reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

U nas tez juz pare razy sie zdarzylo ze cala nocka przespana z jednym karmieniem wlasnie ok.6 rano :-) Potem biore core do nas do lozka i maz wychodzi do pracy a my sobie lezymy/spimy jeszcze do 10-11:)

reklama
a ja nie wiem co mi się z dzieckiem dziś dzieje...do 12 spała po rannym karmieniu, teraz niedawno dopiero ją umyłam, zmieiłam pieluchę, chwilę głupoty poopowiadałam i zmieniłyśmy pokoj bo chciałam by na twardej kanapie główkę poćwiczyła i teraz patrzę na nią i śpi! mam nadzieję że to pogoda tak na nią działa. może uda mi się spokojnie obiad zjeśc bo mąż ma być później to nie ma komu się nią zająć

Claudia - cieszę się razem z Wami ze juz w domku jesteście. mam nadzieję ze teraz już wszystko będzie dobrze z synkiem

Czesc Ja juz po wizycie u pielgniarki i co sie okazalo zrobila mi cytologie dobrze ze cos mnie tknelo i sie przygotowalam na ta wizyte chociaz myslalam ze to tylko bedzie na temat antykoncepcji.
U nas nocka do d...y tzn Filipek spal ale Piotr dawal popalic tak mi go bylo szkoda ze siedzialam i czekalam az przysnie i szlam tez sie polozyc straszny ma ten kaszel mam nadzieje ze ten lekarz sie nie myli i ze to naprawde od kataru jest.Tzn niejednokrotnie widze jak PIotr wciagnie katar i wtedy po tym kaszle ale tlumaczyc mozna dziecku zeby dmuchal za kazdym razem.Przeciez wiadomo ze 5 latek nie ma na to czasu i szybciej jest wciagnac :)
A odnosnie przeziebienia w Polsce MOj lekarz zawsze mowil ze jak Piotr nie ma goraczki moge z nim normalnie wychodzic no bo przed wirusem dziecka nie zabezpieczymy skoro ma juz katar czy kaszel.I co zauwazylam ze np jak Filipek mial teraz katar to lepiej mu sie spalo i oddychalo na dworzu niz w domu.
Ariska niezle teksty lubi ta Twoja mala :)
Claudia to pierwsza noc za wami dobrze ze udana i ze masz duzo pokarmu Twoja walka zeby utrzymac laktacje sie oplacala.Powodzenia.
MIlego dnia wszystkim no i jeszcze raz kolejny duzo duzo duzo zdrowka.

Kubus wstał i se nadrobiłam :/

100 LATEK DLA NASZYCH DWUMIESIĘCZNYCH BĄBELKÓW:)

U NAS LIPA.. SIEDZIEMY W DOMKU ZA OKNEM. JESIEN.. TYLKO ZAZDROSCI WAM POGODY.. DO TEGO KATARKUJEMY SOBIE.. UCIEKAM.. MIŁEGO PIĄTKU..
JA PLANUJE DZIS PO PRACY M.. JECHAC NA DUZE ZAKUPKI.. MUSZE TROCHE ZIELSKA POKUPOWAC... I PAPIER TOALETOWY SIE SKONCZŁ.. TYŁEK MA RAJ.. BO SIE CHUSTKUJEMY :)
UCIEKAM BUZIAKI

Blondi- my też przeważnie do 10 w łóżku:))) ja tak lubie Mała zresztą też:)

teraz wystawiłam Małą na balkon i śpiocha
a ja pakuję się bo jedziemy do rodziny do Wisły wrócimy dopiero w niedziele więc:

ŻYCZE SPOKOJNEGO SŁONECZNEGO I ZDROWEGO WEEKENDU!!!!

No a moja mala mimo ladnie przespanej nocki strasznie marudna jest.. Przysypia tylko przy piersi a jak ja odloze to zaraz sie budzi, chwilke sie porozglada i w placz.. Uspokaja sie na rekach ale dopiero po dluzszej chwili.. nie wiem juz co jej dolega :((( Kupke robila juz dwa razy czyli normalnie wiec to raczej nie brzuszek..
Szkoda mi jej bo nie wiem jak jej pomoc.

A moja wczoraj miala taki marudny dzien, prawie w ogole nie spala. Nie wiem czy przez ten wiatr czy co. A dzisiaj chyba nadrabia spanie, spi juz 4 godziny z przerwami na chwilowe porozgladanie sie.
Bylismy z m na zakupach, on kupil sobie spodnie i buty a ja co??? WIELKIE NIC!!! Ale jestem zla...

Witam!!:-D

ale Wam dzieciaczki ładnie w nocy śpią.. my to standardowo co 3 góra 4 godziny się budzimy..

Mam pytanie do dziewczyn, które karmią tylko butelką - czy zdarzyło się Wam, żeby dwa dni dziecko kupki nie zrobiło?? zaczynam się martwić..

nie karmie butlą ale podobno to normalne że dzieci rzadziej kupki robią po butli, zresztą podjrze aniwar też miała taką sytuacje , i nic Bartuś potem zrobił kupkę więc nie martw się. No chyba, że Kamilek jest niespokojny to wtedy nie wiem ale może espumisan podaj.

reklama
No my już po spacerku słońce fajne, ale wiatr paskudny. Fajnie macie że dzieciaczki tak długo śpią, chociaż ja nie narzekam. Zasypia tak po 20, a budzi się 1-30, a nawet zdarza się 2-30 ale to rzadziej, a potem zjemy przewiniemy ostatnio coś pogula i dalej śpimy tylko z lenistwa już go nie odkładam do łóżeczka. Następne karmienie 5 lub 6 i potem dalej śpimy ostatnio nawet do 8-30 :-) wiec nie jest źle:-)

Do góry