reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Witam, kurcze mój Miki ma chrypę i chyba zaczyna mu się katarek. Co prawda czyściłam mu nosek fridą i babole są białe, więc chyba nie ma żadnej infekcji. Troszkę spadł mu poziom glukozy, ale mieści się jeszcze w normach. Nie ma temperatury.
Dzwoniłam do lekarza, na razie mam jedyne go obserwować, czyścić nosek i mierzyć glukozę. Nie rezygnować ze spacerów. Jakby coś się działo nie mam na nic patrzeć i od razu jechać do szpitala:-(
Trzymajcie kciuki...

Witam się:-)
Kolejna nocka niezaciekawe a przede mną kupa roboty więc nie wiem skąd tu siły brać:-(

Dobrze że chociaż pogoda nastraja optymistycznie :-)

Dziewczyny, czy orientujecie sie czy mozna jeszcze dziecku podać teraz szczepionkę na pneumokoki? Mój Wiktor skonczyl 4 m-ce i jest już po trzech turach szczepień, więc czy jeszcze teraz da radę?
5 maja mamy czwarte szczepienia więc myślalam że może wtedy, chyba że to juz za późno?:-(

Miłego dnia :-)

hej,
moja Ala dostała katarek :-(
psikam wodą morską, ściągam fridą i smaruję maścią majerankową, oby szybko przeszło.
noska słaba bo coś mała zasnąć nie mogła ale daliśmy radę.
miłego dnia

hej,
ja wczoraj byłam u fryzjera ale nie jestem zadowolona:/ mój fryzjer ktory zawsze mnie fantastycznie obcinał i czesał przeniósł sie do Wa-wy, no cóż jakoś to przeboleje...
Antek śpi a jak wstanie to idziemy na spacer długi bo wczoraj się źle czułam i musiał zostać w domu....
dziś go lżej ubieram bo termometr pokazuje 22 st, zakładam mu body z krotkim, rajstopki, spodenki dresowe grubsze, skarpetki grube (marzną mu stópki bardzo) bluzeczkę i bluzę i cienszą czapeczkę i kocyk polarowy....

Witam, kurcze mój Miki ma chrypę i chyba zaczyna mu się katarek. Co prawda czyściłam mu nosek fridą i babole są białe, więc chyba nie ma żadnej infekcji. Troszkę spadł mu poziom glukozy, ale mieści się jeszcze w normach. Nie ma temperatury.
Dzwoniłam do lekarza, na razie mam jedyne go obserwować, czyścić nosek i mierzyć glukozę. Nie rezygnować ze spacerów. Jakby coś się działo nie mam na nic patrzeć i od razu jechać do szpitala:-(
Trzymajcie kciuki...

do smarów z nosa polecam "katarek" rewelacja i sciaga smarki z bardzo głęboka

malta - pneumokoki mozna dac do 2 roku zycia. do 6mcy 3 dawki + jedna przypominajaca
od 6mcy do roku dwie + przypominajaca
rok - 1 dawka + przypominajaca
powyzej 2 - jedna dawka

przypominajace sa jak dziecko ma 2 lata. ja bym na twoim miejscu poczekala jak maly skonczy 6mcy i zaoszczedzisz 300zł a to tylko 2mce zostały

Ostatnia edycja:
Witam,
widze, ze wszystkie mamusie zajete przygotowaniami do swiat :)
Pewnie jeszcze zajrze dzisiaj, ale na wszelki wypadek chcialabym zlozyc zyczenia:

"Niech te święta będą pełne nadziei i wiary ,
radosnych spotkań przy wielkanocnym stole
oraz smacznego święconego jajka"

Malta zapytaj pediatre czy mozesz szczepic teraz. wiem ze nieraz miedzy niektorymi szczepieniami trzeba odczekac 6 tygodni. Wiem ze mozna szczepic okolo pol roku jesli wczesniej /przy pierwszym szczepieniu/ sie tego nie zrobilo. Ale czy teraz to nie wiem...

malta - ja też czekam tak jak Ariska pisała. teraz te obowiązkowe, a pneumo jak skończy pół roku
martusia za dużo. no przynajmniej o ten kocyk. ja teraz wróciłam ze spaceru i mała miała tylko body i getry. nawet skarpety zdjełam by pomachała szłapkami.
dziewczyny wietrzcie i nawilzajcie pokoje dzieci to katarków będzie mniej. od suchego powietrza marii tez ma zaraz kozy w nosie

wielkanoc45.gif

najlepsze życzonka dla was

i kartka . link poniżej

reklama
Czesc dziewczyny.My od rana od 9 do 12 na spacerku w parku i na placu.Pogoda superowa ponad 20 st.w cieniu.MOj maly wczoraj i dzisiaj byl juz w samym pajacyku takim z krotkimi rekawkami i nogawkami i gole stopy.I jak tak czytam to strasznie duzo wy tych ciuszkow ubieracie.Albo Ja tak malo.MOj maly rajstopek wcale nie mial a spiochy pod spodnie to mu zakladalam w pierwszym miesiacu zycia jak byly minusowe temp.Potem to nawet jak bylo zimno to juz gole nogi skarpetki spodnie i kocyk na to.Byl raz chory ale mysle ze to predzej ode mnie zlapal bo Ja ostatnio ciagle chora teraz znowu ale na szczescie dzieci jeszcze nie kaszla i nie maja kataru wiec mam nadzieje ze tym razem ich nie zarazilam.W domu moj maluch siedzi w samym body w krotkim rekawku i jest cieply.Ja stwierdzialm ze tego dziecka napewno nie bede przegrzewac.A czpke to ma t5ylko na sloncu a tak to gola glowa lub kaptur od bluzy jak jest chlodniej.
Jeszcze 2 dni i MOj Filipek dolaczy do grona 3 miesieczniakow i tez wyrusze na zakupy deserkow.ALe samych deserkow.A marchewke sama mu ugotuje nie bede kupowac.I kaszke chce jakas kupic juz sie nie moge doczekac.
Ale tutaj cisza chyba u was tez ladna pogoda wiec sobie poszlyscie na spacerki.Albo sprzatacie caly czas.JA tam nie sprzatam tutaj jakos tych swiat tak nie odczuwam jak w Polsce.
MIlego dnia wszystkim:))

Do góry