reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ribi ja tak miałam przy Filipie. W sumie do dzisiaj nie wiem dlaczego tak się działo, wtedy myślałam że to przez pokarm, że był głodny. A tak naprawdę to chyba nigdy już się tego nie dowiem. Z tego co pamiętam to pomogło spanie na brzuszku na mojej klatce piersiowej (bo inaczej nie spaliśmy wcale), sztuczne mleko i czas. Tak sobie jeszcze myślę, że może spróbuj dać mu smoka? Może on ma tak silną potrzebę ssania, że wisi na tobie non stop?

Kate oj ma. :tak:dzięki. I rosną mu te włosy bardzo szybko. Filipkowi musiałam obcinać po raz pierwszy jak miał 6 miesięcy, a Antosiowi na pewno trzeba będzie wcześniej. :tak:

reklama
kate u nas też był problem z uszkiem ale zrobili kolejne badanie i bylo ok...więc spokojnie, pewnie nadal wody płodowe tam zalegały....i tyle

tak czytam o waszych dzieciach i sie zastanawiam nad moim maciejem....on albo je albo szuka cyca albo placze...chce sie z nim pobawic daje na mate to za chwile w placz, daje go do lezaczka zaraz placz, nawet nie moge go pomasowac bo placze....ogolnie u nas sie albo je albo spi albo placze....czy robiecos nie tak? co do spania to maciej zasypia zazwyczaj przy jedzeniu i wtedy zanosze go do łóżeczka. jak go wsadzę do łóżeczka to chwilę poleży i płacz bo chce cyca....
ribi moj maluszek tez na poczatku tylko jadl spal i plakal....najgorszy bylo to ze po jedzeniu (tylko cycek) nie byl spokojny tylko palakal i tak zaczelo sie dokarmianei butla bo po butli nawet jak nie spi to nie placze jest aktywny i spokojny....

Po za tym twoj maluszek ma 4 tygodnie a maluszki innych dzewczyn sa strasze a u takich dzieciaczkow nawet tydzien to duzo wiec pewnie na dniach i Twoj Macius zrobi sie spokojniejszy kiedy nie ebdzie spal...:-)

jeszcze tak mi się przypomniało Ribi czytałam kiedyś żeby takich malców nie stymulować przesadnie zabawkami bo od tego też mogą płakać, najnormalniej w świecie zbyt wiele bodźców jest dla nich męczące. Jak obserwuję Antośka to faktycznie, karuzelka przykuje uwagę tylko na chwilę, a w sumie najlepszą dla niego zabawą jest obserwowanie naszych twarzy.:-D

A my wczoraj mielsimy stresujacy wieczor....:-( wzielam Barusia do kapieli....spal sobie wiec zaczelam go powoli rozbierac i mowic do niego...obudzil sie chcial zaplakac i cisza nie mogl wydobyc z siebie glosy...z oczu lzy od razu polecialy to szybko go na brzuch polozylam i z noska wydzielinka wyleciala taka przezroczysta...no to znowu go na plecy i ze rzey razy to sie powtorzylo...a raz jak go polozylam na brzuch to glowka mu opadla i oczka uciekly.....zadzwonilismy po pogotowie....lekarz powiedzial ze problem z oddechem bo mial zawalony nos a oczkami by sie nie przejmowal bo dzieci maja jeszcze niewyksztalcony uklad nerwowy i to dlatego. Osluchal go i powiedzial ze jest zdrowy alezeby w tygodniu kontrolnie pediatra go przebadal....stresu najadlam sie co nie miara...

Dzis zrobil kupke i to spora:-) ale znowu wydajr=e mi sie ze bylo sporu sluzu:-(

Ale macie fajnie, że wam dzieci wydoją 120 ml na raz. Mi mój jada po 70 ml i to tak co 2,5 godziny;/.... Nie wiem jak go zmotywować, bo odbijanie, rozbudzanie itp nic nie daje....Jedziemy zaraz na usg bioderek. Musze się jeszcze zapytac lekarki, czy po szczepieniu na Rota mały może miec inne kupki, bo teraz w pampersie zauważyłam dość spore nitki śluzu...

Ulkan Kubusiowi to zajmuje 2 lub 3 podejscia... i czasowo sie rozkłada w ponad godzinkę:) daj znac ja po USG.

Aniwar--- jejku dobrze ze tak zareagowałas ja to niewiem co bym zrobiła.. i dobrze ze osłuchowo Bartuś ok :)

Ribi -- Macius jest młodszy Kuba dopiero 2 dzien ze tak polezy na matce i nie płacze... moze Macius lubi jak jest mu milutko ?? Kuba lubi byc opatulony w kocyk i tak jesc z cycy .. pózniej nosze by mu sie odbiło. i karmie znów .. a jak sie nie da karmic.. to takiego zawinietego w kocyku kłade do łozeczka i spi .. i jeszcze lubi miec malutki kawałeczek pieluszki tetrowej koło policzka, moze dawaj smoczka odruch jak pisze fogia moze byc silny

hej dziewczynki,
u nas jakoś leci, widzę że problemy ze spaniem w łóżeczku nie dotycząc tylko nas, ale ulga :szok:
nasza Ala nabawiła się odparzonej pupki-walczę od rana żeby jej ulżyć, wietrzymy pupkę, smarujemy, zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję że się uda.
poza tym mam nadal grzeczniutką córeczkę, obiad, deser zrobiony, odkurzone, papiery uporządkowane, nie mogę się doczekać żeby wreszcie iść na spacer ale pogoda nie zapowiada takiej opcji póki co.
powiedzcie-jutro Ala kończy 2 tygodnie, mogę ją werandować po 5-10minut jeśli będzie na minusie?
w końcu była już na dworze dwa razy, w przyszłym tygodniu mamy pediatrę, potem bioderka, muszę ją jakoś przyzwyczaić do świeżego powietrza, ale boje się że jest za zimno :-(

reklama
Ten Antonio to cały taki boski jest :happy:
A ja tak po cichu marzę by tej mojej Marii coś na tej głowie zostało, bo obawiam się by nie miała jak Ancia łysej pały do 2 lat - a ja bym chciała takie romantyczne loczki u mojej córeczki

Do góry