reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dzięki za miłe powitanie :) Kilka słów o mnie, hmm, może tak, mam 25 lat od prawie 3 latek szczęśliwa mężatka a od pół roku mamusia :) Synek troszkę się pośpieszył i zawitał na tym świecie w 24 tyg ciąży, urodził się 4 października z wagą 650g i 32 cm, dziś mija mu pół roczku, ciuszki na 62 cm są już za małe i waży 5,5kg i mam nadzieję, że wszystko co złe jest już za nami. Dziś zaliczyliśmy też spacerek, a powiem wam, że my mieliśmy całkowity zakaz wychodzenia i dopiero od niedawna wychodzimy na słoneczko i systematycznie wydłużamy trasy a dziś pogoda była cudna i należało skorzystać. Jedyny minus to rehabilitacja młodego, ale to tylko pół godzinki i nawet nie płakał za wiele :)
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków świętujących swoje miesięcznice :)
damqelle Marysia ślicznie wyglądała, cudna dziewczynka :)
weronika87 bardzo mi przykro, że twoja córcia ma przed sobą zabiegi, nie martw się jednak na pewno wszystko się skończy dobrze :) Mikołaj ma za sobą chirurgiczne zamknięcie bottala i 2 zabiegi laserokoagulacji siatkówki obu oczu, więc z doświadczenia wiem jakie wspaniałe są nasze dzieciaki i ile potrafią znieść, żeby tylko żyć szczęśliwie :)
o tyle na szybko więcej napiszę jak znajdę czas :) i suwaczek też wkleję jak znajdę jakiś fajny :)

reklama
hej dziewczynki nie wiem czy mnie pamiętacie moja maleńka urodziła się z rozszczepem wargi i wyrostka zębodołowego zbieramy na operacje pierwsza jest 26 lipca koszt 6.5 tysiąca a druga jak mała będzie miała wszystkie mleczaki czyli tak 2,5 latka która kosztuje 7,5 tys. jeżeli któraś z was nie wysłała jeszcze pitu wdzięczna bym była za oddanie 1% w fundacji "rozszczepowe marzenia" KRS: 0000248920 , 00-070 WARSZAWA UL.KOZIA 9 LOK.16, NIP : 525-235-64-43, NR KONTA 57 1020 1097 0000 7302 0117 8920 TYTUŁEM LECZENIE EMILII KRZEMIŃSKIEJ...z góry dziękuję wam wszystkim :*
oczywiście, z przyjemnością!

Wprosiłam się do Was na chwilę bo chciałam zapytać czy któraś z Was rodziła może w Strzelcach Opolskich? :)
Ps. Jak się znajdzie taka osoba to prosiła bym o wiadomość na priv żeby Wam nie czytać tu wszystkich postów i doszukiwać się odpowiedzi na pytanie:)
Z góry dziękuję:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestem padnieta po całym dniu:) poczytałam co u Was ale tylko pobieżnie, jutro postaram się nadrobić, choć pewnie będę konczyć prasowanie firan i będę nadal sprzątać mieszkanie, bo jutro mamy przerwę w proszeniu gości na chrzciny, wiec zajrzeć się postaram do Was;)
życzę Wam dobrej nocy;* Dobranoc

Cześć kochane :)

Cały weekend poza domkiem byliśmy.
Jestem umęczona i do tego Tycjano ma koleczki, nie wrzeszczy jakoś specjalnie ale jest wyjątkowo marudny i często się budzi w ciągu dnia. Dobrze że nocki przesypia ładnie :)
Za chwilę więc skikam do wyrka bo jestem padnięta.
Jutro dziewczynki mają wolne więc mamy laby :)
Nie mogę się też doczekać mojej chusty- kołyski dla Tycuni bo chcemy już ruszyć w plener z aparatem, z wózkiem to niewygodnie. Jak tylko się zrobiło pięknie to już nas świerzbi aby latać po lasach :)
A i przyszły moje 2 pary spodni o 4 rozmiary mniejsze, wkońcu zdecydowałam się troszkę obkupić w mniejszym rozmiarze bo przed ciążą miałam 15 kg więcej więc nie miałam co na tyłek teraz założyć. Od razu lepiej się czuję :) Czekam jeszcze na bluzeczki, jedna przyszła a jeszcze 3.

