reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

ariska, fogia - trzymam kciuki za zdrówko dzieciaczków; ariska - myślę, ze podstawową diagnostykę mają opanowaną wszyscy lekarze, dopiero potem się specjalizują :)
malutka, damqelle - bardzo możliwe, w końcu dzieci są tak różne. Natalia też czasami, a nawet często usypia sama, więc pewnie jest kwestia tego, ze ma cięższy dzień i wtedy potrzebuje więcej ciepła i poczucia bezpieczeństwa. Nie chciałabym tylko, zeby jej to weszło w nawyk.
u nas okropnie wieje, więc odpuściliśmy sobie spacer
dziewczyny, jak mi się marzy wizyta u kosmetyczki, hmmmm....

Mam pytanie: co stosujecie na bolące brodawki? Bo ja już syczę z bólu przy każdym karmieniu. Może Natalia źle się przysysa... ale zwracam uwagę, żeby zrobić to tak, jak trzeba, ale bez skutku. Może to przez to przerośnięte wędzidełko pod języczkiem? Smaruję kremem Musteli, ale nie czuję poprawy.

reklama
Monia ja stosuję maść maltan.Nakładam grubą warstwę,zaklejam opatrunkiem i ściągam tylko do karmienia.Naprawdę jest ulga:-)

Monia - w szpitalu stosowałam bephanten - na początku pomagał ale później chyba przestał działać a teraz używam maści purelan - myślę, ze pomaga, nawilża jednak często zapominam o niej :-)
u mnie najgorszy jest moment przystawienia małej (chociaż to już nie jest taki ból jak na początku) bo później to juz jest ok, czasami tylko zaboli jak źle załapie

maltan - też gdzieś mam, stosowałam na hartowanie brodawek w ciąży - efektów brak :-( może teraz się sprawdzi

Ostatnia edycja:
Natalia bardzo często je, więc maść nie zdąży dobrze zadziałać :)
Ostatnio ma takiego głoda, że ho, ho! Jak ją ważyłam dziś w ciuszkach (ze mną na wadze), to miała 4,8kg

Monia moja corka tez ma przerośnięte wędzidełko ale mysle ze bol brodawek poprostu trzeba przezyc zanim sutki przyzwyczaja sie do nowej funkcji ;) Ja tez bardzo cierpialam :/ i to wcale nie dwa dni jak pocieszaly mnie pielegniarki w szpitalu tylko prawie trzy tygodnie.. Stosowalam masc maltan i linomasc z ziajki. Dobre opinie slyszalam tez o purelanie.
Natalka ladnie na wadze przybiera:)

Ariska, Fogia zdrowka dla Waszych dzieciaczkow.

Hej. Mam sekundę. U nas nocka ciężka. Wczoraj testowałam czy mogę jeść smażone naleśniki bez mleka. Zjadłam dwa. I wiem że nie mogę. Mała całą noc się kręciła a rano bardzo ją bolał brzuszek jak puszczała bąki i płakała chyba z godzinę (na szczęście obeszło się bez kolki). I to wszystko pomimo espumisanu. Ale już od 10 rano po kupie jest lepiej. I spacerek był.
Czy wasze maluszki robią też mniej kupy, bo moja chyba tak ?

Kate1980 moja Oliwia robi kupę przy każdym jedzeniu i nawet pomiędzy:sorry2: Zaciska dziąsła na mich sutkach i robi,masakra:zawstydzona/y: Dzisiaj zrobiła taką kupę,że miała brudne plecy i nóżki:szok::-D Nie mówię już o body,śpiochach i koszulce...

Monia moja corka tez ma przerośnięte wędzidełko ale mysle ze bol brodawek poprostu trzeba przezyc zanim sutki przyzwyczaja sie do nowej funkcji ;) Ja tez bardzo cierpialam :/ i to wcale nie dwa dni jak pocieszaly mnie pielegniarki w szpitalu tylko prawie trzy tygodnie.. Stosowalam masc maltan i linomasc z ziajki. Dobre opinie slyszalam tez o purelanie.
Natalka ladnie na wadze przybiera:).
w poniedziałek jak będziemy u lekarki będzie chwila prawdy, ile przybrała przez 2 tygodnie, bo ostatnio przez tydzień tylko 100g (chyba już pisałam?)
Natalia chwyta cycka strasznie łapczywie i do tego szarpie :( ale moze ma teraz większy apetyt, rozciągnęła sobie żołądek i jest głodna cały czas..

i ja sie witam
kate u nas nocka tez ciezka....macius plakal sie i prezyl i nie zribil kupki...przed chwila dopiero zrobil po tym jak dala, czopka...

madzia u nas tez kosztuje 260 zl. w aptekach sa za ok 30 zl tansze....wiec sie nie oplaca kombiowac...

ariska u nas tak zaczelo sie zapalenie oskrzeli katarek-kaszel-brak temp=szpital oby u was bylo ok

reklama
Mam pytanie: co stosujecie na bolące brodawki? Bo ja już syczę z bólu przy każdym karmieniu. Może Natalia źle się przysysa... ale zwracam uwagę, żeby zrobić to tak, jak trzeba, ale bez skutku. Może to przez to przerośnięte wędzidełko pod języczkiem? Smaruję kremem Musteli, ale nie czuję poprawy.

ja stosowałam na początku bephanten, ale niestety mojemu synkowi nie odpowiadał smak brodawek nawet jak przemywałam wodą gotowaną przed karmieniem, potem juz zacisałam zęby i niczym nie smarowałam, a potem ból minał, teraz to już wogóle nie czuje że karmie sama przyjemność, wreszcie sutki się przyzwyczaiły do swej roli:)
ariska - życzę aby okazało się że córcia zdrowa i abyście nie musiały wracać do szpitala!
fogia - zdrówka dla was!

Do góry