reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Hej :-)

Claudia-no to miałaś wczoraj dużo wsparcia,my wszystkie Cię tutaj rozumiemy,dotrzecie z Miśkiem zobaczysz.

U nas nocka super jak zawsze,mały spał od 21 do 4 potem cycuś i spanko do 7 :-)

Teraz marudzi więc zmykam.

reklama
Hej dziewczyny!
Moja kuzynka, mama rocznego Gucia, jest psychologiem i pracuje głównie z kobietami. To jej stronka na której oferuje pomoc. Jeśli któraś z Was sobie nie radzi np. z macierzyństwem, lub powrotem do pracy, to u niej może znaleźć pomoc. Spotkania osobiście lub przez skype. Polecam stronkę na której jest więcej informacji:
Coaching dla Mam

catelin wrzuć to do ciekawych linków.
malutka mi kadrowa kazała odrazu wypisać te 2 tygodnie urolpu.
iwi dziewczyny mi polecily to calcium dla dzieci o smaku bananowym. Placilam za nie 6 zl i jak powachalam to przypomnialam sobie ze kiedys jako dziecko tez je pilam:) Kup sobie i daj dzieciaczkowi 1 lyzeczke tak profilaktycznie:)

catelin wrzuć to do ciekawych linków.
malutka mi kadrowa kazała odrazu wypisać te 2 tygodnie urolpu.
iwi dziewczyny mi polecily to calcium dla dzieci o smaku bananowym. Placilam za nie 6 zl i jak powachalam to przypomnialam sobie ze kiedys jako dziecko tez je pilam:) Kup sobie i daj dzieciaczkowi 1 lyzeczke tak profilaktycznie:)

ja tez malemu podaje to calcium bananowe... sama chetnie bym je pila :-) przypomina mi dziecinstwo...

Dziewczyny w pit 37 ten zasiłek co dostałyśmy z ZUS w czasie ciaży to wpisuje się w emerytury, renty i inne świadczenia ?

jaki zasiłek? jak byłam na L4 to chyba zus przesyłał do mojego zakładu kasę a zakład pracy mi na konto, z zakładu dostałam pit 11 i przepisałam na pit 37... zgupiałam teraz ???

malutka - podobno dwa tygodnie przed zakończeniem macierzyńskiego powinno się złożyć, takie mi pismo przyszło z pracy, ale może każdy zakład inaczej chce.

gdynianka - pewnie że pamiętamy ;)

wstałam już ogarniam wszystko, tylko moje dwa aniołki śpią jeszcze :)

Ostatnia edycja:
chciałamWas nadrobic ale chyba nie jestem w stanie.
mała spi mi własnie na ramieniu a ja nie mam sumienia jej odłozyc bo zaraz sieobudzi. dzis w nocy slicznie spała bo do 5.40 chociaz zasneła ok 22 jakas straszni marudna była

teraz czekam az sie obudzi by isc na spacrek chociaz pogoda nie zacheca.

Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ,ale jakiś czas temu należałam do waszego gangu.
Niestety ,nie było mi dane zostać styczniową mamusią i mój aniołek odszedł.
Ale za to całkiem niedawno zostałam marcową mamusią ;-)
Wpadłam pochwalić się wam moją księżniczką ;-)
Zobacz załącznik 343444
Nikola urodzona 10.03.2011r ;-) na zdjęciu ma dwa dni ;-)
A tu w komplecie z moim drugim szkrabem Maciusiem ;-)
Zobacz załącznik 343450

Doczytałam ,że chwile słabości co niektóre przechodzicie. Ale to zupełnie normalne bez względu czy pierwsze czy też drugie dziecko. To nowa sytuacja i do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić. Skłamałabym gdybym powiedziała ,że teraz wszystko było pięknie i w ogóle. Też miałam chwilę słabości synek dawał popalić bo mama kilka razy znikła mu na długie dni jak do szpitala na patologie mnie położyli i jak już wreszcie wróciłam do domu to jeszcze przyniosłam nową osobę wokół której tyle szumu. Do tego mąż pracował ,a ja od razu zostałam rzuconą na głęboką wodę z dwójką dzieci sama w domu. Przez pierwsze dwa dni miałam ochotę żeby to się skończyło i było tak jak kiedyś. Ale nic już nie będzie jak kiedyś choć teraz jest już super :-) Mogę się cieszyć dwójką wspaniałych dzieci które przysparzają mi tyle radości. Za nic w świecie bym tego nie zamieniła i warto się pomęczyć troszkę na początku bo później nam to dzieci wynagrodzą słodkim pierwszym uśmiechem ,słowem mama itp... A więc trzymajcie się dzielnie w końcu jesteśmy stworzone do bycia mamą :-)
Pozdrawiam ;-)

jaki zasiłek? jak byłam na L4 to chyba zus przesyłał do mojego zakładu kasę a zakład pracy mi na konto, z zakładu dostałam pit 11 i przepisałam na pit 37... zgupiałam teraz ???

malutka - podobno dwa tygodnie przed zakończeniem macierzyńskiego powinno się złożyć, takie mi pismo przyszło z pracy, ale może każdy zakład inaczej chce.

gdynianka - pewnie że pamiętamy ;)

wstałam już ogarniam wszystko, tylko moje dwa aniołki śpią jeszcze :)

Ja dostałam z ZUS pit 11A (za L4) i z pracy pit 11. Ale już zrobiłam wszystko i dostanę nawet 110 zł zwrotu będzie :-) Przyszła mi mata edukacyjna ale jak małą położyłam to chwilę popatrzała i się rozdarła, ale to ze zmęczenia bo od razu zasneła. Pogoda szara ale ciepło. Dziś nie chce mi się wychodzić. Uciekam ogarnąć chatę.

reklama
Ja dostałam z ZUS pit 11A (za L4) i z pracy pit 11. Ale już zrobiłam wszystko i dostanę nawet 110 zł zwrotu będzie :-) Przyszła mi mata edukacyjna ale jak małą położyłam to chwilę popatrzała i się rozdarła, ale to ze zmęczenia bo od razu zasneła. Pogoda szara ale ciepło. Dziś nie chce mi się wychodzić. Uciekam ogarnąć chatę.

Kochana a jak ja nie dostałam pitu z ZUSU a była na L4 to co mam zrobić?

Marcepanek - cieszymy się razem z Tobą:-) ucałuj kruszynkę od Nas:*:blink:

zmykam do wanny:)

Do góry