Witam,
u nas dziś po szczepieniu i trochę się niepokoję, czy nie będzie żadnych skutków ubocznych... W końcu zdecydowaliśmy się na szczepionkę 5w1, bo lekarka polecała ją jako bardziej bezpieczną. Natalka trochę popłakała, ale jak dostała w poczekalni cycusia, to się uspokoiła i usnęła na 5 godzin! Zdążyliśmy pojechać do teściowej i babci na obiad, pójść na drobne zakupy, do parku i jeszcze spała po powrocie do domu. Pod koniec to już się martwiłam, czy wszystko z nią ok. Usnęła o 22 też bez większych problemów u siebie w łóżeczku, a nastawiałam się, że przez to szczepienie będzie przechlapane...
Mam pytanie: jak długo po szczepieniu mogą pojawić się jakieś skutki uboczne, np. gorączka?
Natalka waży już 5300g (przybrała 800g w 4 tyg), ale ma 58cm???!!! Wygląda na to, że ktoś niedokładnie mierzy, bo tyle miała przy porodzie i M, jak ostatnio ją mierzył takim krawieckim metrem, jak Natka spała i leżała idealnie rozluźniona z prostymi nóżkami, to mu wyszło 62cm. I to jest wg mnie wiarygodne bardziej niż pomiar z przykurczonymi syrkami...
Mała rozwija się pięknie, głowę trzyma już mocno :) Wczoraj obróciła się z plecków na boczek i próbowała na brzuszek, ale jej ręka przeszkadzała :)
Pani dr przepisała nam też delicol na kolki (strasznie cholerstwo drogie!) i nystatyne, bo chyba mała ma pleśniawkę taką delikatną. Muszą ją poobserwować, czy to aby na pewno nie było mleko, bo pół godz. wcześniej ją karmiłam ;)

marisax - miło cię znów "zobaczyć" :)
lolcia - witamy :) rzeczywiście dzieciaczki potrafią być bardzo dzielne i dużo znieść. Strasznie maleńki się urodził twój synek, nawet nie potrafię sobie wyobrazić takiej okruszynki :)
iwi - zasady licytacji na allegro są bardzo proste. podajesz cenę, za jaką chcesz kupić, i ona musi być wyższa od bieżącej o określoną wartość. Zresztą zawsze się pokazuje, jaka jest najniższa możliwa oferta. Po zalicytowaniu pokazuje ci się informacja czy przebiłaś czyjąś ofertę, czy może ktoś ustawił sobie wyższą proponowaną cenę (bo nie musisz kupić za najwyższą oferowaną cenę dopóki ktoś nie podbije ceny). Proponuję przetrenować sobie na czymś niedrogim :) A najlepiej jest licytować pod koniec trwania aukcji, zeby nie dać innym uczestnikom czasu na przebicie twojej oferty. A najwygodniej jest skorzystać ze Snajpera - ja go używam od pary tygodni, jak dziewczyny wrzuciły link.Snajper Allegro, eBay - Snajper.net
Jak już sobie w nim poustawiasz, to nie musisz pamiętać kiedy sie kończy aukcja, tylko ze moze się okazać, ze twoja najwyższa cena będzie jednak zbyt niska, więc warto zaglądać na bieżąco.
weronika - jak tylko uda mi się znaleźć program do rozliczenia, w którym nie podpowiada się już konkretna OPP, to chętnie się przyczynię choć tyle dla córci :)
dziewczyny, czy mozecie mi jakiś podpowiedzieć????
damqelle - śliczna ta twoja święta :) teraz ją tylko po stópkach całować! Sorki za głupie pytanie, bo dawno nie byłam na chrzcinach... To na chrzcinach też jest tort? A kto dmucha świeczki? ;)

Chyba już pójdę do spania, żeby nie marnowac snu Natki :) Słodkich snów

Dzień Dobry :)

Czyżbym była pierwsza??? :)

Tomek zasnął a ja pije kawusię :) Dziewczyny moje mleko jak odciągam jest przeźroczyste :( Dlatego podaję już tylko enfamil, ale powiedzcie jak zatrzymać laktację??

ja też już jestem i się witam w ten pochmurny dzień ...
Natalia przebiła samą siebie. wczoraj po szczepieniu spała od 12 do 17, a w nocy spała bez przerwy od 22 do 7!!! Gorączki nie ma, uśmiecha się i ma apetyt, więc wygląda na to, ze wszystko jest ok. Czy wasze dzieciaczki też tak odsypiały szczepienie?

hejka. Leże sobie z mała i czekam aż zaśnię. Wczoraj dała mi popalić maruda i padłam razem z nią. Ale noc piękna tylko o trzeciej krótką pobudka. To nagroda za cały dzień bez snu. To chyba skok zobaczymy dziś jak będzie. Czekam na mate może już dojdzie dziś:) uciekam bo mała szarpie za sznurek w tel i nie mogę czytać:)

reklama
dziewczyny, czy mozecie mi jakiś podpowiedzieć????
damqelle - śliczna ta twoja święta :) teraz ją tylko po stópkach całować! Sorki za głupie pytanie, bo dawno nie byłam na chrzcinach... To na chrzcinach też jest tort? A kto dmucha świeczki?
Był tort - ale bez świeczek, taki jak na komunię. Ale na komunię Tymusia to już kupię bo nie dam rady wszystkiego ogarnąć, a koniec końców nie zamówiłam żadnej kuchary :(

Do góry