reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej hej!
U nas dzisiaj nocka srednio- mala obudzila sie po 5 i jej sie gadac zachcialo. A teraz przysypia wiec moze troche pospi bo juz marudna byla..
U nas dzisiaj pochmurno i troche wieje wiec nie wiem co ze spacerkiem..
Ewcia super ze juz w domku i ze zdrowi jestescie..przezycia straszne..
Gosia my tez chrzciny planujemy dopiero w wakacje-czerwiec/lipiec.
Marta nie znam zadnego przepisu na baranine wiec nie pomoge..
Ciekawe jak tam Claudia..

reklama
Naprawde 2 tygodnie powinno sie odczekac po antybiotyku?Kurcze a lekarz nic nie mowil a we wtorek minie tydzien jak nie bierze dopiero wiec teraz juz nie wiem co robic.Maz dzisiaj bedzie ze starszym synek u lekarza to powiem zeby sie dowiedzial bo zeby nie zaszkodzic.Dzieki bardzo za informacje. A co do chrzcin a to dobrze ze nie jestem sam abo juz sie glupio zaczynalam czuc ze wszystkie chrzcza a my tylko nie :)

Witam, jesteśmy z Miśkiem po szczepieniach, teraz nieboraczek śpi. Był bardzo dzielny, zapłakał tylko przy ukłuciu w nogę, ale może jest już przyzwyczajony do wbijania igieł, bądź co bądź codziennie rano wbijam mu igłę od glukometru. Misiek waży 7650 i pan doktor stwierdził, że taką wagę większość dzieci ma dopiero w 5-6 miesiącu. Kurcze, ale ja mojego brzdąca przecież karmię tylko piersią...Mam nadzieję,że nie będzie w przyszłości otyłym dzieckiem.
Ewcia822 cieszę się, że z Twoim Tycjankiem już jest dobrze. Rozumiem to co przeżywałaś będąc z nim w szpitalu, zarówno jeśli chodzi o zdrowie Twojego synka, jak i odczucia związane z samą atmosferą oddziału dziecięcego. Niestety ja to muszę przezywać co dwa miesiące, kiedy jeżdżę z Miśkiem na kilka dni na badania kontrolne do gdańskiej akademii.
Anivar mamy chrzciny naszych dzieci tego samego dnia:-) My byliśmy zmuszeni z uwagi na chrzestnego, studiuje w Stanach i dopiero w czerwcu będzie w Polsce. Był co prawda 1,5 miesiąca temu w kraju, ale wówczas moja siostra- a chrzestna Miśka miała zabieg w szpitalu.
Kochane dziewczyny regularnie was czytuję, ale tak rzadko mam czas, aby coś naskrobać. Życzę wam i waszym Smykom dużżżżo zdrówka, bo to najważniejsze:-)

Gosia- w Angli podchodza bardzo (moze za bardzo) luzno do kwesti choroby i szczepienia- np. twierdza, ze mozna szczepic przy przeziebieniu jesli nie ma goraczki. Ale zapytaj lekarza.

Claudia napisała na zamkniętym że Michaś wraca do domu!!!
Ewcia - normalnie straszne jest to że matkom ciągle towarzyszy strach o zdrowie i życie dziecka. Tyle maluszków cierpi w szpitalach. Ja bym zwariowała gdyby mi odebrano możliwość bycia przy dziecku.
o powieliłam się z Blondi
Gosia - ja bym się wstrzymała jeszcze ze szczepieniem, po chorobie i antybiotytku organizm dziecka jest osłabiony a szczepionka to przecie kolejna choroba przed którą organizm się musi obronić. ale najlepiej spytać lekarza

Ostatnia edycja:
Witam

U nas dzisiaj te słoneczko fajnie grzeje, zaraz uciekamy na drugi spacerek:-)
Nocka spokojna, tylko czemu to moje dziecię tak szybko się wysypia, godzina 5.30 a Mikuś najchętniej by wstał i poszedł się bawić:-D a gaduła z niego się taka ostatnio zrobiła że aż się boję co ja będę miała w domu jak zacznie mówić:-D

Ewcia witaj kochana, współczuję przeżyć, cieszę się że już jesteście w domku i oby żadne cholerstwo już się nie przyplątało ani Twojemu Tycjankowi ani żadnemu innemu maluchowi.

aniwar a próbowałaś Bartusia odkładać na brzuszek tak jak na Tobie śpi czy kładziesz go na plecki? Jak nie próbowałaś to spróbuj, może to pomoże bo nie będzie miał zmienionej pozycji. Miki jak zaśnie u mnie na brzuchu to go odkładam na brzuszek i wtedy śpi, a jak go odkładam na plecki to zaraz się budzi.

Cieszę się ogromnie że Claudia wreszcie wraca do domku ze swoją kruszynką.

A ja wczoraj byłam u księdza, chrzcimy w pierwszy dzień świąt, a jaką gapę strzeliłam to mi do teraz głupio jak sobie przypomnę:zawstydzona/y: Ksiądz się mnie pytał kiedy braliśmy ślub a ja...........yyy nie pamiętam:sorry:
Pierwsy braliśmy cywilny i tą datę pamiętam a kościelny braliśmy kilka lat później i niestety ta data mi uciekła tzn. rok bo wiem że 9 kwietnia, ale rok?? oj alzhaimer mnie bierze czy co:-D

Zaczęłam przeglądać zaproszenia na allegro i strasznie ciężko się zdecydować. Ale wstępnie jestem zdecydowana na coś takiego:
ZAPROSZ CHRZEST URODZINY ROCZEK ZE ZDJĘCIEM-EXPRES (1512534527) - Aukcje internetowe Allegro
wzór W7 albo W24 doradźcie coś albo zaproponujcie jakie wy kupujecie.

reklama
Witam was po długiej przerwie. Jakoś nie mam czasu dla siebie przy dwójce dzieci, a już tym bardziej dla BB :-( Normalnie zagoniona jestem na maxa. Majka śpi w nocy ładnie, choć już trzeci dzień budzi się o 4-5 nad ranem i już nie śpi :no: A w dzień śpi po 20-30 minut :szok: Jedynie na spacerze pięknie śpi. Ale co z tego, ja w tym czasie nie odpocznę :no::crazy: A popołudniu z kolei staram się spędzić czas z moim przedszkolakiem. O godz. 21 padam na pysk.
Pocieszam się, że jeszcze trochę i powinno wszystko się bardziej unormować ;-)

Do góry