reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witajcie Kobitki;-)

Pogoda u nas raczej jesienna:-( Deszcz leje i chyba nici ze spacerku, przynajmniej na razie:-(

Nocka niezła:-) Wiktor zasnął okolo 21.30 i wstał na żarełko o 3 :-) A wiec to prawie 6 h - Sukces!

Czekam na słoneczko, może się zlituje i wyjdzie...:-)

Miłego dnia:-)

reklama
martusia29 - mój tak reaguje jak tatuś beka i w tym czasie rusza do rytmu jego rączkami i nóżkami. Może niezbyt to edukacyjne ale jest cicho u niego wtedy :)

Ribi - oby szybko Ci przeszło i nie przerodziło się w coś gorszego.

Malta - Tycjan tak sypia od drugiego miesiąca że uśnie czasem o 19 nawet i śpi tak do 2-4- różnie i wtedy szybki cycek i dalej do 6-7 śpi. Wczoraj była siostra z synkiem to Tycjan był niespokojny bo głośno wieczorem było i usnął dopiero o 22 ale był już przemęczony i od 19.30 po kąpanku zasypiał tak naprawdę...

witam ja juz nie spie od 6, miska mnie obudzila az w szoku :szok:bylam bo spala cala noc u siebie i nie przyszla w nocy. tosianda spala do 3:30 ale jedno wiem nie nalezy dziecku wyciagac smoka jak spi pewne jak nic, ze sie obudzi i pozniej bedzie trudno usnac eh madry polak po szkodzie. dzisiaj idziemy na szczepienie i az sie boje coz to bedzie i czy placz bedzie. miski na razie nie szczepimy kaski brak :-( moze sie nam uda jak dostane kaske z ubezpieczenia za urodzenie.

ewcia to ladnie tycek spiocha ja sie zastanawialam czy budzic toske na cyca bo spi kolo 6-7 h bez zarelka. to musisz kochana badania zrobic skoro w twojej rodzinie tyle przypadkow bo moze to byc genetycznie

ribi to sie kuruj i oby to nic powaznego nie bylo.

Tak ekspresowo tylko przejrzalam ostatnie strony bo tu dawno nie zagladalam i chcialam tylko nawiazac do tego co, ktoas z was pisala (przepraszam ze nie wiem ktora) o spaniu na brzuszku w nocy. Nie boisz sie kochana tak w nocy jej zostawiac? Ja sie boje ale moze przewrazliwiona jestem ;). W dzien jak mi mala czasem spi na brzuszku to daje jej glowke na bok a ona daje ja tak w trakcie ze lezy centralnie na nosku i jej musze glowke znowu na boczek dawac. Jakos by mi to w nocy spokoju nie dalo ;).

Uciekam. Milego dnia :)

Witam sie i ja:)
U nas nocka bardzo dobrze. Wstalysmy o 8- ale teraz corcia jeszcze drzemie:)
Za oknem jakas taka pogoda dziwna wiec nie wiem czy spacerek dzisiaj bedzie.
Gdynianka na urlopie wychowawczym mozna dostawac zasilek rodzinny ale to przy bardzo malych dochodach na cala rodzine- cos ok. 500 zl na osobe musi wychodzic to wtedy Ci sie nalezy. Tez musze wyslac ten wniosek o urlopy:)
Ribi nie daj sie chorobie!
Claudia nie denerwuj sie, wszyscy tu naprawde dobrze Wam zycza:)
Milego dnia! ide sie ogarnac poki moj maluszek spi:)

Czesc Dziewczynki,
a ja chce dzisiaj ogarnac chate a Ala jak na zlosc nie chce lezec sobie w lozeczku :) Wiec gadamy, spiewamy i bawimy sie, moze w koncu padnie to posprzatam. Narazie pochmurno wiec dzisiaj chyba tylko jeden spacer po Anie do przedszkola. Milego dnia!

Witam i ja :)

Ja własnie skończyłam myć podłogi :) Posprzątałam, poodkurzałam i podłogi pomyłam, pranie wstawione a teraz kawusie piję :)

Potem spacerek i kolezanka do mnie przychodzi z dzieciakami popołudniu :)

reklama
Gdynianka pamiętamy a co do chwil słabości to masz racje ja również się przyznaje do tego nieraz na początku ryczałam że nie jestem dobrą mamą, tylko u mnie jest odwrotnie ja się zamykam w sobie i dlatego przez ten okres nie odzywałam się na forum i moim relaksem było odstresowanie się w lesie na spacerze dobrze że wtedy miałam mamę która mi bardzo pomogła np. brała Franka o 8 wieczorem i oddawała mi go na karmienie jak się obudził i był głodny, a ja w tym czasie spałam. A faktycznie minął ten okres organizm się dostosował do nowej roli i jest już dobrze i teraz radzimy sobie bez mamy i to w obcym kraju, ale nadal się uczymy siebie i odkrywamy różne rzeczy które dla małego są ważne np. U2 przy którym się uspokaja a odkryłam to nie dawno jak już byłam zrezygnowana jego płaczem. A wcale nie jestem młoda wręcz odwrotnie mam już swoje lata. Więc może dla Claudia to my jesteś wsparciem w tym wszystkim tym bardziej ze dużo z was jest od początku i znacie się już dobrze. Minie ten okres i Claudia przestanie szukać wsparcia bo będzie sobie radzić tak jak my wszystkie.
Claudia wiem że kochasz swojego synka i zrobiłabyś dla niego wszystko to że masz gorsze dni to jest normalne i będzie coraz lepiej.

Kurcze a ja jestem przeziębiona głowa mi pęka a gardło chce mi wygryźć szyje tak boli, a najgorsze że dzisiaj M też nadgodziny ma fajnie bo kaska się przyda ale i tak jest mi smutno. A najbardziej boje się ze małego zarażę.Ribi dajesz coś małemu aby się nie zaraził od Ciebie i stosujesz jakieś środki... tak się boje że go zaraże że już szukam i obserwuje małego
dziewczyny a wy pisalyscie juz wnioski o te 2 tyg dodatkowego maciezynskiego czy go si episze dopiero pod koniec tego zwyklego?
Ja już napisałm i o urlop też wypisałam wniosek ale to ze względu na mój wyjazd i w pracy nie robili problemu

Do góry