reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ewcia ja jedną pakę też kupiłam sama :) połakomiłam się w biedronce, bo 99 szt było za 38,99, ale już więcej tego dziadostwa nie kupię :) i masz rację, najgorzej w nocy, Miki budzi się co 3-4 h a czasem jeszcze dodatkowa pobudka bo mu mokro :/
Maraton rzeczywiście spory, ale skrajne wcześniactwo wymaga kontroli, a wole go w jeden dzień pomęczyć niż co kilka dni ciągnąć do Krakowa, mam tylko nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze :)
Rusałka ja tez mam PCO i tez dzieki tabsom mam ślicznego synka :)
Weronika możesz nosić córeczkę tyłem do siebie, pod warunkiem, że będziesz delikatnie odgięta do tyłu, a córeczce podkurczysz troszkę nóżki i uniesiesz dupcię, tak jak na fasolkę, a pewna jestem co do tego bo nam tak rehabilitantka kazała synka nosić :)

reklama
czesc dziewczynki, rano chcialam ogarnac ogólny i co? mlody nie spal, wyspany i tylko zabawy w glowie. mata? to juz przezytek! karuzelka? dobra na 3min i zeby kupe zrobic! to tyle!

rusałka- witam! ja tez mialam PCO- 1 proba ciąza pozamaciczna, i po 4 latach zaszlam dopiero. i mysle ze gdybyśmy teraz sie nie zabezpieczali to bylabym juz w ciazy, malo tego z terminem na grudzien:) a na razie dziekuje, zamierzamy powiekszac rodzine i mieszkanie za 4lata:)

co u nas? nic ciekawego w zasadzie bo.. guganie, przewijanie, karmienie, lulanie, bekanie, przewracanie, smianie sie, zabawy przed lustrem itd itp. pewnie to znacie:-)
Szymcio juz nie miescil sie w gondoli wiec przeszlismy do spacerowy: DSC00172.jpg wczoraj mlody dostal zupke marchwiowa z ryżem bobovity, dzis tez dostanie, do tego na deser dostal bananki hmm testujemy i sprawdzamy czy nie bedzie alergi:( poki co jest ok, choc moze bezsennosc to efekt uboczny:wściekła/y:

klaudoos fajny Twój Szymcio:) nasz Antek też się powoli nie mieści w gondoli, na lato już będzie w spacerówce:)
to już nie karmisz piersią skoro wprowadziłaś już pokarmy czy mieszanie karmisz?

od 2 tyg juz nie karmie piersia- mlody wymiotowal po moim mleku. w sumie od 3mcy wprowadzalam bebilon- dokarmialam, teraz jaest na bebiloniem i od ok 2 tyg na kaszkach, kleiku, marchewce, jabluszku, bananie. rozszerzamy menu i testujemy, poki co jest wszystko ok, a meega plusem są kupki! nawet 4x dziennie i konkretne, bez placzu, prężen itd..

Witam mamusie:)Nie odzywałam się długo ale chciałam wam zakomunikować że 12stycznia przyszedł na świat Oskar z waga 3150 wzrostem 55cm :)Ciążą zakończyła się cc o godzinie 17.05:)Mały jest kochany i bardzo grzeczny:)Pije niestety buteleczke a dokładnie Nutramigen.Nie miałam pokarmu a mieszane z mlekiem modyfikowanym skończyło się zielonymi kupami i okropnymi kolkami:(Ale już wyszliśmy na prosta:)Pozdrawiam:*
witaj :) mam nadzieje ze zagosicice u nas teraz na długo
Ja też miałam dady i byłam zadowolona. teraz sa jakieś takie premium - podobno lepsze, ale nie zakladałam na Wojtka jeszcze, bo od rodziny dostaliśmy 3 paki pampersów. Ufff. Koszmarnie nie mam na nic czasu. Wojtek najchetniej siedziałby na rękach, tudziez w chuście, w lezaczku od biedy, ale zeby polezał w wózku, to nie. no i tak go nosze jak dumna matka polka, tylko mnie juz kregosłup boli od dzwigania tych 6,5kg;( Juz mi sie umie podciagnac do siadu z lezenia na pleckach - no i martwie sie bo to troche za wczesnie. Musieliśmy obniżyć łóżeczko, bo się z niego zrobił taki kombinator.
spryciarz z waszego Wojtusia.. nie powinnas sie martwic:) silny chłopak poprostu
Ulkan - fajnie że u was DADA się sprawdziły, u nas jednak wyłącznie oryginalne Pampersy wchodzą w grę bo wszystkie inne mój gzub przesikuje bokiem jakoś, nawet jak jeszcze jest pusty bo rozumiem żeby go przesikał ilościowo... Mam prawie całą paczkę 3 DADA i poczekam, może są mu jeszcze za duże choć w 3 Pampersa jest ok ale DADA są trochę sztywniejsze i może dlatego.
Kuba tez tylko na pampkach jedzie.. do tego musze dla chrabiego czesto zmieniac bo jak poczuje ze zrobił to odrazu sie wierci kreci i piszczy... a przy kupie to taki alarm jak by miał tam czujnik jakis:)

hej dziewczynki

Fifi w przedszkolu, Antonio śpi ale coś czuję, że długo to już nie potrwa bo sąsiad znowu coś remontuje (oszaleć można, przed każdymi świętami szaleje z wiertarą, tradycyjna sytuacja od 2 lat:szok::wściekła/y:).

