reklama
Ja tez sie dolaczam do mamus z tylozgieciem. Co do swedzenia: w materialach o ciazy ktore dostalamod poloznej pisze ze jesli swedzenie jest silne to konieczne trzeba sie skontaktowac z lekarzem bo to moze byc obiaw czegos niebezpiecznego (choc nie musi oczywiscie), wiec nie lekcewazcie tego!
Co do samopoczucia to tez mam juz dosc- mdlosci jakos nie chca przejsc (tylko troche mniejsze), w nocy wstaje siusiu nawet 6 razy i jestem taka zmeczana caly czas
Co do samopoczucia to tez mam juz dosc- mdlosci jakos nie chca przejsc (tylko troche mniejsze), w nocy wstaje siusiu nawet 6 razy i jestem taka zmeczana caly czas
E
Ewcia_822
Gość
Mi też mdłości przechodzą, powolutku ale jest coraz lepiej. Idę zrobić Miśkowi kanapki do pracy i hasiu do wyrka. Spokojnej nocki kobietki. Do jutra
ojej dziewczynki, trochę mnie nie było a tu się tyle dzieje na forum,wspaniale:-) jutro nadrobię zaległości, bo dzisiaj już nie mam siły, mąż sprawił mi niespodziankę i pojechaliśmy na tydzień nad morze, więc dzisiaj padam po podróży. Dobrej nocki wam życzę
ariska
Fanka BB :)
dziewczyny nie chcę straszyć bo swędzenie może nie być objawem niczego ale może to być alergia albo gorzej problemy z wątrobą tzw cholestaza ciężarnych. Lepiej szybko do lekarza i sprawdzić.
Objawy cholestazy ciężarnych
Objawy cholestazy ciężarnych nie są groźne, ale bardzo uciążliwe:
Tylko nie martwmy sie na zapas bo podobno występuje ona głównie w zaawansowanej ciąży
Objawy cholestazy ciężarnych
Objawy cholestazy ciężarnych nie są groźne, ale bardzo uciążliwe:
- świąd skóry, rozpoczynający się od stóp i dłoni, i ogarniający tułów, a czasem nawet szyję i twarz (często jego nasilenie jest tak duże, że kobiety uskarżają się na bezsenność),
- zmiany skórne (przeczosy), powstałe wskutek drapania swędzących miejsc,
- żółtaczka (występuje u ok. 20% chorych w okresie 1-4 tyg. od ustąpienia świądu),
- mdłości, wymioty, utrata łaknienia (rzadsze symptomy),
- hepatomegalia (powiększenie wątroby).
Tylko nie martwmy sie na zapas bo podobno występuje ona głównie w zaawansowanej ciąży
Ostatnia edycja:
C
claudia4you
Gość
Witam Was bardzo wcześnie.
Wybieram się na badania morfologii i tej toksoplazmozy. U nas w przychodni te badania robi się od 8:00 do 9:15, a na 9:00 mam do pracy.
Miłego dnia życzę i oby deszczyk przestał padać a temperatura została taka jak jest :-)
Wybieram się na badania morfologii i tej toksoplazmozy. U nas w przychodni te badania robi się od 8:00 do 9:15, a na 9:00 mam do pracy.
Miłego dnia życzę i oby deszczyk przestał padać a temperatura została taka jak jest :-)
reklama
Podziel się: