reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
A ja właśnie wróciłam ze spaceru. taka ładna pogoda u nas choć zimno. No i myślałam że księżniczka pośpi co w tym wózku, ale d... bo jak wózek stanie to jedno złe oko się otwiera. A jak tylko przekroczyliśmy próg naszej klatki pani "delikatnie zaugerowała" że ona by coś zjadła. No więc siedzę znów z tym cycem :(

Hehe Damqelle mój Piotrek taki był jak była mały, że jak wyjechalismy na spacer to zaraz zasypial, a gdy tylko wjechało sie z nim do sklepu czy do domu to zaraz oczy jak 5 zł i ryk, że on głodny. Natomiast Alutka jest całkiem inna, bo nic jej nie przeszkadza.

Moje brzdace teraz śpią. Jaki to błogi stan jak nikt po domu się nie kręci i niczego nie hce :)

Ariska super, że wkońcu wracacie do domku.

Damquelle jak ja Ci zazdroszczę spacerku. U nas niestety jeszcze mróz za tęgi żeby wyjść z Dominikiem na spacer. Dopóki było tak do -4 to udało nam się 3 razy wyjść a teraz już prawie tydzień siedzimy w domu. Liczę na to, że w weekend już mróz będzie mniejszy i wyjdziemy do parku bo mam go dosłownie naprzeciwko bloku. Tym bardziej, że w przyszłym tygodniu chyba wózkiem będę musiała jechać na szczepienie do przychodni bo samochód mamy w naprawie i się chyba przez te mrozu przeciągnie jeszcze na przyszły tydzień naprawa.

A tak w ogóle to czekam z utęsknieniem na wiosnę i czas kiedy bez obawy o te paskudne grypska będę mogła z Dominikiem ruszyć się nie tylko do parku ale w miasto...

a mój Głodomorra poszedł spać....i normalnie śpi już z 1,5 godziny....Kochany synek:) Ja zrobiłam co miałam do zrobienia , umówiłam nas na szczepienie na 9 marca o godz. 16.30:), w poniedziałek umówiłam okulistę a bioderka umówię w poniedziałek bo dziś już nie mogłam umówić:)

Co do szczepień czy szukacie tańszych szczepionek czy kupujecie w pkt. szczepienia? Ja chyba poszukam pneumokoków bo 5 w 1 nie jest mega droga.

gogi i ferulka szukałyście szczepionek? Wiem, że na Joannitów jest taniej (ale nie wiem jaka cena) i na św. Macieja. Powiedzcie co i jak.

cześć, próbuję was podczytywać...
któraś pytała o ciemieniuchę. Podobno najlepsza jest ciepła oliwka

katka
- życzę wam wszystkiego najlepszego!

kurcze, chyba wykorzystam okazję i sie położe, bo Natka śpi... wpadnę może później
w ogóle strasznie śpiąca jestem w dzień choć nocki nie są takie złe, wstajemy 2-3 razy... ale może to czujne spanie daje mi tak w kość...

zielona i moje łobuzy spią tzn. prawie spią... bo Tomek jeszcze nie usną.. ale juz lezy w łózeczku i czeka az zasnie:) a Kubusiek spi.. niedługo pewnie wstanie bo juz spi dosc długo.. ale mam nadzieje ze wstanie podje i pójdzie spac.. bo to jedyne chwile w ciagu dnia kiedy mam czas. cos zjesc. albo ogarnac domeek
damqelle zazdroszcze spaceru:) u nas Kuba jak wózek sie zatrzymuje to juz "delikatnie sugeruje " ze mu sie to nie podoba :) a Tomkowi czy jechał czy stał nie robiło róznicy

Czesc dziewczyny. Wlasnie siedze sobie w parku z dzieciakami. U nas 15 stopni i do tego sloneczko ktore wlasnie niezle grzeje mnie w plecy:-)
Katka sto lat dla ciebie i maluszka? Robisz jakies przyjecie na ten twoj piekny wiek?
A moj Filipek tez konczy dzisiaj miesiac i pierwszy raz przespal mi w nocy 5.5 godziny moglo by mu tak juz zostac!

podczytuje ale nie mam jak napisac... :)
w skrocie :)
wczorajszy dzien super - jestem taka dumna z mojej Majeczki nie sadzilam,ze jest taka dzielna i odwazna - na szczepieniu nawet nie pisnela!!! to juz ostatnie szczepienie! zaliczylismy wszystkie mozliwe szczepienia:)
z moim dziadkiem nie jest super ale nie jest krytycznie - uff! w banku poszlo sprawniej niz sie spodziewalam...
termin na usg glowy mamy na polowe kwietnia - tzn. do poradni a po wizycie w poradni ustala nam termin na usg - porazka jakas!
udalo nam sie z Maja wybrac na zakupy do sklepu z art. dla dzieci. Maja dinozaury na sciane sobie wybrala a dla Natusi 2 sposzki i 2 bluzeczki - ciuchami pochwalimy sie na odpowiednim watku:)

plan dnia??? dobrze jest go miec - haha;D
:-D
sto lat dla tych ktorzy dzis siwetuja !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny. Wlasnie siedze sobie w parku z dzieciakami. U nas 15 stopni i do tego sloneczko ktore wlasnie niezle grzeje mnie w plecy:-)
Katka sto lat dla ciebie i maluszka? Robisz jakies przyjecie na ten twoj piekny wiek?
A moj Filipek tez konczy dzisiaj miesiac i pierwszy raz przespal mi w nocy 5.5 godziny moglo by mu tak juz zostac!

My tu mrozy mamy a ty nam z taką temperaturą wyskakujesz, chcesz nas jeszcze bardziej zdołować :-)

Co do szczepionek to są cholernie drogie. Ja mam pierwsze w marcu: 5 w 1 i rotawirusy koszt 310 zł, potem w maju 5 w 1 plus rota plus pneumokoki koszt ok 550 zł i tak kilka razy łącznie jak wyliczyłam przez rok to około 1700 zł. Masakra. Na szczęście mąż dostaje co miesiąc 200 zł premii i już od 3 miesięcy premia ląduje w kopercie z napisem szczepionki :-)
Dziewczyny - ile pieluch na dobę zużywają wasze maluszki. Bo moja chyba z 10 jak nie więcej. Uwielbia za jednym zamachem dwie ubrudzić. Ja używam tych z roosmana i jak na razie jestem zadowolona bo huggies się nie sprawdziły.

Katka - wszystkiego naj, naj, zdrowia dla ciebie i maleństwa
Ariska - super wieści
batonik24 - sto lat dla Jasia, spory już chłopak z niego

Klawiatura mi padla :-)

Do góry