reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Witam, kurcze mój Miki ma chrypę i chyba zaczyna mu się katarek. Co prawda czyściłam mu nosek fridą i babole są białe, więc chyba nie ma żadnej infekcji. Troszkę spadł mu poziom glukozy, ale mieści się jeszcze w normach. Nie ma temperatury.
Dzwoniłam do lekarza, na razie mam jedyne go obserwować, czyścić nosek i mierzyć glukozę. Nie rezygnować ze spacerów. Jakby coś się działo nie mam na nic patrzeć i od razu jechać do szpitala:-(
Trzymajcie kciuki...

Witam się:-)
Kolejna nocka niezaciekawe a przede mną kupa roboty więc nie wiem skąd tu siły brać:-(

Dobrze że chociaż pogoda nastraja optymistycznie :-)

Dziewczyny, czy orientujecie sie czy mozna jeszcze dziecku podać teraz szczepionkę na pneumokoki? Mój Wiktor skonczyl 4 m-ce i jest już po trzech turach szczepień, więc czy jeszcze teraz da radę?
5 maja mamy czwarte szczepienia więc myślalam że może wtedy, chyba że to juz za późno?:-(

Miłego dnia :-)

hej,
moja Ala dostała katarek :-(
psikam wodą morską, ściągam fridą i smaruję maścią majerankową, oby szybko przeszło.
noska słaba bo coś mała zasnąć nie mogła ale daliśmy radę.
miłego dnia

hej,
ja wczoraj byłam u fryzjera ale nie jestem zadowolona:/ mój fryzjer ktory zawsze mnie fantastycznie obcinał i czesał przeniósł sie do Wa-wy, no cóż jakoś to przeboleje...
Antek śpi a jak wstanie to idziemy na spacer długi bo wczoraj się źle czułam i musiał zostać w domu....
dziś go lżej ubieram bo termometr pokazuje 22 st, zakładam mu body z krotkim, rajstopki, spodenki dresowe grubsze, skarpetki grube (marzną mu stópki bardzo) bluzeczkę i bluzę i cienszą czapeczkę i kocyk polarowy....

Witam, kurcze mój Miki ma chrypę i chyba zaczyna mu się katarek. Co prawda czyściłam mu nosek fridą i babole są białe, więc chyba nie ma żadnej infekcji. Troszkę spadł mu poziom glukozy, ale mieści się jeszcze w normach. Nie ma temperatury.
Dzwoniłam do lekarza, na razie mam jedyne go obserwować, czyścić nosek i mierzyć glukozę. Nie rezygnować ze spacerów. Jakby coś się działo nie mam na nic patrzeć i od razu jechać do szpitala:-(
Trzymajcie kciuki...

do smarów z nosa polecam "katarek" rewelacja i sciaga smarki z bardzo głęboka

malta - pneumokoki mozna dac do 2 roku zycia. do 6mcy 3 dawki + jedna przypominajaca
od 6mcy do roku dwie + przypominajaca
rok - 1 dawka + przypominajaca
powyzej 2 - jedna dawka

przypominajace sa jak dziecko ma 2 lata. ja bym na twoim miejscu poczekala jak maly skonczy 6mcy i zaoszczedzisz 300zł a to tylko 2mce zostały

Ostatnia edycja:
Witam,
widze, ze wszystkie mamusie zajete przygotowaniami do swiat :)
Pewnie jeszcze zajrze dzisiaj, ale na wszelki wypadek chcialabym zlozyc zyczenia:

"Niech te święta będą pełne nadziei i wiary ,
radosnych spotkań przy wielkanocnym stole
oraz smacznego święconego jajka"

Malta zapytaj pediatre czy mozesz szczepic teraz. wiem ze nieraz miedzy niektorymi szczepieniami trzeba odczekac 6 tygodni. Wiem ze mozna szczepic okolo pol roku jesli wczesniej /przy pierwszym szczepieniu/ sie tego nie zrobilo. Ale czy teraz to nie wiem...

malta - ja też czekam tak jak Ariska pisała. teraz te obowiązkowe, a pneumo jak skończy pół roku
martusia za dużo. no przynajmniej o ten kocyk. ja teraz wróciłam ze spaceru i mała miała tylko body i getry. nawet skarpety zdjełam by pomachała szłapkami.
dziewczyny wietrzcie i nawilzajcie pokoje dzieci to katarków będzie mniej. od suchego powietrza marii tez ma zaraz kozy w nosie

wielkanoc45.gif

najlepsze życzonka dla was

i kartka . link poniżej

reklama
Czesc dziewczyny.My od rana od 9 do 12 na spacerku w parku i na placu.Pogoda superowa ponad 20 st.w cieniu.MOj maly wczoraj i dzisiaj byl juz w samym pajacyku takim z krotkimi rekawkami i nogawkami i gole stopy.I jak tak czytam to strasznie duzo wy tych ciuszkow ubieracie.Albo Ja tak malo.MOj maly rajstopek wcale nie mial a spiochy pod spodnie to mu zakladalam w pierwszym miesiacu zycia jak byly minusowe temp.Potem to nawet jak bylo zimno to juz gole nogi skarpetki spodnie i kocyk na to.Byl raz chory ale mysle ze to predzej ode mnie zlapal bo Ja ostatnio ciagle chora teraz znowu ale na szczescie dzieci jeszcze nie kaszla i nie maja kataru wiec mam nadzieje ze tym razem ich nie zarazilam.W domu moj maluch siedzi w samym body w krotkim rekawku i jest cieply.Ja stwierdzialm ze tego dziecka napewno nie bede przegrzewac.A czpke to ma t5ylko na sloncu a tak to gola glowa lub kaptur od bluzy jak jest chlodniej.
Jeszcze 2 dni i MOj Filipek dolaczy do grona 3 miesieczniakow i tez wyrusze na zakupy deserkow.ALe samych deserkow.A marchewke sama mu ugotuje nie bede kupowac.I kaszke chce jakas kupic juz sie nie moge doczekac.
Ale tutaj cisza chyba u was tez ladna pogoda wiec sobie poszlyscie na spacerki.Albo sprzatacie caly czas.JA tam nie sprzatam tutaj jakos tych swiat tak nie odczuwam jak w Polsce.
MIlego dnia wszystkim:))

Do góry