reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

samantaa - ja na spacerek ubieram małej body+ sweterek i rajtuzki+spodnie cieńkie i skarpety. Wczoraj jak zrobiło się ciepło to nawet nie przykrywałam kocykiem i zamiast czapki założyłam opaskę. Dziś jak wyjdziemy to zamierzam nawet ubrać taką cieńszą bluzę zamiast sweterka. Też widziałam dzieci opatulone po nos kocami, ale się tym nie przejmuję - bo wiem że dzieci nie powinno się przegrzewać.
Martuś - profilaktycznie 1/2 łyżeczki calcium bananowego można podawać, przy chorobie nawet łyżeczkę dwa razy dziennie.
gogi - dzieciątko do pół roku jest ubezpieczone z urzędu - to znaczy że przysługują mu wszystkie uprawnienia niezależnie od tego czy rodzice zgłosili, czy nie. tak że nic się nie przejmuj

Ostatnia edycja:
reklama
i ja sie witam, my pierwszy etap spaceru mamy za soba:) wybylam z domu ok 10 i dopiero wrocilismy. bylismy na zakupach i juz prawie wszystko mamy:)
co do ubierania to ja juz w ogole lekko ubieram:body kr. rekaw i na to pajac do tego czapka - tak dzis go ubralam, a wczoraj macius mial jeszcze skarpetki, spodenki takie ciensze i bluza...i jak cos zawsze mam kocyk cienki...poki co chyba mu odpowiada...

mój ma body z krótkim, cienkie spodenki długie, skarpetki , buciki, i na body ma bluzeczkę cienką z długim
no i czapeczka

wybierzemy się dzisiaj na jeszcze jeden spacer

krem nivea kupiony, ma fajną delikatną konsystencję
będę małego smarować jak będziemy szli na popołudniowy spacerek

Jak ja Wam zazdroszczę tych spacerków. Ja przez ten antybiotyk siedzę z Dominikiem w domu. Sama wybiegam na moment z domu na zakupy do najbliższego sklepu, kiedy mąż jest w domu.
Z ubieraniem na dwór to ja też mam zawsze problem. A na taką pogodę jak teraz to już chyba faktycznie trzeba dziecko ubrać w miarę lekko i najwyżej kocyk.

Zabka na chrzciny mozesz kupić:
- krzesełko do karmienia
- leżaczek-bujaczek
- mate edukacyjną lub taki przyrzad gimnastyczny
- termometr do mierzenia temp. w uchu i na czole
- ładne naczynka do nauki samodzielnego jedzenia
no ja wczoraj wynalazlam takie rzeczy pokazalam szwagierce i najbardziej jej sie spodobal bujaczek lezaczek i to 2 takie fajne ale popatrze jeszcze za tym termometrem bo fajny pomysl i naczynka bo krzeselko dostana od kogos innego a mate to sie kiedys indziej kupi :-)
http://allegro.pl/interaktywna-mata-...535658273.html
http://allegro.pl/little-tikes-1621-...563449083.html
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-l...558706443.html
http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...560973602.html
http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...567394882.html
http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...569478562.html
Witajcie!!

Ariska - no nieciekawie z tą paczką, mam nadzieję, że się to szybko wyjaśni.. może przez to, że Święta idą to są jakieś opóźnienia?

Żabka - ja też myślę, że pieniążki to najlepsze rozwiązanie.. a jak koniecznie chcesz prezent dać, to podpytaj czego nie mają jeszcze a co ny się im przydało..

a ja oglądam YCD i zaraz idę spać.. muszę jeszcze pranie powiesić, ale to na reklamie..
dziś taka pogoda jaką uwielbiam:) niech taka zostanie jak najdłużej, bo spacerki to to co ostatnio lubię najbardziej!!!
no zobaczymy co sobie wybiora bo szwagierka sie jeszcze zastanawia bo wiem ze niemaja ani maty ani lezaczka ani karuzelki wiec jakies opcje sa :-)
Hejka. Noc ciężka bo z przerwami. Moje dziecko jadło co godzinę, albo ciumciało a ja zaspana nie pamiętam. Nie wiem czy mam kryzys laktacyjny 3 miesiąca i mniej leci czy co, ale leci coś tam. Więc jak dojna krowa przystawiam co chwilę i czekam aż przejdzie. Najgorsze te krzyki przed spaniem. Bawi się dwie godziny a potem w ryk bo zmęczona i na rączki. A czasem jak wezmę na rączki to ryczy jeszcze bardziej a po chwili jak znów wezmę to usypia. Wczoraj musiałam włączyć suszarkę. Nie wiem dlaczego nie może się wyciszyć przed snem. W domu spokój, nie kłócimy się nie dostarczamy jej sporo bodźców. Podobno dzieci tak mają, ciekawe jak wasze czy też coś takiego przechodzicie. Ona zawsze pięknie zasypiała obok mnie sama a teraz tylko rączki. Rano sama zasypia a zaczyna wariować w południe. Jak nie wyczuje momentu i jej nie zaczne lulać to zaczyna się jazda. Uciekam szykować się na bioderka bo muszę wyjść za godzinę. Podobno jak dziecko ma wyprostowane nóżki i fałdy na obu się łączą równomiernie to z bioderkami wszystko gra :-)
tez tak mam e dzien karmie go co godzine a na noc daje butle i spi tak jak predzej na cycu bo tez mi jakis czas temu zaczal w nocy pic co godzine poprostu mu juz niewystarczalo ale teraz tak jak pisalam na noc butla a w dzien co godzine cyc :-) i jakos leci byle do 4 miesiaca :-) i obiadkow i kaszek
Witam i ja
u nas nocka standardowa, czyli ok. Piękna pogoda więc pewnie cały dzień na polku

Kate- ja też tak mam jak nie położe jej w odpowiednim momencie to zaczyna się jazda i wrzask na cały blok, a niestety nie zawsze mam wyczucie

Dziewczyny które karmią butla czy dopajacie swoje Malenstwa, a jak tak to czym. Próbowałam dać Domi herbatke wode i pluje i nie chce pić a podobno powinnam dopajać
mozna dawac herbatke np uspokajajaca z hipp jest o 1 miesiaca i jeszcze jakas jest od 1 miesiaca z hipp a inne sa od 4 miesiecy wiec juz niedlugo

damqelle - ubieram identycznie ale zastanawiałam się nad opaską i jutro kupię. U nas teraz jest 22 stopnie a w dzien to pewnie w słońcu ze 30 było taki upał. Bo w czapce to chyba za ciepło chyba że taką na drutach.
Ja strajkuje i nie sprzątam w domu na święta a bajzel na kółkach. I podziałało bo mój małżon coś tam zrobił. A ja mam to gdzieś bo nie mam siły. Teraz priorytetem jest oduczyć małą płaczu przed snem i nie robię nic innego.

A u mnie sprzatanie na calego:) Jakos tak mnie naszlo i sprzatam wszystko i wszedzie- tyle ze czasu malo bo mieszkanko ogarniam jak malutka spi no i wieczorkiem jak juz usnie tak na cala noc. Nic nie musze gotowac na swieta wiec przynajmniej posprzatam:)
Damqelle dobry pomysl z taka opaska-jakos nie pomyslalam:) moze tez mojej zakupie:)

jumabe powrotu do zdrowia,
ja padam na pysk, przeszłam chyba ze sto kilosów dzisiaj ...
idę do małego, zaraz będę go kąpać

reklama
hej,
u nas też sprzątanie i spacery .
a gdzie kupujecie te opaski? ja widziałam w Pepco w zestawie ze spinkami ale wydawały mi się jakieś sztuczne, może coś podpowiecie?
ja jeszcze nigdzie nie widziałam nic fajnego.
damqelle a gdzie Tymek kupił taką ładną opaskę dla Marysi?
ja dziś ubrałam na spacer: body z długim i bluzę z kapturem, czapeczkę, spodenki dresowe i skarpetki,no i lekki kocyk no i było ok :-)

Do góry