reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

chyba nie będę w stanie Was nadrobić ale jakoś nie miałam kiedy zajrzeć na forum.
Wczoraj byliśmy z małą na badaniu bioderek i wszystko dobrze, nie musimy ju z iśc na kolejną kontrolę, mamy tylko często kłaść ją na brzuszku bo to podobno najlepsza profilaktyka.

jutro rana jadę do mamy i do księdza chcę iść bo na dzisiejszym spacerku stwierdziliśmy że chvemy ochrzcić małą w święta... tylko nie jestem pewna czy uda mi się to załatwić. mam nadzieję że książ nie będzie miał nic przeciwko chrzestnej po cywilnym

poza tym będę miała na tydzień kuzynkę z córką więc pewnie żadziej będę do Was zaglądała, jutro mąż odbiera je z dworca, fajnie! mam nadzieję że trochę mi pomoże zająć się małą a ja będę mogła porobić to czego z nia nie jestem w stanie a później już mi się nie chce :-)

uciekam
kolorowych snów

reklama
Podczytalam tak na szybko co u Was bo w weekend nigdy nie mam czasu zeby dluzej posiedziec na BB.
Moja corcia dzisiaj konczy 3 miesiace- ale to szybko leci..
Jutro pewnie odezwe sie na dluzej:)
Dobrej nocki

dobry wieczor :-) nie ma szans nadrobic was.

martus blagam nie strasz bo jak sobie pomysle, ze nas nie dlugo tez czekaja zakupy to az mnie boli glowa

Gosiula - serdeczne życzenia dla Julki! (jeszcze zdążyłam) ;)

a my dalej nie wiemy, kiedy chrzest. Nasz pomysł, zeby zrobić chrzciny w Święta, ale w kapicy u oo. Guanellianów (kameralnie i bardzo ładnie i tylko rodzinka) niestety nie wypalił, bo nie mają na to pozwolenia :(
Po mszy rozmawialiśmy z księdzem i są trzy opcje:
1) Święta (ndz lub pn) - msza długa, dużo chrztów, Natalia nie uznaje smoka i jak się rozryczy, to nie wiem jak ją uspokoję, a czasami chce jeść nawet co 1-2h :(
2) 30.04 sami po mszy św., ale ze to dzień przed beatyfikacją JPII, to wszystko może się bardzo przedłużyć, bo na pewno będą jakieś dodatkowe modlitwy
3) 14.05 (dopiero) na sobotniej mszy św. - nie wiem czy przypadkiem w ndz nie ma komunii, to byłby ładnie przygotowany kościół, ale większe problemy z zamówieniem ciast itp.
Nie potrafię się zdecydować, a przecież musimy szybko podjęć decyzję, bo kiedy zaproszenia, nauki przed chrztem, itd...

Miłej nocki życzę

Witam,
my tez jeszcze nie wiemy kiedy bedzie chrzest. Albo 1 maja albo 12 czerwca. Chrzestna jest tez po cywilnym i nie wiem czy w jej parafi dadza jej zaswiadczenie ze moze byc chrzestna. W tym tyg wszystko sie wyjasni. A tak w ogole to niedawno sie dowiedzialam, ze dla kosciola nie ma slubu cywilnego tylko jest to kontrakt cywilny. Niezle, co?

My dzisiaj idziemy do kontroli bioderek, tak bym chciala zeby juz bylo ok i zeby Ala mogla smigac juz bez tej szyny:-( No nic, zobaczymy...

monia-t mozesz wziac butelke do kosciola i jakby mala byla glodna to dasz jej butle i juz. Ja bym byla za 14.05.

Witajcie.

U nas weekend zdecydowanie za szybko minął :( Rodzinnie razem we czworo spędziliśmy czas :) SUPER :) Uwielbiam takie weekendy :)

Dzisiaj noc do du.... Dzieciaki ładnie spały to ja się stresowałam cała:( o 13:40 mam ten zabieg z Tomkiem i boję się jak diabli :(

witam z rana. Wszystkiego naj dla wszystkich dzieciaczków:) a co tam:) widzę że w święta sporo chrztow. My nie robimy bo też będzie jedną wielką długa msza. U nas w kościele jest źle bo chrzt są tylko raz w miesiącu. W maju nie robimy bo nie lubię maja. W czerwcu mamy komunię więc zostaje lipiec. I fajnie bo natalia będzie już większa i będzie mniej nerwów. Teraz zasypia a ja glodna jak wilk. Dziś mamy dzień załatwiań przed wyjazdem męża. Trzymajcie się:)

reklama
Czesc Dziewczynki:-)
Niedzielka minela bardzo szybko....caly dzien bylismy u moich rodzicow....Bartus wczoraj grzeczniutki byl to i ja zregenerowalam sily:-)
Teraz spiocha u mnie na brzucha..pogoda kiepska niby nie wieje ale pochmurno,chcialam wyslam meza z Nim na spacer i w tym czasie umyc okna wiec mam nadzieje ze sie nie pogorszy pooda bo okna to juz mam takie brudne ze az wstyd

joasiab zabieg na pewno sie uda..trzymam kciuki i daj znac jak bedziecie po:-)

Do góry