reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

joasienka1 wyrazy współczucia
babcia teraz patrzy na Was z góry i się uśmiecha , a co ważne nie cierpi już

reklama
dziewczyny, te, ktore maja juz nieco starsze dzieci...ile czasu minelo odkad przekluly sie waszym dzieciaczkom pierwsze (dolne) jedynki a pojawily sie gorne? moj adas w swieta bozego narodzenia zabkowal (2 dolne) i do tego czasu nic...wiem, ze to roznie jest i indywiduwalnie dla kazdego dziecka, ale ciekawa jestem, jak to bylo u was

a ja z innym pytaniem - w temacie ząbków jeszcze się nie wypowiadam :)

kiedy można zacząć brać normalną kąpiel? Marzy mi się poleżeć w wannie i zrelaksować, ale nie wiem czy już mogę... Jakaś wydzielina jeszcze się pojawia, ale już niedużo (chociaż nasilenie się zmienia)

moniat - ja pierwszą kapiel brałam jak skończylam okres połogu czyli 6 tygodni:) a teraz jak już mogę codzien się kąpać to oczywiście czasu brak... szybki prysznic i biegiem do małego:)

znikam spać, bo zawsze mój Maciuś ślicznie śpi w nocy, ale jak ja dopiero po północy się położę albo i później bo nagle wszystko mi się przypomina i chce naraz zrobić to potem znów niewyspana chodzę cały dzień :(

pozdrawiam i życzę udanej niedzieli:)

ja idę spać też, jestem zmęczona i chce odpocząć, jeszcze muszę pokarm odciągnąć przed snem

dobrej nocki wszystkim

Ja tez dopiero pierwsza dluzsza kapiel zaliczylam po 6 tygodniach.
Joasienka- serdeczne wyrazy wspolczucia z powodu babci.

Ja uciekam pod prysznic i zaraz do lozeczka.
Dobranoc

witam z rana. Właśnie głodek wisi na cycu. Noc ok gazy były ale lekko. Teraz coś było nie tak ale zero kupy. Dziewczyny czy wasze dzieci zawsze w nocy robią kupę bo moja od dwóch dni nie i nie wiem czy to zaparcia czy zaczyna jej się ustawiać wszystko. Ale leży i się uśmiecha więc chyba nk:) joasieńka współczuję z powodu babci. Za kilka dni będę miała inny telefon i już nie będzie internetu w nim. Szkoda bo w czasie karmienia zawsze was czytałam:) ale mąż ma może da:-) uciekam spać bo całą noc mnie głową boli ale migreny to podobno po cc.

joasienka - wyrazy współczucia z powodu babci

Monia - ja już biorę normalną kąpiel od tygodnia i to taką bardzo gorącą bo po 9 miesiącach kąpieli i prysznicach w letniej wodzie mam już dośc a nic lepiej mnie nie relaksuje jak leżenie w cieplutkiej wodzie, dopiero po takiej kąpieli czuję że jestem czysta :-)
Jak narazie nic złego się nie dzieje a też mam jeszcze lekkie wydzieliny

Żeby nie zapeszyć... u nas nocka dziś spokojna, chyba espumisan zadziałał bo nawet teraz Zoska smacznie sobie śpi a ja wykorzystam to i poprasuję bo znów cała suszarka czeka.
Dziewczyny a wiecie że espumisan jest tylko miesiąc zdatny do użytku po otwarciu! jak to przeczytałam to byłam w szoku bo w końcu nie kosztuje tak mało by po "pół butelki" wylewać i kupować drugą za miesiąc ale najważniejsze ze pomaga

Dziś zapowiada się piękny dzień, śliczne słonko od ran mam za oknem tylko ciekawe jak temperatura. Mam nadzieję ze nie ma wiatru i dziś będziemy mogły wybracsię na długi spacerek

Miłej niedzieli dla Was kochane i waszych dzieciaczków

4sierpieńco do zabków - to ze dwa-3 mc na pewno,a u znajomej,od razu po dolnych zaczeły gorne wychodzic,i na raz cztery czwórki,a u nas wyszły dwie,pózniej jedna a pozniej dlugo dlugo nic.... az sie zniechecilam zagladaniem do buziulka i po dlugim czasie wykiełkowała.
przed wyzynaniem sie zabka jakies dwa tyg nagle syn zaczynal sie potwornie slinic.bluzki co chwila do zmiany....sciekaly mu takie sople sliny(jak u buldoga)Wiec wydaje mi sie ze kazde dziecko indywidualnie-a pierwszy zab w wieku 7 mcy mu wyszedł

Monia-t-Ja bym poczekała do konca 6 tyg i do wizyty u Ginka,bo ta wydzielina to jeszcze costam sie oczyszcza,u mnie potrafila byc juz prawie 2 tyg wydzielina,a pozniej jeszcze krwawe odchody ,wiec ja bym nie ryzykowala,a tez mialam ogromna ochote.Nawet napuscilam sobie goracej wody,ale tak zeby miec ja przed pepek i nie moczylam piersi,to niestety po 5 min musialam wychodzic bo macica bolec mnie zaczeła i jak była wydzielina to zrobiło sie krwawienie.Wiec nie polecam,Niech sie wszystko dobrze wygoi,a goraca kapiela mozesz pobudzic krwawienie (a podobno po porodzie mamy rane wielkosci talerzyka deserowego do ciasta,gdzies wyczytalam)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry