reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja właśnie wrócilam z tej morfologii - oczywiście 3 zyły poszły i dopiero przez wenflon mi skapały och te moje cienizny

co do badań na toxo to w Polsce są nierefundowane u nas koszt około 90 zł

reklama
Ja właśnie wrócilam z tej morfologii - oczywiście 3 zyły poszły i dopiero przez wenflon mi skapały och te moje cienizny

co do badań na toxo to w Polsce są nierefundowane u nas koszt około 90 zł
strasznie drogo ja płacę za dwa odczynniki 42 zł
to też zależy od laboratorium pszukaj moze znajdziesz taniej mi w pierwszym powiedzieli ponad 60 zł szukałam i znalazłam

a co do toxo to ja mam kota znaczy mamy w rodzinie chmarę kotów i od żadnego się nie zaraziłam a uwierzcie kocham zwierzęta i cały czas je nosze ściskam całuję ( dziś dodałam na prywatnym zdjecia mojej rodzinki) no i wszystki znajdy - lekarze powiedzieli że chyba koty zdrowe i raczej nie kotów się powinnam obawiać a owoców i warzyw nieumytych -m które są jedną z powodów zachorowań więc Myjmy owoce i warzywa.

oj to tak czy siak te badania do tanich nie należą...ja to zawsze robie u mojej ginki wszystkie badania krwi...

a wogóle ciekawe jak tam przyszła mama bo miała mieć wieczorem badania usg czy wszystko dobrze i jeszcze nic nie pisała...mam nadziej, ze wszystko u Nich dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja zaraz ide sprzątac ale tak mi sie dobrze przed tym wiatrakiem siedzi, ze nawet sił nie mam żeby się ruszyć...jak to fajnie kile mieć w całym domu...pomarzyc można...

A co macie w planach na obiadek dziś?? bo ja jakos narazie żadnych pomysłów nie mam...

witam dziewczyny :)
odrobiłam się z pracą mam chwile przerwy więc zaglądam :)
bo powoli zaczynam się wciągać :p

co do toxo przy pierwszej płaciłam 80 zł, a teraz co byłam w szoku i jeszcze pytałam lekarza czy na pewno miałam za darmo.Lekarz się ze mnie śmiał ze jak chce tak bardzo to mogę płacić bo w szoku byłam.

a u nas dziś w Krakowie fajnie bo rano troche popadało teraz wyszło słoneczko ale takie fajne powietrze jest :)

Witajcie brzuchole ;)) W Polsce piękne lato a u nas to jak jesień....już mam dość. Leże pod kocykiem i popijam gorącą owocową herbatkę! Tak ponuro, że nic się nie chce! Nawet moja trzylatka pytała czy już jest wieczór:-D i czy zaraz spać idziemy:-D Przez tą pogode chyba coś mnie bierze...Życzę wszystkim mamuśką cudownego dnia!

Hej hej, u nas upał znowu - trochę odpoczynku by się przydało od tego :-(
Jakoś sobie trzeba radzić niestety- ja tylko czekam , aż zrobię te badania prenatalne - to dla mnie najważniejsze teraz

:tak:Dzien dobry

Oczywiscie pogoda jak zwykle upalna, na termometrze 35 stopni :nerd:

Zakupy porobione, obiad postawiony teraz krótki wypoczynek :tak:
Na obiadek oczywiście zupka jarzynowa, na drugie ziemniaki,pieczony kalafior, jajko sadzone i zimny kefir.....a jutro hmmm moze jakas potrawka (cukinia, pomidor,papryka,piczarki i jakies miesko)

Co do basenu to kobiety w ciazy nie powinny sie kąpać ze wzgledu na łatwosc
zainfekowania się, wiadomo że basen gdzie kapie sie kilkset osób nie bedzie zawsze
czysty,ale nie jestem lekarzem, wiec najlepiej bedzie sie zapytac własnego lekarza
Ja dziś ide do lekarza wiec jak nie zapomne,to sie o to zapytam

Ribi to sobie wypoczniesz, tylko nie szalej z procentami za bardzo na tych
imieninach:-)

Joasiab mam nadzieje ze ból szybko minie....Trzymam kciuki;-)

Karolcia1125 udało mi sie nie placic za badanie ale w laboratorium powiedzieli
ze jest platna i maja nadzieje ze nastenym razem lekarz mój bedzie o tym wiedział:-)
Ale poki cow portfelu zostało 50zł :cool2:
A tak poza tym trzeba byc dobrej mysli, staraj sie nie przejmowac tym ze byc mozeznów masz rozwarcie ....gdzie optymizm???:confused:

KasiaWie miłych zakupów zycze :)

POZDRAWIAM CIEPLUTKO I ZYCZE MIŁEGO DZIONKA

reklama
Ja narazie jestem dopiero w połowie sprzątania:crazy: musiałam sobie przerwe zrobić bo az mi sie w głowie kręci...ale musze jakoś to ogarnąć:baffled:

Carri ależ mi smaki narobiłas zupką:dry::-D No to ja już wiem co dzis na obiad zrobie haha A jakpos dawno zupy nie wiedzieć czemu nie robiłam;-)

A co do potymizmu ojjjj to u mnie jak najbardziej na miejscu:tak::-D:tak: Tylko wiesz czasami to sie czlowiek martwi tym bardziej, że ostatnio tez tak sie zaczeło... ale co tam robie wszystko by dobrze było i TYLKO optymistycznie myśle:sorry2:;-);-):-D No to sukcesy powinny byc gwarantowane no nie;-):happy2:

Do góry