reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Malutka ja najpierw byłam u Majorowej, ale totalny niewypał. I potem przeszliśmy do Głabki. Ale ona doprowadziła Wiki do zapalenia opłucnej. teraz z Nowickiego jestem MEGA zadowolona. Zawsze poświęca nam tyle czasu ile chcemy. Super lekarz i wspaniały specjalista.

Zapomniałam wma napisać. Pytałam lekarza o szczepienie na rota i na pneumokoki. Powiedział, że rota odradza bo to tylko jeden szcze a rotawirus ma ponad 50 szczepów a koszty ogromne. A pneumo pomimo, że Wiki w przedszkolu to on radzi zaszczepić Tomka dopiero jak skończy 2 lata chyba, że szedłby do żłobka to teraz.

joasiab- ja mam wykupione rota i jestem i bylam zdecyowana na 100% bo mojej szefowej corcia mimo ze to 1 szczep (slyszalam ze 8z 50) wlasnie ja chwycil 2 razy (ma dopiero 3lata) i naprawde przeszla w miare lajtowo. tam gdzie ja pracuje taki wirus mam 3x do roku, wiec mysle ze jakos ochronie mlodego.
na pneumo mam szczepic okolo roku bo w 9mc zycia mlodego wacam do pracy.

klaudoos - Ty świntucho :))) Jak dostałam wiadomość to myślałam, że jakiś zboczek mnie napastuje a to Ty pindo :)

Dziewczyny Ribi z Maćkiem znów w szpitalu - podejrzewają zapalenie oskrzeli. Tak że katarkowe dzidzie - nie bagatelizować katarku !!!!
U mnie coś Anka pociąga nosem - jak do jutra się rozsmarka to wysyłam ją do dziadków.

Witam, mam do sprzedania leżaczek- bujaczek fisher price 3w1 w cenie 100zł (+ewentualny kosz przesyłki), stan jego oceniam na b.dobry + jakiś gratis :):) zainteresowane osoby proszę o kontakt na priv.

coraz częsciej boje sie tu zaglądać, jak pomyślę sobie że coś mogłoby dolegać mojej kruszynce przechodzą mnie ciarki.
Dziewczyny trzymajcie się, mam nadzieję że w koncu to wszystko się skończy i wszystkie będziemy w domku z dzieciaczkami patrzeć jak szczęśliwie rosną

reklama
Dziewczyny chcialam zapytac jeszcze odnosnie noszenia dzieciaczkow w chuscie. Bo rozumiem ze jest wiele plusow - bliskosc mamy i dzieciaczka oraz chociazby pozytywne opinie ortopedów ale mam takie wahania i brak odpowiedzi jezeli chodzi o przyzwyczajenia takiego brzdąca do chusty, do mamy?

No bo jezeli bedziemy nosic malucha non stop w chuscie to juz wtedy wogole nie bedzie chciał polezec sam w łózeczku czy gdzie indziej.

Wiec czy to takie dobre? Całkowite uzależnienie, jakby nadal dzieciaczek był połączony z nami pępowiną. Jak wy to widzicie?

Kochane, te ktore juz nosza swoje Skarbki w chuscie, jak to jest gdy malucha wyciągacie z chusty? Czy placze i chce nadal byc przy Was?

Ribi, Kochana mam nadzieje że z Maciejem wszystko za moment bedzie dobrze i choróbsko sie nie rozhuśta..

Oby szybko nastała wiosna i te nasze styczniowe maluszki przestaly chorowac bo to jakas plaga!

Do góry