reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
ookataka- wszystkiego najlepszego, 100 lat!!!

Damqelle- dzieki:)

Ja oczywiscie na chwile:) M tez juz jestesmy po spacerku :) Z tymze moja Ala spiocha sobie teraz smacznie, ale tylko dlatego, ze nie spała przed południem. Ale ja dzieki temu co nieco ogarnełam chate. No i Was moge troche poczytac:)

Ariska - super wiesci:) trzymam kciuki za Wasz powrót w wtorek:)

Biala- zawsze mialam Cie zapytac jak Ty to robisz, ze masz czas na BB przy dwoch szkrabach:) Widze, ze Tobie udaje sie raczej codziennie tu zajrzec:) No i jak czytam ze sama wszystko ogarniasz przy 2 i jeszcze razem sobie smyki spia :) Kiedy ja dojade do takiej perfekcji:)

U nas 5w1 kosztuja 120 zł i to w najtanszych aptekach w tej dbam o zdrowie sa po 140 zł! Ja na pneumo bede szczepic jak Ala skonczy pol roku.

Co do pampersow u nas idzie tez srednio 10 na dzien, chociaz nie wczoraj poszło wiecej, bo co ja przewinełam, to zaraz kupa:) Ja uzywam pampersów premium care i niestety Ali tez sie odparzyła pupa:( Wiec boje sie myslec, co bedzie jak zmienimy na inne, na razie nie probowalismy, bo jedziemy cały czas na zapasach:) Ale dzis zwalczyłam krostki, sudocremem chyba:)Bo nie wiem czy kapiel w oliatum tez nie pomogła:)

Ostatnia edycja:
Witam,
Katka 100 lat :)
Wszystkiego dobrego dla wszystkich swietujacych dzisiaj :)

My bylismy na kontroli bioderek i na szczescie wszystko jest w porzadku :)
Przyszla tez chusta , jest sliczna :) Jestem tylko przerazona jej wielkoscia! Ja nie wiem jak ja sie naucze wiazac takie monstrum hehehe

A ogolnie dzisiaj mam zly dzien, dzieci daja popalic i kompletnie dzisiaj sobie nie radze... Teraz corcia zasnela to moglam zajrzec na chwile, a zaraz do synka lece, pobawic sie z nim troche.

Co do szczepien, to my po rozmowie z pediatra, na pneumokoki szczepimy corcie jak skonczy 6 miesiecy. Akurat bedzie koniec lipca, a synka chce od wrzesnia do przedszkola wyslac, wiec tak bedzie dla nas najlepiej.

-----
biala masz pelna skrzynke i nie moglam wyslac Ci wiadomosci ;)

Ostatnia edycja:
moniaivoy--- Tomek od urodzenia miał plan dnia: teraz jak juz ma 2 latka to plan sie zmienił. ma sniadanie. zabawa( spacer latem ) 2 sniadanie owoc( spacer latem , zimą, jak chory to zabawa) obiad i około 12:30, 13:00 juz jest przewaznie w łozku choc są czasami poslizgi .. jak wstaje ma drugie danie.. zabawa.. ( latem plac zabaw) pózniej kąpiel ( 18;45 ) bo o 19:15 swinka pepa .. kolacje je jak oglada swinke.. oglada jeszcze sam sama. i o 19:45 juz jest łozku choc tez sie zdazają poslizgi ..kilka bajek na dobranoc i jeszcze łapie sie na na wspólnej czasami albo misiek czyta :) Kube zaczełam przyzywczajac do tego zeby chodził spac o tej 13. na nasze łózko go wtedy kłade zeby wiedział ze to inne spanie .. dzis ma dzien spiocha wiec spi prawie ciagle.. ale miał aktywnosc z rana.. teraz bedzie miał pewnie po południu.. chyba tez lubi spanie o 13 bo jest błoga cisza w mieszkaniu :)
troche pomaga mi mama po południu jak wraca z pracy to do nas zajezdza.. a w weekendy czesto zabiera Tomka do siebie ( a Tomek sam sie domaga zeby do babci jechac.. wiadomo ze u babci moze wszysko ) misiek jak konczy prace to tez pomaga... kąpiel. karmienie Kuby.. albo Kolacja dla Tomka.. ale musze przyznac ze od kilku dni około 21 dzieciaki spią.. a my mamy czas dla siebie.. zeby tak zostało :)

edit : madlen zaraz tam posprzatam :)

my na dzien zuzywam maks 8:) Kuba robi kupe przewaznie raz a pozadnie i to po spaniu popołudniowym a w nocy jedzie na jednej pieluszce no chyba ze Kupa to wtedy zmieniam

katka- najlepszego!!!!!! ale młoda mamusia:)

ja na pneumo mam szczepic w 12mcu, ale zastanawiam sie na meningo jeszcze za sprawą Claudii- bo kurcze u mnie dzieci w pracy moa byc nosicielami tych bakterii no i cholernie sie boję.. matko.., ze nikt mi nie da pewnosci ze jak zaszczepie to bedzieok:(

madlen :) juz :)

Klaudos-- nigdy sie nie ma pewnosic.. ale zawsze bedziesz wiedziała ze "zrobiłas wszystko co mozna było zrobic" ja wychodze z takiego załozenia... jesli w Twojej pracy mogą byc nosiciele ja bym zaszczepiła.. to tak jak rotawrusem jedni szczepią inni niee... ja wole szczepic jak mam mozliwosc finanoswe zeby póznije nie pluc sobie w brode.. a znam siebie i bym pluła

ja tez bym chciala na meningokoki szczepic, tylko nie rozmawialam jeszcze z pediatra kiedy moglabym to zrobic... pogadam za 2 tyg jak bedziemy na pierwszym szczepieniu. Moja pediatra raczej jest za tym zeby pozniej szczepic, nawet w okolicach 2 lat, a najgorsze jest to ze dzieci do drugiego roku , jesli zlapia te pneumo lub meningo to je najciezej przechodza wtedy...

reklama
madlen a dlaczego chcesz szczepic jak skonczy 6 mce? ja chce odrazu bo po tych niespodziewanych pobytach w szpitalu nie chce narazac macka na niebezpieczenstwo

Do góry