reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Odnosnie krostek na buźce dziecka to Maciej zawsze jakąś tam jedną miał wiec pewnie cos go w mojej diecie uczula, albo jakaś potówka to była, natomiast dzisiaj obudził się z buzią całą w krostkach, wystraszyłam się, ale przypomniałam sobie że wczoraj kupiłam kilka rodzajów ciast bo mieliśmy odwiedziny kuzynostwa i jak sobie zdałam sprawę to zjadłam dwa kawalki miodownika z orzechami wiec przyczyna jest:( mam teraz wyrzuty ze zapomniałam o diecie:( a wiecie może czy makowiec można?

reklama
Ja z ciast to tylko szarlotkę.

Byliśmy na spacerku, ale pomimo słoneczka to zimno bardzo bo wieje :( Ja chcę już wiosnę lub lato i ciepełko.

czesc dziewczyny

jest mi strasznie smutno, mojej córci pogarszają sie bóle brzuszka... juz prawie przy każdym karmieniu ją boli brzuszek, są takie momenty ze płacze przeokropnie i musimy konczyc karmienie, przepada pora karmienia, potem jest głodna i marudna , jak ją dam do cyca znów to samo, dopiero jak ją ból odpuści to je potem za stracony czas az sie jej ulewa, a wieczorami to godzinne ataki kolek ma, juz nie mam sił patrzec jak ona cierpi..

Spróbuj za każdym razem jak wypluwa cyca (butlę) i płacze, wziąść ją do odbicia. Ja tak miałam przez dwa dni. Nie wiedziałam co jest bo mała jak jadła to płakała i wypluwała cyca. Dopiero jak ją brałam do odbicia (zanim wyczaiła że to dla jej dobra to strasznie mnie biła rączkami i nie chciała) to zaczeło jej przechodzić. Teraz za każdym marudzeniem przy cycu biorę czasem na siłę do odbicia, uspokajam i ona po chwili już ładnie je. Może u ciebie jest to samo. Powodzenia.

Witam i ja
w sumie dopiero teraz bo od rano w kółko coś, a tak w ogóle to muszę szybko do lekarza isc, bo niestety coś złego mi się z kroczem dzieje nei wiem co to jest ale jakaś narośl mi się na bliznie zrobiła i robi się kolejna i jakoś brzuch mnei pobolewa no i chodzić nie mogę, bo aż w pachwinie boli:( boje się mam nadzieje ze to nic poważnego.
Mała dziś wymiotowała, też nie wiem czemu:(
Co do krostek to moja MAła ma całą buzie w krostkach wyglądają jak pryszcze,
Idę poczytać co tam u Was

witam się i ja...u nas nocka nawet ok. Od 18 do 23.30 Maciuś spał więc go nie wykąpaliśmy. Później wstawałam ze 3 razy w nocy ale ogólnie się wyspałam. Mój Maciuś chyba ma kolki bo np. budzzi się z mega płaczem i puszcza bąki przynajmniej sie stara. Kupka jego sie zmieniła jest zielona, rozlazła ze śluzem. Mam nadzieje, że to nic poważnego.

joasiab mój Maciek też ma taie krosti na twarzy. Urodził się z nimi ale ilość się zwiększyła , niby nic nie powinnam robić. Ale muszę poczytać o trądziku niemowlęcym bo to może to....?

gogi powiedz mi ta przychodnia na ND do której chodzisz jak u niej jest z zapisami na wizyty? Bo się zastanawiam nad zmiana przychodni, bo skoro dzwonię do nas i mi mówią że wizyta do dzieci zdrowych za ponad tydzień, a z wizytami do dzieci chorych tez trzeba czekać dzień-dwa to na cholerę mi taka przychodni, wcześniej dziecko może się wykończyć....
moj n wczoraj dopiero wieczorem zrobil kupke i wlasnie zielona i sluzowata, zauwazylam, ze jak dluzej nie robi to wlasnie jest taka konsystencja..

kurcze julcik mam to samo, bo Maciuś bardzo mocno trzyma główkę w górze...ale mam nadzieję ze sobie wmawiam....

dziewczyny Macius na lewej raczce na ramieniu ma taki jakby wyprysk, jakby slad po szczepionce co to moze byc...? czy w szpitalu to szczepienie jest wykonywane wlasnie w tym miejscu ?
pytalam o to juz wczesniej:) to normalne, w 2 dni powinno sie wchlonac- moj przynajmniej tak mial..

julcik - mój też ma wypukłe czerwone miejsce, wczesniej ropiało teraz się wygilo, zawsze jak w kąpieli się namoczy to takie jakby ropiejące znów było ale jak pomoczy się to chyba normalne, po nocy jak sprawdzam to znów ładnie zagojone:) zreszta byłam ostatnio na wizycie u pediatry przed szczepieniem i oglądała go nic nie mówiła wiec tak ma być:)

Maciuś mi zasnął o 15:00 wow:) i śpi...

ribi - ja czasem dam Mackowi butle, np. jak idziemy do lekarza na daną godzinę zebym się wyrobić mogla, albo jak rano jest mega płaczliwy a ja chce obiad zrobić to też dam butle raczej rzadko ale zdarza się i po tej buutli robi zieloną kupe zawsze jakby szpinak jadł:)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki:-)
my juz po nartach:)Juleczka w gorach była grzeczna jak aniołek:tak:nawet góralska kapela w knajpie jej nie przeszkadzała,spała jak zabita:-Dnart jeszcze nie zakałdała,ale po stoku chodziła :)podróż zniosła idealnie.w częstochowie zatrzymała się na papu i dopiero w korbielowie obudziła się:-)takze wczasy udane:)

Spróbuj za każdym razem jak wypluwa cyca (butlę) i płacze, wziąść ją do odbicia. Ja tak miałam przez dwa dni. Nie wiedziałam co jest bo mała jak jadła to płakała i wypluwała cyca. Dopiero jak ją brałam do odbicia (zanim wyczaiła że to dla jej dobra to strasznie mnie biła rączkami i nie chciała) to zaczeło jej przechodzić. Teraz za każdym marudzeniem przy cycu biorę czasem na siłę do odbicia, uspokajam i ona po chwili już ładnie je. Może u ciebie jest to samo. Powodzenia.

czytałam jak o tym pisałas wczesniej, własnie tak robie, czasem sie jej odbije ale gdy przykładam spowrotem do piersi znow płacz..

co do krostek to moja tez ma na buzi takie drobne, dla mnie to wygląda jak potówki

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jest jeszcze sens kupowac lezaczek skoro wiekszosc jest do 9 kilo?Bo Ja nie mam ale maly widze ze ma dosyc lezenia lubi byc w gorze czyli biore go na rece i najlepiej przodem bo chce wszystko widziec i przebywac z nami jak najwiecej i tak mysle ze lezaczek by mi by sie przydal bo bym go posadzila i by wszystko obserwowal ale czy jest jeszcze sens wydawac na niego kase?Czy nie jest juz za pozno na ile mi taki moze posluzyc? Pytanie moze wyda sie gl;upie ale skoro ma mi starczycy tylko na 2 miesiace to moze lepiej kase na cos innego przeznaczyc ale jakby mial chociaz do pol roku to jeszcze 5 miesiecy.

Do góry