reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

hej mamusie:-)
u nas dzisiaj wredna pogoda,wieje i deszcz leje.byłysmy na szczepieniu.koszt tylko 399 zł:wściekła/y:kochana słuzba zdrowia.ku memu zdziwueniu nie pozwoliła mi jeszcze dawać Julce zadnych jabłuszek,przecierów,kaszek:szok:.musiałysmy tez zmienić mleko:no:przerabiałysmy juz bebilon,enfamil,teraz testujemy Nan.i jeszcze ochrzaniłą nie ze za często je.kazała pzrestawić ją na karmienie co 3 h.
modlicha-u nas to standard,kupka jest co 2 dni a nawet czasem co 3.bardzo mnie to niepokoiło bo Julka jest praktycznie na butli.a dodatkowo te kupy były zielone.pani doktor kazała zmienic mleko,ew,powiedziała ze takie kupy mogą być od koperku

reklama
ariska, on nic nie łyka teraz tylko witaminy
mam nadzieję, że mu to szybko minie
wcześniej też miał katar i przeszedł po kilku dniach - oby i teraz tak było

Malutka... dziękujemy

mały w dzień prawie nie śpi, oby w nocy spał ładnie

claudia - ale pisałaś że twój mały kaszle to ja bym się obawiała czy nie przerodzi się w coś więcej. Moja zaczeła kaszleć w sobote rano , a wieczorem w sobote w domu u lekarki stwierdziła że po nocy miałaby zapalenie oskrzeli ale w pore zareagowaliśmy z antybiotykiem. Trzeba uważać bo u dzieci oskrzela mają kilka milimetrów i szybko ropieją

claudia - ale pisałaś że twój mały kaszle to ja bym się obawiała czy nie przerodzi się w coś więcej. Moja zaczeła kaszleć w sobote rano , a wieczorem w sobote w domu u lekarki stwierdziła że po nocy miałaby zapalenie oskrzeli ale w pore zareagowaliśmy z antybiotykiem. Trzeba uważać bo u dzieci oskrzela mają kilka milimetrów i szybko ropieją

to jest właśnie to, że chciałam zamówić wizytę domową a naszej lekarki nie ma do 5 kwietnia
a ta co jest w zastępstwie to ma dużo dzieci i nie wiadomo kiedy będzie mieć wolny termin

ja z nim do przychodni nie pójdę

zastanawiam się nad prywatnym pediatrą

Moj Filip mial problem z kupka jak przeszlam na sama butle i przestalam karmic piersia.NIe robil raz wiecej niz 2 dni tak niecale 3 to byly wtedy wiec pomoglam mu termometrem chociaz wiedzialam ze nie powinno sie bo dziecko sie przyzwyczaji.I jak poszlismy do lekarza raz z kaszlem to dala mu taki olejek jakby do picia dawalam 1 dziennie a potem co drugi dzien i chyba sie przyzwyczail do tego mleka sztucznego bo teraz juz sam robi ladnie kazdego dnia i nawet kilka razy dziennie potrafi.I malo go dopajam nie kazdego dnia bo on mi niechetnie wode pije i z glukoza nie pomaga.Ale jak sie zrobi cieplej teraz bede napewno mu wciskac do picia sama wode a moze i on chcetniej tez sie napije i jakby pojawily sie problemy to bede robic rumianek skoro mozna.Ale wiem ze dzieci po kilka dni nie robia kupki i jest to ok tzn nie dla nas bo przewaznie dzieci wtedy marudne sa bo wiadomo ze brzuszek im dokucza.

claudia - nie masz sie co zastanawiać mówie ci że czasem to jedna noc wystarczy, a jak kaszle to nie wydaje mi się żeby samo przeszło. Jak nie masz możliwości do domu to dzwoń do przychodni i umów się jako pierwsza z samego rana albo na sam koniec. Ja byłam pierwsza o 8 zapisana i żywej duszy w przychodni

mój mały pokasływał to lekarka kazał podawać calcium 2ml dwa razy dziennie:) także zależy od dziecka :) ale Claudia tylko wie jak często kaszle bo jak ciągle to faktycznie może być coś poważnego... ale kup calcium mojemu Mackowi kaszel przeszedł po dwóch dniach podawania :) a teraz awaryjnie podaje cąły czas bo pogoda rózna i lepiej zabezpieczyć dziecko:)

My dziś wybralismy się z mężem na zakupy Maciuś przez 3h nawet nie pisnął obserwował wszystko nawet mamę w przebieralniach, jak wyjechalismy o 17tej to o 20tej wróciliśmy, Maciuś miał spóźnioną kąpiel, ale wymęczył się zakupami bo zasnął szybko:) mam nadzieje że pospi do 6tej:)

reklama
Cześć!!:-)

wpadam tylko na chwilkę pochwalić się, że wczoraj przed kąpielą pojawiła się mega kupka:-D:-D:-D

zaraz jadę z Kamilkiem do mamy, a my z chrzestnymi na 9.00 na nauki - dla mnie nie ludzka godzina...

Do góry