reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Claudia - wybacz ale jak maly śpi Ci pół godziny w dzien to nie jest źle, mi Maciuś sypia tylko na spacerach lub w foteliku, normalnie funkcjonuje cały dzien i jakoś nie narzekam, moje dziecko też płacze, ale to znaczy że się muszę nim zająć, nie wiem jak czasem Ci coś napisać żeby Cie nie urazić a żebyś zrozumiala że trzeba dziecku poświęcać czas... a nie tylko siedzieć na forum i narzekać.

u nas identycznie :) ale czy to był skok rozwojowy, to ja nie wiem, bo Natalia mi nie mówiła ;)

sorki za dubla

włąsnie mnie zalało z cycka, a księżniczka śpi :)

Pocieszyłaś mnie trochę, skoro nasze Natalki są takie same :-) Zasneła, obudziła się, obaliła cyca i śpi. Ale strasznie się złości jak ją biorę do odbicia a za chwilę jest dobrze, albo jak ją kładę na brzuszek najpierw się śmieje a potem ryk. Jakby mi ktoś podmienił dziecko z dnia na dzień. Wiecie że jeszcze nie skończyłam prasować :szok:

za dużo wymagam od swojego dziecka i jestem za bardzo w gorącej wodzie kąpana, potrzeba nam czasu na to by się dotrzeć

odezwę się , ale nie wiem kiedy

Claudia odzywaj się tylko nie wymagaj od synka za dużo on i tak jest dzielnym małym mężczyzną i zobaczysz szybko nadrobi:tak:
Dziewczyny jak słuchałyście jakiejś konkretnej muzyki w ciąży to spróbujcie puszczać jak płaczą maleństwa u nas działa. Franco się uspokaja przytulony i słucha ze mną U2 i wten sposób go wyciszam.

Dobry wieczór :) My dziś mieliśmy nawet dobry dzionek, nie licząc kolejnej pobudki przed godziną 6 rano :) Synek lubi taką porę, bo wtedy chciałby spać u mamusi na rączkach, więc mama musi wstać a później młody chichra się z tatą :) Normalnie jakaś męska solidarność :) Byliśmy też poprosić gości na chrzciny i jakoś dzień zleciał :)
Ale wam zazdroszczę tych przespanych nocek, Mikołaj budzi się średnio 2-3 razy w nocy i od 5 buszuje.
Monia-t synek był maleńki, jego piąstka była jak czubeczek mojego wskazującego palca, ale była też na oddziale mniejsza dziewczynka, ważyła 500 g jak się urodziła, ale dzielnie walczyła i myślę, że jest już teraz w domku ;)
Claudia Mikołaj miał tak samo nic tylko by jadł z tą różnicą, że on za nic nie chciał cyca łapać, nauczył się w szpitalu jeść z butli i cycuś to było za wiele dla niego. Na modyfikowanym pisało, że dzieciaczki powinny jeść 8 razy dziennie po ok 100ml mleczka, a mój by najchętniej butli nie wypuszczał, ale lekarka powiedziała mi, że on musi nadgonić dlatego tyle je :) i też by się tylko przytulał, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej, więc głowa do góry Michaś się w końcu uspokoi ;) pewnie potrzebuję twojej bliskości. Mikuś też mało śpi w dzień, zazwyczaj na rączkach, ale mam to szczęście, że mąż bardzo mi pomaga a że mieszkamy z moimi rodzicami, to czasem im młodego podrzucę :) My możemy odpocząć a dziadki mega szczęśliwe. Ja też czasem się złoszczę jak przylepa nie chcę się uspokoić, ale wiem, że 16 tyg spędzonych w szpitalu muszę mu teraz dobrze wynagrodzić więc się tulimy :)
Ok tyle co was nadrobiłam a trzeba iść spać, jutro znowu do krakowa na synagis, ale to już ostatni na szczęście :)
Życzę kolorowych snów :)

blondi :-(daj już na luz claudii bo dziewczyna złapie doła i zamknie sie w sobie, a wtedy bedzie jej jeszcze trudniej. Myślę że claudia jest po prostu bardzo młoda, niedoświadczona i nieprzygotowana na problemy z maluszkiem. Zresztą stwierdzicie że pewnie jak wiekszosc z nas, ale do tego jest bardzo dziecinna i słaba psychicznie, dlatego przydałaby sie pomoc kogos bardzo bliskiego...

cd na zamkniętym...
:-)

reklama
malta- cały czas ją wszystcy wspieramy i napewno ona to czuje, a chyba nie obrazi się jesli jej powiemy co myslimy na pewne tematy. Skoro uważasz, że jest dziecinna (bo to Twoje stwierdzenie) to może trzeba jej podpowiedzieć jak postępować, bo wiesz ciągle tylko czytamy jak jej źle, conajmniej jakbym czytała o niechcianym dziecku, a nie o dziecku Darze Bożym, od którego sama radość płynie!

Zresztą napisałam jej co chciałam;) chyba mogę? mysle, że się nie gniewa, a jakieś wnioski napewno wyciągnie bo nie tylko ja zwróciłam dziś uwagę na treśc jej postów;)
Dobrych snów:) Claudia ucałuj MICHASIA :*

Ostatnia edycja:
Do góry