reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witajcie Kobitki;-)

Pogoda u nas raczej jesienna:-( Deszcz leje i chyba nici ze spacerku, przynajmniej na razie:-(

Nocka niezła:-) Wiktor zasnął okolo 21.30 i wstał na żarełko o 3 :-) A wiec to prawie 6 h - Sukces!

Czekam na słoneczko, może się zlituje i wyjdzie...:-)

Miłego dnia:-)

reklama
martusia29 - mój tak reaguje jak tatuś beka i w tym czasie rusza do rytmu jego rączkami i nóżkami. Może niezbyt to edukacyjne ale jest cicho u niego wtedy :)

Ribi - oby szybko Ci przeszło i nie przerodziło się w coś gorszego.

Malta - Tycjan tak sypia od drugiego miesiąca że uśnie czasem o 19 nawet i śpi tak do 2-4- różnie i wtedy szybki cycek i dalej do 6-7 śpi. Wczoraj była siostra z synkiem to Tycjan był niespokojny bo głośno wieczorem było i usnął dopiero o 22 ale był już przemęczony i od 19.30 po kąpanku zasypiał tak naprawdę...

witam ja juz nie spie od 6, miska mnie obudzila az w szoku :szok:bylam bo spala cala noc u siebie i nie przyszla w nocy. tosianda spala do 3:30 ale jedno wiem nie nalezy dziecku wyciagac smoka jak spi pewne jak nic, ze sie obudzi i pozniej bedzie trudno usnac eh madry polak po szkodzie. dzisiaj idziemy na szczepienie i az sie boje coz to bedzie i czy placz bedzie. miski na razie nie szczepimy kaski brak :-( moze sie nam uda jak dostane kaske z ubezpieczenia za urodzenie.

ewcia to ladnie tycek spiocha ja sie zastanawialam czy budzic toske na cyca bo spi kolo 6-7 h bez zarelka. to musisz kochana badania zrobic skoro w twojej rodzinie tyle przypadkow bo moze to byc genetycznie

ribi to sie kuruj i oby to nic powaznego nie bylo.

Tak ekspresowo tylko przejrzalam ostatnie strony bo tu dawno nie zagladalam i chcialam tylko nawiazac do tego co, ktoas z was pisala (przepraszam ze nie wiem ktora) o spaniu na brzuszku w nocy. Nie boisz sie kochana tak w nocy jej zostawiac? Ja sie boje ale moze przewrazliwiona jestem ;). W dzien jak mi mala czasem spi na brzuszku to daje jej glowke na bok a ona daje ja tak w trakcie ze lezy centralnie na nosku i jej musze glowke znowu na boczek dawac. Jakos by mi to w nocy spokoju nie dalo ;).

Uciekam. Milego dnia :)

Witam sie i ja:)
U nas nocka bardzo dobrze. Wstalysmy o 8- ale teraz corcia jeszcze drzemie:)
Za oknem jakas taka pogoda dziwna wiec nie wiem czy spacerek dzisiaj bedzie.
Gdynianka na urlopie wychowawczym mozna dostawac zasilek rodzinny ale to przy bardzo malych dochodach na cala rodzine- cos ok. 500 zl na osobe musi wychodzic to wtedy Ci sie nalezy. Tez musze wyslac ten wniosek o urlopy:)
Ribi nie daj sie chorobie!
Claudia nie denerwuj sie, wszyscy tu naprawde dobrze Wam zycza:)
Milego dnia! ide sie ogarnac poki moj maluszek spi:)

Czesc Dziewczynki,
a ja chce dzisiaj ogarnac chate a Ala jak na zlosc nie chce lezec sobie w lozeczku :) Wiec gadamy, spiewamy i bawimy sie, moze w koncu padnie to posprzatam. Narazie pochmurno wiec dzisiaj chyba tylko jeden spacer po Anie do przedszkola. Milego dnia!

Witam i ja :)

Ja własnie skończyłam myć podłogi :) Posprzątałam, poodkurzałam i podłogi pomyłam, pranie wstawione a teraz kawusie piję :)

Potem spacerek i kolezanka do mnie przychodzi z dzieciakami popołudniu :)

reklama
Gdynianka pamiętamy a co do chwil słabości to masz racje ja również się przyznaje do tego nieraz na początku ryczałam że nie jestem dobrą mamą, tylko u mnie jest odwrotnie ja się zamykam w sobie i dlatego przez ten okres nie odzywałam się na forum i moim relaksem było odstresowanie się w lesie na spacerze dobrze że wtedy miałam mamę która mi bardzo pomogła np. brała Franka o 8 wieczorem i oddawała mi go na karmienie jak się obudził i był głodny, a ja w tym czasie spałam. A faktycznie minął ten okres organizm się dostosował do nowej roli i jest już dobrze i teraz radzimy sobie bez mamy i to w obcym kraju, ale nadal się uczymy siebie i odkrywamy różne rzeczy które dla małego są ważne np. U2 przy którym się uspokaja a odkryłam to nie dawno jak już byłam zrezygnowana jego płaczem. A wcale nie jestem młoda wręcz odwrotnie mam już swoje lata. Więc może dla Claudia to my jesteś wsparciem w tym wszystkim tym bardziej ze dużo z was jest od początku i znacie się już dobrze. Minie ten okres i Claudia przestanie szukać wsparcia bo będzie sobie radzić tak jak my wszystkie.
Claudia wiem że kochasz swojego synka i zrobiłabyś dla niego wszystko to że masz gorsze dni to jest normalne i będzie coraz lepiej.

Kurcze a ja jestem przeziębiona głowa mi pęka a gardło chce mi wygryźć szyje tak boli, a najgorsze że dzisiaj M też nadgodziny ma fajnie bo kaska się przyda ale i tak jest mi smutno. A najbardziej boje się ze małego zarażę.Ribi dajesz coś małemu aby się nie zaraził od Ciebie i stosujesz jakieś środki... tak się boje że go zaraże że już szukam i obserwuje małego
dziewczyny a wy pisalyscie juz wnioski o te 2 tyg dodatkowego maciezynskiego czy go si episze dopiero pod koniec tego zwyklego?
Ja już napisałm i o urlop też wypisałam wniosek ale to ze względu na mój wyjazd i w pracy nie robili problemu

Do góry