reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

my czekamy na okulistkę. Była neurolog i miśka jest fajna jak to stwierdziła ;) czeka ją jeszcze usg główki, a dziś na obchodzie stwierdzili że ona tak mądrze patrzy. Dziś mamy ostatni dzien antybiotyku potem muszą poobserwować małą jak będzie bez leków i jak nic nie wyskoczy to pod koniec tygodnia do domu

reklama
my czekamy na okulistkę. Była neurolog i miśka jest fajna jak to stwierdziła ;) czeka ją jeszcze usg główki, a dziś na obchodzie stwierdzili że ona tak mądrze patrzy. Dziś mamy ostatni dzien antybiotyku potem muszą poobserwować małą jak będzie bez leków i jak nic nie wyskoczy to pod koniec tygodnia do domu

super wieści :)

joasiab - ja Nicole miałam rozpieszczoną i Madzię już krótko trzymałam od urodzenia. Teraz jest jako tako, czasami Tycjan usypia na ramieniu, czasami w łóżeczku. W sumie to zauważyłam, że jak go trzymam na ramieniu to ładnie bąki puszcza więc niech sobie tak zasypia. Ważne, że daje się odłożyć do łóżeczka :) Nicole 5 cm od materacyka robiła wielkie oczy... Tycjan nie jest jakiś specjalnie upierdliwy, a na myśl, że już ostatni raz mam małego bączka to aż mi żal że już za chwilę skończy miesiąc, czas mi tak szybko leci...

Oczywiście lekarz nadal nie dotarł...

to świetnie :-)

Od 8 rano?
Moja królewna jak wstanie o 7 rano to może przez cały dzień utnie sobie jakąś drzemkę 10 minut. Może sobie kupisz chustę? Naprawdę pomaga i w bólach brzuszka i w usypaianiu. jak widzę że Marii chce spać a nie może zasnąć to wkładam ją do chusty i ona w mig zasypia przytulona do mojego serducha. Czekam niecierpliwie na wiosnę bo to dziecko nawet w wózku nie śpi a w chuscie od razu kima :)

to twoja malutka nie spi cały dzien?

Moniaivoy, Damqelle, a Mój Jasio wszystkich traktuje jak bufet:-D Wczoraj, jak go tata wziął bez koszulki (tata był bez koszulki;-)), to mu się tak do skóry przyssał, że aż go zabolało:-D

Ariska, trzymam kciuki za szybki powrót do domu.

Julcik, musisz się przyzwyczajać, że teraz dziecko będzie Ci już coraz mnie spało w ciągu dnia. Trzy godziny, to nie jest wcale dużo;-)

A ja czekam na lekarkę, bo wydaje mi się, że Jaś od wczoraj pokasłuje, a nie chcę, żeby miał znów zapalenie płuc. Wezwałam ją do domu, żeby jeśli okaże się, że jestem przewrażliwiona i Jaś jest zdrowy, nie załapał jakiegoś świństwa w przychodni.

to twoja malutka nie spi cały dzien?
zdarza się jej ;)... pospać w dzień. Ale zazwyczaj to są takie 10 minutowe "dżemiki" góra pół godziny:) jak kiedyś pospała 3 godziny to się martwiłam że pewnie chora jest - ale to się raz zdarzyło. Ja nie narzekam bo przynajmniej prześpi całą noc - tylko po omacku cyca szuka w nocy nawet nie otwierając oka :) Nawet jak ją przewijam to śpi :)
Z Anką miałam gorzej - ta to nie spała ni w dzień ni w nocy :( do dzisiaj ma problemy ze spaniem zołza mała

To ja też tak mam, że Ala prawie wcale w ciągu dnia nie śpi, też drzemie sobie po 10-40 min, ale za to noce przesypia. Damqelle moja dzisiaj tak samo z zamkniętymi oczami zjadła, nawet ją przewinęłam i spała dalej. Teraz wyjątkowo śpi od 10 czyli już 2,5h. Miałam poprasować, bo mam całą stertę, ale mam strasznego lenia. Później pewnie nie będzie już okazji żeby się za to zabrać, więc może jednak pójdę i poprasuję:-(

Ariska może wreszcie wyjdziecie z tego szpitala, oby!
Kashyaa napisz jak tam Jasio jak będziesz po wizycie.

Witam,
Claudia ucaluj Miska od nas!
Ariska super wiesci!

Moja Nastka w dzien spi nawet niezle, tzn najpierw przez pol dnia, ma taki drzemki 10-20 minutowe z przerwami, a po poludniu zasypia zwykle na dluzej, nawet 3 godziny. Ale jak ma gorszy dzie to tez tylko drzemki krotkie sie zdarzaja.
To i tak dziwne ze takie maluszki tak malo spia... Moj synek , jak mial rok, pomimo ze przesypial noce cale od 20-6 rano to i tak mial zawsze w dzien 2 drzemki po 1.5 godziny. Potem im starszy tym drzemki sie skracaly, najpierw do jednej a potem juz nie spal.

Ja tez zamowilam chuste :) Tkana , bo a dluzej bedzie. Jestem ciekawa jak corcia zareaguje, czy bedzie sie jej podobalo... Oby ;)

reklama
Witam
my po lekarzu Mała waży 3914, a ważyła 3320:) I muszę się pochwalić ze od niedzieli jestesmy tylko na cycusiu:)

julcik moja dzidzia tez prawie mi nie spi w ciagu dnia, 10 min na rekach, rzadko sie zdarzy zebym ja odlozyla a ona spala

claudia zdrowka dla synusia

Lece bo Mała płakusia

Do góry