reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ribi - ja kupiłam zwykłe bebiko bo jest w sklepie pod ręką. Mam awaryjne opakowanie jakby co - bo choć niby wszystko OK - ale czasem małej te 50 brakuje.

reklama
ribi - ja kupiłam sama gerbera mleko.. i małemu smakuje.. kolek tez po nim nie ma.. zazdroszcze ze masz jak poczytac:)

dziewczyny nie dajcie sie wmanewrowac w wybór chrzestnych to ma byc wasza decyzja..

damqelle-- mniam sama robisz pączki takiego Twojego to bym sobie zjadła :) .. ja wczoraj kruche ciasteczka zrobiłam :) sama:)

u nas ciężko... Kubus nie chce spac kiedy Tomek ma drzemkę i nie mam kiedy poprasowac własnie zaraz sie za to zabiore bo udało mi sie go ululac:)
u nas pogoda na+2 wiec bylismy na podwóreczko i mój starszaczek niechciał wracac az sie zastanawiam czy z tą nianią cos na rzeczy nie było.. bo z nią niechciał wychodzic..a ze mną nie chce wracac.. i codziennie z wielka checią idze na spacer... jakos juz sie we 3 staczamy ze schodów codziennie coraz sprawniej mi idzie... dzis oczywiscie lece na basen.. ale powiem wam ze nie mam siły ...

jak wiecie wczoraj bylismy w przedszkolu.. Tomek zachwycony.. choc wystarszył sie jak zobaczył tyle dzieci na raz i kazde cos do niego mówiło ale jak sie oswoił z otoczeniem to odrazu zaczą sie bawic.. i jak musielismy sie zbierac to prosił mamus jeszcze 5 minutek... kurcze zeby mi go przyjeli.. rozmawiałam z Panią Dyrektor i powiedziała zebysmy brali udział w rekrutacji.. moze akurat zabraknie dzidzusiów inaszego 2 latka przyjmą .. a jesli nie to bedziemy na liscie sierpniowej.. kurcze normalnie bede się modlic by go przyjeli.. bo się mnie pyta kiedy znów pójdzie..

Joasienka--- pieluchy wielorazowe sie spisują Tomek zaczą znów siadac na sedes.. bo mu troche przeszkadza ze mokro.. a no i chowa nam sie za meble jak chce cos zrobic.. wiec moge go w ten sposób wyłapywac.. polecam wszystkim na nauke czystosci.. jak niechcecie by sikało dziecko po podłodze :)

madlen-- zdrówka dla was !!

moncia--- trzymaj się kochana ..

pytanie do wszystkich czy ktoś wie co u : fogi ??

Ostatnia edycja:
Biała-To swietnie ze synkowi sie poobało z dziecmi:-)
oby sie dostał do przedszkola.
A z ta niania to moze rzeczywiscie było cos skoro nie chciał wychodzic.....a jak sie z nia rozstawałas to dała znac czy po tamtych sms ze dzis do pracy nie przyjdzie cisza???

a ja właśnie wróciłam ze spacerku. Przed spacerkiem Maciuś zjadł 100 ml mleczka dodałam tam espumisan, a jak wróciliśmy to oczywiście też chciał więc kolejne 100 ml poszło i również wrzuciłam espumisan....za wygodnie z taka butelką....ale nie będę się przyzwyyczajać. Dzięki dziewczyny z ainfo o mleku:)

Witajcie:)
dzien pełen wrażen a jeszcze się nie skończył;) rano z mężem pojechalismy szukać sali na chrzciny na 1 dzien świąt i lipa, wszystko zajęte:(
W kościele wszystko załatwione jutro mamy spotkanie 18.30 po mszy przygotowawcze do chrztu... bo są w parafi w każdy pierwszy piątek, ale załatwimy to jutro i będzie z glowy, chrzestnym tez pasuje jutro więc super, a wogóle to chrzestnym będzie moj brat i męża kuzynka:) wszystko załatwione:) oprócz sali, już myslimy czy w domu nie zrobić, albo chrzest w pierwszy dzień świąt a impreza w drugi... ach zawsze pod górkę:(

Dziś śliczna pogoda my z Maciusiem na godzinke wybyliśmy na spacer, a teraz słodko mi spi wiec biore sie za sprzątanie bo dziś mąż chciał wypić co nie co z moim bratem, a że wróci z pracy o 22ej wiec tak się umówili, także dziś może i wypije jakaś lampke wina do pączka:)

Ja jem prawie wszystko tak jak joasiab i zielona, smażone tez jem nie co dzień ale raz na tydzień napewno, zresztą lubie kotlety smażone i zazwyczaj w niedziele jem:) oprócz rzeczy uczulających typowo, albo np. cebuli, cytrusów, ale coraz więcej wprowadzam do menu:)

Odzywam się po przerwie. Jakoś ostatnio nie mogłam znaleźć czasu na popisanie. Trochę udawało mi się tylko podczytywać.
We wtorek byłam z Dominikiem na szczepieniu. Oczywiście był ryk ale na szczęście póki co żadnych efektów ubocznych szczepienia nie zauważam i oby tak dalej. Przytył przez 6 tygodni całkiem dużo bo ma teraz 5400g a jak wychodziliśmy ze szpitala było 3550g (3700g przy urodzeniu). Pediatra nakleiła mu plaster na przepuklinkę i ma go na razie mieć przez 4 tygodnie. I niestety dołączamy do dzieci ze skazą, co podejrzewałam i w zasadzie ograniczałam mleko i jego produkty ale nie do końca. Teraz zaczęłam ograniczać wszystko co może powodować skazę i jak mu znikną objawy powoli będę próbować jeść po kolei to co może go uczulać. Obstawiam jednak, że to będzie mleko. A ja tak mam na nie ochotę.

reklama
Biała-To swietnie ze synkowi sie poobało z dziecmi:-)
oby sie dostał do przedszkola.
A z ta niania to moze rzeczywiscie było cos skoro nie chciał wychodzic.....a jak sie z nia rozstawałas to dała znac czy po tamtych sms ze dzis do pracy nie przyjdzie cisza???
daj spokój szkoda gadac.. jak bede miała chwile to opisze akcje.. w kazdym razie.. wkocnu sie wkurzyłam i po miesiacy zadzwoniałam by sie spotkac.. umówilismy sie w knajpie.. dałam jej kase za ten 1 dzien co była w styczniu.. a ja to tylko powiedziałam ze mi przykro.. ale misiek był ze mną i powiedział co mysli o takim postepowaniu.. i ze tak sie robi pilnujac dziecko 2 letnie bo dziecko sie zrzywa.. aj uciekam Kubełek wstał

Do góry