wiecie, wydaje mi się że Antonio jednak ząbkuje. Marudny jest bardzo, ślini się okropnie i tak mocno gryzie swoje piąstki, że są całe czerwone. Niby na dziąsełkach jeszcze nic nie widać ale skoro Fifciuch miał pierwszą jedynkę w 4 miesiącu to może i Anti będzie miał????????:confused:
skoro braciszek miał wczesnie ząbki to moze tak byc... co do sąsiada współczuje u nas blok ocieplają na przeciwko o od rana puku stuku i wiercenie szuranie.... ale za 2 tyg.. przejdą na nasz

hej dziewczynki u nas wszystko w porzadku 26 mamy biderka badane a 27 szczepienia juz mi jej szkoda moja malutka nie placze na brzuszku jak lezy tez podciaga sie powoli jak ja mocniej chwyce za raczki ale siedziec nie lubi tak sie zastanawiam bo juz ladnie trzyma glowke czy czasem jak ja nosze w nosidelkuto nie przelozyc jej juz tylem do mnie zeby mogla sobie obserwowac wszystko jak myslice chyba nic jej nie bedzie??
mysle ze jeszcze jest zawczesnie dziecko powinno chyba dobrze siedziec zeby móc je nosci w nosidełku przodem do otoczenia.. ciesze sie ze u was wpozadku!

dziękuję dziewczyny. noc była fatalna, zupełnie nie mogłam oddychać, byłam taka słaba, że problemem było wzięcie Miśka na ręce u nakarmienie. kurcze pewnie gdybym nie miała astmy to jakoś lżej bym to zniosła. Na szczęście (odpukać) Miki trzyma się, ma dobry poziom glukozy. Oby tak dalej.
Jeszcze raz zdrówka !!

to w Polsce tak czesto sprawdza sie bioderka??
U nas Zuzia miala sprawdzane przy wypisie ze szpitala, 2 dni pozniej pielegniarka sprawdzila i jak miala 6 tygodni lekarz na wizycie kontrolnej sprawdzil i tyle.
Pytalam sie o dodatkowe sprawdzanie lub USG ale lekarz powiedzial ze jak jest wszystko ok to nie ma potrzeby.
sprawdza sie po urodzeniu pózniej około 6 tyg.. i póznije chyba jak dziecko ma pół roku ( jak teraz byłam to lekarz kazał nam przyjsc własnie w czerwcu.. bo Kuba nie ma wykrztałtownej jakiejs kostki w biodrze... ale niewiem o co chodzi.. w kazdym razie powiedział ze organizm ma na to czas do pół roku.. no i on bedzie chciał zrobic USG zeby sprawdzic czy kostka juz jest... pierwszy raz sie z tym spotkałam.. ale w sumie poprzednio o nic nie pytałam

iwi--oj zapomina zapomina.. mój mezulek po 1 miesiacu we 4 powiedział ze juz dosc.. wiecej dzieci niechce... a teraz juz stwierdził ze jeszcze jedno mógłby miec za kilka dobrych lat

klaudos-- a pokarm jeszcze w melonkach masz?? bo ja mam... i ciekawa jestem kiedy zniknie..

Ewcia - u nas Huggies okazał się tragedią, bo Wojtek go zawsze przelał - pielucha sucha a plecki mokre. Dady miałam 2 i były ok, ale ja Wojtka przewijam tak co 3 godziny, więc może dlatego. Tak normalnie to używamy pampków i jest bardzo ok. Nie mozna im nic zarzucić.

Klaudos - ja tez mialam policystyczne jajniki, tyle, że poziom hormonów był zawsze mniej więcej w normie, ale na kazdym jednym USG wychodziły mi pecherzyki na obu jajnikach. Na Wojtka czekalismy rok. teraz nie wiem, podobno choroba lubi się cofnąc po ciazy;)

Mój mały śpi więc mam 5 minut może mi się uda coś poczytać

gdynianka powrotu do zdrówka

Ewcia jak nocka minęła w samotności?

brzuchatek witamy

co do DADA używam i jestem zadowolona :-)
z resztą mały miał już też bella i babydream, zero uczuleń itp...
ale używamy DADa

blondi pamiętamy żabkę , miała avatar z żabką, jakoś jej dawno nie było.......

ja jak zwykle tylko mam chwilę bo mały sypia w dzień po pół godziny ...

reklama
Klaudos dużo chłopak już ogląda świat ze spacerówki.:tak: A jednak powiększasz rodzinę po porodzie pisałaś inaczej, ale chyba mieli rację wszyscy że się zapomina.:-D
ogolnie poród 3 dniowy:) pamietam:) ale z perspektywy czasu stwierdzam,ze przereklamowany:) za 4 lata mysle , ze bedziemy sie starac (chyba że Szymo da mi porzadnie w du.pe:) ) ale.. boje sie komplikacji, caly czas o tym myslimy, co bedzie jk bedzie powtórka z rozrywki? ale przezylam tamten to kolejny chyba tez?

klaudos-- a pokarm jeszcze w melonkach masz?? bo ja mam... i ciekawa jestem kiedy zniknie..
no wlasnie mam caly czas, czasem bluzki są mokre. Kurcze ale cycuchy są teraz fajne:) byyle taakie zostaly bo mi i mojemu sie podobają:)

Szymon zjadl obiadek, bawil sie w lozeczku teraz na macie, gada sobie i sie wkurza, ze pozytywka nie gra (zapoomnialo mu sie, ze trzeba ja włączyc rączką) i czekam az sie zmeczy, w miedzyczasie odkurzyłam, wyprasowałam, i jak zasnie to.. albo się zdrzemnę albo posiedzę na necie! poki co oczy jak 5zl i nie ma mowy o spaniu..

Do góry