reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Tez się nie dziwię Ja tez bym uległa... i tez słodkie u Mnie się nie uchowa:) ale Mi narobiłaś smaka...dobrze ze jutro do sklepu to zaopatrzenie konkretne zrobię...

Zielona-Musze obadać tez tego zodiaka ale chyba wiem o co chodzi...albo mi się zdaje:) Ja podobno usypiałam tylko i wyłącznie jak mi dziadzio śpiewał murzynka dzumbo ale wersje dla dorosłych... i nie dałam się oszukać jak była cenzura to bylo nie wazne:)

reklama
Hej mamusie. Uwielbiam jak z rana budzi mnie wiertarka u sąsiada. Masakra. Nocka spokojnie, mała obudziła się po 4 godzinach, zjadła około 60 ml i zasneła. O 4 tylko 20 ml i spała do 7. Teraz znów 60 ml i się cieszy. Ale to odciąganie to masakra. Siedziałam w wannie i robiłam prysznic z mleka. Ale oko lepiej. Opuchlizna już tylko przy ropie. Więc jest nadzieja że zejdzie do kontroli we wtorek i w środę będę mogła wrócić na cyca. Zamawiam laktator aventa ręczny - dobry jest ? czy może macie jakieś typy tańszego. Moja mama i tak mówi że najlepiej ręką ale to nie wygodne. Uciekam posprzątać. Bo mała śpi z mężem (mąż śpi a mała się cieszy i gapi na niego). Miłego dnia.

ribi - nie wiem od kiedy dzieci przywiazuja sie do czegokolwiek, ale moj skarbek akuratnie lubi jak klade na niego tego pieska i zaraz zaczyna go sciskac i sie smieje. Czesto zasypia razem z nim... nawet pieluszka wtedy nie jest potrzebna. Mamy kilka maskotek ale wlasnie tylko ta tuli:-)

Mój mąż jak był mały miał szmacianą lalę zrobioną z włóczki. Tak ją kochał że z lali zostało kilka nitek :-) Ma ją do dzisiaj. A teściowa zrobiła mojej małej taką samą ale ja wolę misie :-)
Ribi - chyba u ciebie na zdjęciach widziałam misia z biedronki takiego pluszowego z poduszeczką (też takiego mam) :-)

i ja sie witam:) u nas nocka fajnie. pobudka o 1, 5 i 7. nie mamy juz kolek-odpukac, czyli to to bebiko w proszku....poki co musze popatrzec za innym mlekiem .poki co kupie to bebiko w butelkach bo po nim nie plakal....

kate misia Maciuś dostał nawet nie wiedziałam że z Biedronki....:)

Witam
u nas nocka ok, małej już z nóżki na szczęście zeszło:-)
u nas zapowiada się ciężki weekend nie odzywamy się z m

Ribi my dajeby bebilon komfort on jest dla dzieci z kolkami i zaparciami, nam spasowało bardzo jest zagęszczone skrobią i Mała się tak nie nałyka powietrza

lece bo już płacz z łóżeczka dochodzi

cześć,
zaraz zmykam na usg bioderek. miałam jechać wózkiem, a tu znowu sypie śnieg! Ale chyba jednak muszę małą przewietrzyć, bo ostatnio odpuszczałam.

Wczoraj wypróbowaliśmy pieluchy Rossmanna 2 i wydają się być OK. Kupa nie wyciekła :) a oszczędność byłaby spora

w pokoju obok cisza, W pilnuje, pewnie oboje pospali :)

witam sie i ja:-)
nocka ok.1,4 i 7 pobudka.60 ml.wypijane a teraz siedzimy razem i piszemy:tak:za oknem snieg i ponuro,chyba darujemy sobie spacerek...
a ja dla ducha zrobiłam wczoraj blok czekoladowy.mmm pychota,tylko znów kalorie:-D
dzis w sumie mamy dzien lenistwa,na obiadek zupka juz jest,sprzatanie zostawiam kochanym dzieciom;-)

Witajcie Kochane Mamuśki:-)

Tak, tak czas leci i mój Wiktorek konczy dzisiaj 3 miesiace:-) :-) damqelle dzięki :-)

U nas nocka super:-) Pobudka o 3.30 na butlę a później to już o 7 rano:-)

Od zachodu chyba znowu wraca ładna pogoda bo u nas juz dzisaj całkiem, całkiem. Nie pada i słonko sie przebija a wiec spacer musowy:-)

Co do disco polo to moj bobas kocha takie rytmiczne badziewie:-) Moj M znalazl dla niego super stacje w internecie -Open FM- sama muza:-)

Wiktor jak usypia to w rytmie a potem podgłasniam i śpi bardzo twardo wtedy. Jak nie ma muzy albo jest za cicho to pobudka po 10-15 minutach.

Miłego dnia i dzielę się z Wami tą odrobinką słońca od nas z zachodnich kranców Polski:-)

reklama
i ja mówię dzień dobry,
u nas noc jak co dzień :-) pobudka co 2-2,5h i żarełko.
ja męża na jakieś zakupy może wyciągnę, a przynajmniej spacer, bo plus 3 stopnie i póki co nie pada.
monia-t my używamy pieluch babydream od początku i są super i cena to chyba 1/3 ceny pampers.
miłego dnia

Do góry