ja mam lezaczek do 18kg czyli do ok 2 lat.. L0539 FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3 W 1 (1469354784) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy moj akurat ma pozytywke i Szymek juz podejmuje proby dotykania (tu trezba pociagnac) , najlepiej wychodzi mu wlaczanie pozytywki na macie edukacyjnej.. a jak pochwalimy jak mu sie uda- widok banana na jego twarzy- bezcenny
reklama
Dziewczyny fajnie macie ze możecie chodzić sobie na spacerki, ja dziś też byłam ale to tylko dlatego że moja siostra ma urlop i wpadła do nas na trochę. pomogła mi zejśc z 4 piętra z małą, jak będę sama to tego nie widzę! zanim się ubiorę, zanim ją ubiorę - już mnie wkurza ta nieskończona ilość warstw i na koniec kombinezon!!! - to będę miała dość spaceru... a teraz jeszcze zejść i cała spocona wyjść na mróż... masakra. Dobrze ze wózek mogę zostawić na parterze - przynajmniej narazie.
A najgorsze na koniec - wdrapanie się na 4 piętro. Po leżeniu w ciąży wogole nie mam sil, sama ledwo wchodzę a co dopiero z małą.
Jestem tym załamana, tym bardziej że podobno mrozy mają odpuścić i ma być fajna pogoda na przechadzki
a mąż kończy o 16.00 i zanim dojedzie do nas jest 17.00 a to raczej niespacerowa godzina...:-(
A najgorsze na koniec - wdrapanie się na 4 piętro. Po leżeniu w ciąży wogole nie mam sil, sama ledwo wchodzę a co dopiero z małą.
Jestem tym załamana, tym bardziej że podobno mrozy mają odpuścić i ma być fajna pogoda na przechadzki
a mąż kończy o 16.00 i zanim dojedzie do nas jest 17.00 a to raczej niespacerowa godzina...:-(
madzia6485
Fanka BB :)
Witam
U nas nocka taka sobie bo pobudka na cyca co 2,5 godziny a o 7 jak się obudził tak już nie chciał spać. Dopiero jak wyszliśmy przed 11 na spacerek to sobie pospał. Powrót do domku o 12 i znowu akcja. U nas też się tak dzieje jak u ciebie elfa, też się złości przy piersi, biorę go do odbicia i znowu do cyca i tak kilka razy, czasami po chwili już ciągnie normalnie a czasami muszę go ponosić i dopiero jak przyśnie i się uspokoi to wtedy je normalnie.
Mój skarb zasnął u mnie na rączkach o 16.30 odłożyłam go do kosza, położyłam na brzuszku i śpi do tej pory:-)
Wczoraj wzięłam z ciekawości butelkę i odciągnęłam mleczko z jednej piersi po dwóch godzinach od karmienia i ściągnęłam 30 ml (ręcznie, bo laktatora nie posiadam) a myślę że jeszcze trochę b poleciało ale już mi się nie chciało bawić;-)
Dzisiaj na spacerku spotkałam znajomą, zajrzała do wózeczka i pyta się ile ma mój synuś to jej mówię że jutro skończy 4 tygodnie, a ona zdziwiona i mówi że on wygląda jakby miał ze dwa - trzy miesiące
U nas nocka taka sobie bo pobudka na cyca co 2,5 godziny a o 7 jak się obudził tak już nie chciał spać. Dopiero jak wyszliśmy przed 11 na spacerek to sobie pospał. Powrót do domku o 12 i znowu akcja. U nas też się tak dzieje jak u ciebie elfa, też się złości przy piersi, biorę go do odbicia i znowu do cyca i tak kilka razy, czasami po chwili już ciągnie normalnie a czasami muszę go ponosić i dopiero jak przyśnie i się uspokoi to wtedy je normalnie.
Mój skarb zasnął u mnie na rączkach o 16.30 odłożyłam go do kosza, położyłam na brzuszku i śpi do tej pory:-)
Wczoraj wzięłam z ciekawości butelkę i odciągnęłam mleczko z jednej piersi po dwóch godzinach od karmienia i ściągnęłam 30 ml (ręcznie, bo laktatora nie posiadam) a myślę że jeszcze trochę b poleciało ale już mi się nie chciało bawić;-)
Dzisiaj na spacerku spotkałam znajomą, zajrzała do wózeczka i pyta się ile ma mój synuś to jej mówię że jutro skończy 4 tygodnie, a ona zdziwiona i mówi że on wygląda jakby miał ze dwa - trzy miesiące
Kochana, koniecznie idź i to szybko do ginka na usg, bo mogły ci się zakrzepy porobić. Czy zauważyłaś żeby wydzielina miała nieprzyjemny zapach? Jeśli tak, to tym bardziej się pospiesz z tą wizytą.a tak w ogóle to muszę szybko do lekarza isc, bo niestety coś złego mi się z kroczem dzieje nei wiem co to jest ale jakaś narośl mi się na bliznie zrobiła i robi się kolejna i jakoś brzuch mnei pobolewa no i chodzić nie mogę, bo aż w pachwinie boli boje się mam nadzieje ze to nic poważnego.
