reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Witam sie ponownie:-)
ja dzis caly dzien z Bartusiem sie bawilam...skubaniec spal moze 2h i to z przerwami ale nie plakal tylko sie smial i cieszyl i si ebawil takze ja tez sie ciesze:-) Dzis pierwszy raz polozylam go na macie i tez mu sie spodobalo:-)

Co do podnoszenia glowki to Bartus faktycznie wysoko podnosi i dlugo tak trzyma ok 5 minut nawet a jak go nosze na raczkach to trzyma glowko prosto bardzo rzadko mu opada..oczywiscie caly czas na wszelki wypadek asekuruje zeby sobie krzywdy nie zrobil.

U nas tez bylo podejrzenie skazy bialkowej....1 z 3 lekarzy tak stwierdzil...bo Bartus mial kolki,zaparcia potem te ulewania i troche krostek ale tylo na buzi....ale to chyba jednka nie skaza bo przestalismy mu podawac mleko dla dzieci ze skaza i podajemy ten bebilon Ar na ulewania...policzki ladne krostki juz pozchodzily ( polecam samrowac je Bepanthenem u nas pomoglo po pierwszym uzyciu)...problemy brzuszkowe chyba mniejsze, Bartus noski przesypia ok....kupki co prawda jedna dziennie ale jest i nie placze jak ja robi...

ribi jak Macius ma krostki tylko na pliczkach to raczej to nie skaza...ponoc te krostki szybko sie przenosza w zgiecia kolan,lokci i w ogole wystepuja na ciele....a i ponoc jeszcze przy skazie sa te lukrowane policzki czyli ze sie swieca i sa krostki...

Jutro idziemy na usg bioderek....licze ze wszytsko bedzie ok i nie trzeba bedzie juz pieluchowac;-)

reklama
joasienka a czy na ciele tez cos wystepuje? moj macius tez ma chropowate policzki i krostki i wlasnie nie wiadomo czy to tradzik niemowlecy....moze to tez skaza...
skaza nie będzie się objawiać na reszcie ciała, a jak ma chropowate policzki to pewnie to :-(
aniwar-nam położna mówiła że nie muszą się przenosić.
Ala ma lekko świecące policzki,fakt

Ostatnia edycja:
Joasiu to nic trudno, my już i tak zamówiliśmy zaproszenia, bo czasu mało, a tu jeszcze okolo 2 tyg trzeba czekać:(
Ribi Zdecydowaliśmy się na zwijane:Zaproszenia komunię komunijne ślub ślubne chrzest (1507117029) - Aukcje internetowe Allegro

Skaza białkowa mowicie? Mój Maciuś często ma krostki, ale mi sie wydaje, że ma od tarcia buzi, ma czasem szorstką buzię, ale przemywam mu rumiankiem i znikają po kilku godzinach, czasem na takie z białymi końcówkami, to mi położna radziła przemywać miejscowo spirutusem rozcieńczonym i znikają:)

Macius przespał cały spacer, i jeszcze 2h w domu po spacerku spał wow:) a teraz je bo za godzine kąpiel:)

Mój Szymon też miał chropowate policzki i krostki jak go dokarmiałam a teraz jak go od jakiegoś czasu nie dokarmiam już mu poschodziło,nawet wygrałam z ta obrzydliwa ciemieniuchą :-),ale mały całymi dniami chodził nasmarowany oliwką lub...masłem :-D,oczywiście w czapce.

Blondi-bardzo ładne zaproszenia wybraliście

Ostatnia edycja:
Ja z ciemieniuszka nadal walcze.. :/ chociaz i tak widze poprawe bo byla na brwiach, czole i calej glowce a teraz tylko na srodku glowki..
Blondi- zaproszenia b. ladne:)

A czy ktoś wie co tam u Ewci??? Jak Tycjan?

Ala tez ma krostki na policzkach, pod bródką, na klateczce, ale jakos narazie sie nie nakrecam ze to skaza, jem jak jadlam. Wydaje mi sie ze to zwiazane ze zmianami hormonalnymi a nie zadna skaza. Zastanawiam sie tez nad tą witaminą D+K czy nie od niej. Muszę odstawić na jakieś kilka dni i zobaczymy. Czemu tak wszyscy sie nakrecaja ze to skaza?!

Ja już w domku, wszystko dzisiaj było ok
A jutro NEUROLOG - denerwuję się czy wszystko ok

monia-t to dobrze, że już odpadła w końcu :-)
mój strasznie dźwiga główkę, nie umiem go też na rękach utrzymać , tak się wierci ...
i rano się na głos śmiał już - fajnie

fajnie, że u Was tyle się dzieje
u mnie dom szpital dom i tak w kółko

boli mnie kręgosłup, potem jedyną ulgą dla mnie jest położenie się

Claudia-super ze u misia ok...bede trzymać kciuki za jutro:)

Gogi -calkiem mozliwe-musze sie przyznać bez bicia ze zapomniałam dać Majce chyba z 5 dni tej vit i jak zaczelyście pisać to dziś i wcz dalam tez miala troszke krostek ale znikly moze to po tym... zobaczymy czy teraz wyjdą .

Na ciemieniuszke polecam zel klorane bebe rewelacja olepia się po tym sporo a ze zwyklą oliwką sladowe ilosci koszt kolo 30 zł

U nas też niestety te krostki ale nieraz mam wrażenie że już lepiej a za chwile buzia strasznie wygląda. Też mam nadzieję że to nie skaza bo już nie wiem co będę jadła, a i tak staram się ograniczać.
A my zaliczyliśmy dzisiaj dwa spacerki, bo drugi całą rodziną, bo było tak pieknie. No i przez ten spacer nie było też wieczornego płaczu przed kąpielą godzinę bawił się spokojnie z tata.

reklama
Ja chyba to moje malenstwo przechwalilam.Tak bylo pieknie i co i sie zepsulo dzisiaj.Chyba ma ten skok rozwojowy co pisalyscie kiedys bo bardzo marudzi nigdy az tak nie mial. A z plusow dzisiejszego dnia to sa takie ze maz mi powiedzial ze robie dziennie 4 kilometry pieszo :)) czego nie wiedzialam bo JA to tak srednio sie znam na tych odleglosciach( nie umiem na oko dobrze ocenic odleglosci) ale chodze 4 razy dziennie ta sama droga do przedszkola tzn dwa razy po dwie strony i maz mowi ze w jedna jest dobry kilometr wiec sie ucieszylam bo tak mysle ze moze dzieki temu troche zrzuce cialka do wakacji :) Uwielbiam laczyc praktyczne z pozytecznym :)
I tak przy okazji gdzie mi ucieklyscie nie bylo was na swoim miejscu na forum :)

Do góry