reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja krótko

jesteśmy z Miśkiem w domku już
mały strasznie kaszle i ma katarek :-(
ale ważne , że już koniec tego zapalenia opon

odezwę się potem

reklama
tez mam ten album. za tą cenę to naprawdę rewelacja. widziałam duzo droższe i kiczowate, a ten jest piękny
ariska - nie jest tak źle. my byłyśmy dwa razy na spacerze, ale tu między domami
monia-t - ja też chce jak najszybciej ochrzcić, by już miała to błogosławieństwo nad sobą. zawsze jak jedziemy samochodem to gromię mojego; uważaj bo wieziemy nie ochrzczone dziecko. już dawno by była ochrzczona gdyby nie te nauki. tu trzeba iść trzy soboty pod rząd na naukę, a chrzest tylko raz w miesiącu. ale to wiocha jest

Piękny ten album Anne Geddes. Szkoda że nie wiedziałam wcześniej. Ja kupiłam taki piękny różowy z Kubusiem Puchatkiem i szkoda mi zmieniać :-) Cóż moje uwielbienie do tego pluszowego misia nie zna granic.
A mój mąż wpadł do domu po pracy, ubrał małą i poszedł na spacer. Jest tak ciepło że szok. Zero wiatru i wogóle jak lato. Ale już muszę po nich dzwonić bo się martwię że się przeziębi.
Claudia - bardzo się cieszę że już masz swojego Misia w domku.

Blondi , Monia dzięki za podrzucone linki jeszcze skonsultuję się z mężem i będę zamawiać :-)

Ariska - świetny ten album chyba też się na niego skuszę
Blondi świetny komplecik, jeszcze chwila i ja też będę zamawiać szatkę i świecę

Damqelle - tam u Was to w ogóle dziwne zwyczaje, my byliśmy w tamtym roku na ślubie u kuzyna mojego m, właśnie w Bieruniu (o ile dobrze pamiętam) taki drewniany nieduży kościółek i u nas jest tak że podczas mszy chodzi ministrant i zbiera na ofiarę a tam w pewnym momencie wszyscy wstają i idą wokół ołtarza.... no to my też idziemy.... myśleliśmy że może w ten sposób przyjmuje się komunię a tam za ołtarzem stoi kosz na ofiarę :szok: ja w szoku, jak i reszta gości którzy przyjechali z naszych stron, no i zrobiliśmy sobie spacerek dookoła ołtarza:laugh2:

Claudia - najgorsze za Wami teraz będzie już tylko lepiej

Rano zapomniałam napisać więc robię to teraz:

Wszystkiego najlepszego dla naszych 3-miesięczniaków

Mai - Martusia29
i Jasia - Kashyaa

oraz 2-miesięczniaków

synka - bedismall
Filipka - Gosia_27
i Nadii - ookatkaoo1993

Madzia dziekujemy :) Kurcze sliczny ten album ale wiecie JA go chyba nie kupie bo tak mysle ze PIotrus mial zwykly z napisem baby boy i wkejalam fotki ale nie robilam mu opisow bo to byl zwykly.I tak mysle czy jak Filipowi kupie taki to kiedys Piotrowi nie bedzie smutno ze on mial zwykly?Jak myslicie nie bedzie mial pretensji zrozumie?Czy durnoty wymyslam?

Witam sie wieczorną porą a tu super wieści Ewcia w domku no Claudia wreszcie ma swojego synka w ramionach w domku, pewnie jest tak szcześliwa i wcale się nie dziwie:-) któraś pytała się o baraninę Norwedzy ją uwielbiają mąż mówił że trzeba umieć ją przyżodzić i troszkę śmierdzi, ale niestety nie wie jak.
kończe syn sie domaga jedzenia:-)

Aj Gosiu według mnie durnoty wymyślasz ;) Pięć lat temu nie było takiego wyboru jak teraz i myślę że jak będzie starszy to na pewno zrozumie że mamusia wybierała dla niego taki album jaki wtedy był najpiękniejszy. U mnie jest trochę inaczej bo moja córa ma już 10 lat i rozumie dużo ale też dużo z nią rozmawiam. Ona wie że jak ją rodziłam to wiele rzeczy nie było takich jak teraz. Chociażby zdjęcia - 10 lat temu była klisz która 24 lub 36 klatek i wystarczała na miesiąc lub dwa a eraz 24 zdjęcia to córa potrafi zrobić Mikiemu w dwa dni:D I teraz jak coś kupujemy to ona wybiera wszystko co najpiękniejsze dla braciszka :)

Gosia - technika idzie do przodu, coraz piękniejsze rzeczy są na rynku. moje dzieci też nie miały takiej masy zdjęć jak Marii bo wczesniej miałam tylko analoga. a nie zastanawiałam sie nad tym.A no buziaki dla Filipka.
Madzia - ale to tylko w tym starym sie tak chodzi na ofiare, w duzym kościele też mamy koszyki
z baraniny się robi musakę. ale ja robie na wołowym.
moja dzidzia coś marudna dziś :(

No i Joasia zasnela juz mocnym, nocnym snem. O 6.30- czy to normalna pora dla niemowlecia zeby chodzic spac?
Niestety bede ja musiala obudzic zeby pojechac po meza:-(. I co gorsza musze jakos wycyrklowac z czasem zeby najpierw zjala, bo jak ja juz obudze to pewnie bedzie wrzask z glodu- a nie wiem jak dlugo bedzie jadla bo to u niej bardzo roznie bywa:crazy:.

reklama
gosia - wydaje mi się że starszy synuś zrozumie, czasy się zmieniają więc i albumy też, myślę że chłopcy będą się cieszyć, że wogóle mają taką pamiątkę:)

Maciuś zasnął dziś o 21ej, wiec zobaczymy o której wstanie, ale coś czuje że jak godzine wcześniej zasnął to godzine wczesniej wstanie:p cóż o 5tej jak się obudzi nie będzie źle:p

Do góry