Mnie też pobolewa brzuch, ale to nie macica, bo badała mnie przy okazji dziś położna. Chyba się przeforsowałam przez weekend i wstaję z łóżka też nieprawidłowo, a powinnam tak, jak w ciąży "przez boczek"... W razie, gdyby mnie bardziej bolało, to tez mnie wygania do lekarza
----------------
właśnie leciała prognoza pogody: od soboty znowu mróz, więc wiosny nie widać
Ostatnia edycja:
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Dziewczyny fajnie macie ze możecie chodzić sobie na spacerki, ja dziś też byłam ale to tylko dlatego że moja siostra ma urlop i wpadła do nas na trochę. pomogła mi zejśc z 4 piętra z małą, jak będę sama to tego nie widzę! zanim się ubiorę, zanim ją ubiorę - już mnie wkurza ta nieskończona ilość warstw i na koniec kombinezon!!! - to będę miała dość spaceru... a teraz jeszcze zejść i cała spocona wyjść na mróż... masakra. Dobrze ze wózek mogę zostawić na parterze - przynajmniej narazie.
Samanta - głowa do gory! Nie wkręcaj sobie niepotrzebnie zlego humoru! Każda z Nas boryka się z całą wyprawą jeśli ma wyjść z dzieckiem i wiekszość z nas sama wybiera się na spacer bo mężowie pracują, a zawsze możesz poprosić znajomą żeby częściej zajrzała to spacer się uda, przecież są sąsiedzi skoro tak Ci zależy na spacerach to poproś sasiada dwa razy w tyg żeby Ci pomógł, pomyśl o dziewczynach które mają dwójkę lub trójkę dzieci i jakoś sobie radzą więc wiecej optymizmu, jak się nie uda wyjść na spacer zawsze można na forum z nami posiedzieć ;-D :-)
Własnie się wykąpałam, Maciuś mi zasnął na troszku, zaraz szybka kolacja i biorę sie za kąpiel Maciusia, mąż na popołudniową zmiane poszedł, teraz będzie pracował przez 2 tygodnie od 14 do 22:00, wiec kąpiel Maciusia zostaje mi, ale już się przyzwyczaiłam
Miłego wieczorku
My już po wizycie u okulisty. Wszystko jest dobrze. Miałam problem z wybraniem się, bo Macius po spacerku spał i spał a jak więłam go żeby pojadł to pociumkal i poszedł spać. A jak już trzeba było wychodzić to on chciał jeść. W międzyczasie udało mi się ściągnąć laktatorem troche mleczka (50 ml z obydwu piersi)i dobrze bo przydało się u lekarza....miała jeszcze w zapasie butelke mleczka kupnego.
gosia kup leżaczek , my dopiero zaczynamy przygodę z leżaczkiem. Ja też mam leżaczek do 18 kg FISHER PRICE 3w1 Lezaczek Fotelik Bujaczek do 18kg (1449888633) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Dziewczyny uspokoiłyście mnie z tą "gulką" na ramieniu....
gosia kup leżaczek , my dopiero zaczynamy przygodę z leżaczkiem. Ja też mam leżaczek do 18 kg FISHER PRICE 3w1 Lezaczek Fotelik Bujaczek do 18kg (1449888633) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Dziewczyny uspokoiłyście mnie z tą "gulką" na ramieniu....
C
claudia4you
Gość
Witam, u małego był okulista, wszystko gra
elfa smutno że tak maleństwo cierpi :-(
a z odciąganiem jest różnie, ja też mam teraz problem
ale powinno lecieć coraz więcej
martusia to fajnie, że już po chrzcinach
Ribi fajnie , że wszystko ok po wizycie u okulisty
Idę się zaraz myć i leżeć
elfa smutno że tak maleństwo cierpi :-(
a z odciąganiem jest różnie, ja też mam teraz problem
ale powinno lecieć coraz więcej
martusia to fajnie, że już po chrzcinach
Ribi fajnie , że wszystko ok po wizycie u okulisty
Idę się zaraz myć i leżeć
Malutka...
Fanka BB :)
Monia-t jutro mam wizyte, boje się strasznie!!!!! mam nadzieje ze to nic poważnego
uciekam bo Małą płacze
uciekam bo Małą płacze
reklama
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Maciuś wykąpany teraz wcina cyca zaraz pewnie będzie kończył jeść i do spania
Pranie się skonczyło jakieś 2h temu a Maciej na cycu wiec nie mam jak rozwiesić... mąż zaraz wróci to rozwiesi....
Pranie się skonczyło jakieś 2h temu a Maciej na cycu wiec nie mam jak rozwiesić... mąż zaraz wróci to rozwiesi....
Podziel się: