reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ribi a Ty dajesz espumisan zapobiegawczo czy jak widzisz ze Maciuś ma problemy z kupkami

Kochana dzis kupiłam kropelki bo on bardzo się pręży i płacze bo kupki i bączki go męczą....mam nadzieję, że pomożę bo żal mi patrzeć jak płacze....już i tak sypiam z suszarką bo chociaż na chwilkę pomaga:)

reklama
blondi no tak, miejsc juz raczej teraz nie znajdziesz w knajpie...troche za późno :-( Ja miejsce na imprezke w Wielkanoc zarezerwowa lam na początku stycznia.

ribi ja polecam Gerber :-) Po Nanie moj Wiktor miał zatwardzenia a po Bebilonie wysypke:-( Teraz jestesmy od miesiaca na Gerberku i jest ok:-)

Dziewczyny ogladacie w tvn Wipeout w niedz o 18???? Jest niezłe ale to pikuś w porownaniu z amerykanska wersja.
Dla wszystkich majacych pare minutek i tych chcacych poprawic sobie humorek polecam linka:

YouTube - Wipeout Season 4 : Best of ep. 1 to 3

Ribi oby mu pomogło, ja chyba też dziś wyślę męża do apteki bo sama z wózkiem nie wejdę bo mała mi się zagrzeje a u mnie zawsze kolejki :-(

oj te malutkie brzuszki....!!!!

ja stwierdziłam ze bede dokarmiac macka...chyba wisi na piersi dlatego ze sie nienajada. zauwazylam ze wieczorem jak mam duzo pokarmu to chwilka jedzenia i odplywa a tak to wisi i wisi....dziewczyny czy wy kupowalyscie mleko tak same czy lekarz musi przepisac?

ja na poczatku kupilm nestle nan pro....jak zaczely sie zatwardzenia to lekarka doardzila nan ha...potem zaczely sie ulewania to testowalismy bebilon ar ulewan mniej ale zatwardzenia nadal...i po konsultacji jestesmy na bebilonie pepti+nutriton bo ulewal bo samy mleczku....a mleczko zaczelismy bo wlsanie bylo tak jaku Ciebie...wisial na cycku czsaem i godzine odstwialm go i placz a po mleczko sie poprawilo.
Teraz karmimy sie 5 razy na dobe i najpierw kazdy cycus 10 minut a potem flaszka 60-90 ml roznie.

a esputicon podaje 3 razy po jeden kropli..tak lekarka zalecila nawet nie wiedzialm ze mozna naraz dawc wiecej niz 1 krople.

Napiszę krótko, wyniki są ciut lepsze, za tydzień znowu kontrola

jadę na weekend do domku i nie wiem co potem...
ale raczej będę miała gdzie spać.

pozdrawiam

Ribi-Co do tego karmi to pijasz tylko to zółte bez alko???? na pobudzenie laktacji???kiedyś kupiłam malinowe i tez bez alko q teraz małz mi kupowal i kupił mi to male ale te black....a tam patrze ze jest 4%..... i tak się na nie przyglądam..... ale chyba sobie daruję...a mówilam ze bez alko ma być.

Chyba na noc zapodam jej butle...bo wisi i wisi i wisi godzine i piąstka wedruje do buzi i słysze mlaskanie................... i jęczenie z łózeczka...coś jak kocie spiewy:/

Dziś rano tez kocie spiewy....cisza słuchała czy idę do niej i za chwilkę znów kocie śpiewy...takie nawoływanie.

A my niestety nie mozemy sie karmic bo mała od wczoraj po kazdym jedzonku wymiotowala i podejrzenie padlo na antybiotyk bo jem od wtorku wieczor:((((( i sie boje ze strace pokarm juz całkiem

Ribi- ja tez tk mialam moja w dodatku plakala, ciagla i w placz i znow ciagla i znow placz, mi lekarka zalecila nan hipoalergicznebo m alergik

jest espumisan i esputicon, ja mam espumisan i dziennie można dawać do kilkadziesięciu kropel. ja daje po 20 dwa razy dziennie i mieszam z wit.D
koszt espumisanu mała flaszeczka 26 zł

reklama
Do góry