek przez jakiś czas tak ładnie pił a teraz znów nic, albo płacze albo pluje i każde picie kończy się tym, że ja dopijam a robie mu max 30 a nawet i mniej, jak widzę, że ma gęsto ślinę bo jest gorąco to wmuszam by chodziarz parę kropel wypił, ja nie wiem, że temu mojemu dziecku nie chce się pić....
ciekawe ile mój będzie ważył jak za tydz pójdziemy na szczepienie, ostatnio się bardzo poprawił...
ja w te cipepłe dni ubieram go w body z długim, rajstopki cienkie, sweterek, półśpiochy lub spodenki i albo wcale nie przykrywam albo jedną warstwą kocyka polarowego. osłonki już dawno nie zakładam bo jest jakaś beznadziejna

reklama
kupiłam małemu grzechotkę w domu się zorientowałam że jest różowa, ale to chyba mu nie przeszkodzi, kolor to kolor
tyle że ja mam uczulenie jak widzę że Misiek ma coś różowego

Do góry