reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Hej. Moja mała mnie wystraszyła w nocy. Dostała chyba kolkę bo po jedzeniu jakieś pół godziny zaczeła płakać, prężyć się i aż cała czerwona była i nie mogla sie uspokoić. Dopiero po kilku minutach głaskania, masażu brzuszka był spokój. Ale się wystraszyłam. Dziewczyny co dajecie na kolki ?

czesc dziewczyny...o rany dobapowinna trwac z 30h nie mam ostatnio na nicczasu.. z soboty na niedziele mlody dal popalic, ale to moja wina bo bylismy u znajomych zjadlam sos grzybkowy i wypilam 2 duze szklanki pepsi (jaaakaaa pyyyszna) dalam mu butle 2x by nie karmic cycem, i stwierdzilam ze obudzi sie jak zawsze o 6 i wszystko z mleka wyleci co nie zdrowe:) no i pobudka o 2 bo placz a ja przez sen dalam cyca:( wyobrazcie sobie co bylo o 5 rano- MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 wielki krzyk, placz!!!! o 6 dalam czopka skapitulowalam- pomoglo..
potem troszke odsypialam, posszlismy zamowic chrziny do knajpy i zjeac obiadek walentynkowy - pychotka.

teraz siedze z mlodym, jest oparty o kolaNa i ma beke... ten dziaslowy usmiech jest bezcenny:)

Claudia, Ariska- modle sie za Was, bedzie dobrze!!!

Witam,
u nas nocka ciężka, katar małej nie pozwalał spokojnie spać. Odciągałam milion razy, przynosiło to Ali ulgę, ale nie na długo. Chyba będzie trzeba wybrać się do lekarza, sama już nie wiem... A w środę mam iść z obiema córciami do dzieci zdrowych, ze starszą na bilans a młodszą na pierwszą wizytę pediatryczną i nie wiem czy z zakatarzoną Alą mogę tam iść, żeby mnie lekarka nie opieprzyła, że z chorym dzieckiem przychodzę.

Poza tym mam dzisiaj jakieś puste cycki. Mała wypiła parę łyków i później już nic nie leciało, a w nocy miałam mlenio, nie wiem o co chodzi. Czasami mam już dość, nie wiem jak wzmożyć laktację, próbowałam już wszystkiego, przede wszystkim często przystawiałam i dupa.

Claudia a w necie nie można sprawdzić tych połączeń? Czy po prostu jedziecie dziś do Michasia? Co mówią lekarze, kiedy jest szansa na powrót Miśka do domku?

:) witam
Wczoraj Maciusia wczesniej wykąpalismy i dziś w nocy wczesniej się obudził wiec i czesciej, ale nawet pospałam, zbieram się powoli z łózka już czas, lecę myć włoski :)
Coś mnie głowa ćmi, nie pamiętam kiedy mnie głowa bolała... wieki temu....
miłego dnia życzę:)

O jaką miałam dzisiaj dobrą noc. Mały sie najadł o 21.30 spał do 00.30 nakarmiłam go, zasnął w 3 sekundy, potem obudził się o 4.50;))))) WYSPAŁAM SIĘ !!!!!!!!!!!! A dziś z okazji walentynek uśmiechnął się do mnie po raz pierwszy, tak pełną buzią;) Taka jestem szczęśliwa ;D:D A teraz śpi, bo od 5 do 10 nie spał wogóle;)

witam,
pielgrzymki gosci mam od czwartku ale byly mile... jednak w sobote coz.. bylam zmeczona a znajomi przyszli ze swoim dzieckiem rowiesnikiem Majki ..dobrze, ze jej w domu nie bylo ..normalnie jakas masakra!!!! w domu totalna demolka - szoook!! Maja jednak w domu poznala, ze byl jakis intruz i ciagle sie nas pytala kto zrobil to a kto zrobil tamto, a dlaczego ma ksiazki brudne itd. wczoraj jednak sobie wypczelismy!!!
nocka minela nam dosc sprawnie jedno karmienie potem mala poplakiwala bo baczki ja rozsadzaly dalam infacol i teraz spi jak zaczarowana ale czasem poplakuje przez sen - podlaczylam ja pod cycusia i widze, ze juz jej lepiej...:)
Maja posasiedzku u dziadkow juz od 9.00 :) chyba woli spedzac czas poza domem:)
Dzis dzien zakochanych a moj Mis ma juz zaplanowane cale popoludnie... a jak wroci to pewnie mapy pojda na stol i bedzie wielkie kreslenie... zamiast kolacji... eh...
a Wy Dziewczyny co planujecie na walentynkowy wieczor????

a Wy Dziewczyny co planujecie na walentynkowy wieczor????

Do nas dziś przyjeżdżają nasi baaaardzo dobrzy znajomi z Tarnobrzega (mają do nas 240km) i zostają do środy, więc pewnie dużo czasu będziemy spędzać poza domem (na szczęście mam mleczne zapasy w lodówce i termoopakowanie z podgrzewaczem ;)). A gdyby ich nie było, to pewnie czekałaby nas upojna noc z grą dla dorosłych, którą sprezentowałam maużonowi ;)

Witam się i ja....właśnie wstałam...noc w miarę ok Maciej dopiero rano jakoś nie chciał zasnąć w nocy raczej spał. Niestetyy ma katarek. Wczoraj wkropiłam mu po 1 kropli soli fizjologicznej do noska i w nocy okazało się , że jest katarek....odciągnęłam odrobinę fridą ale wszystko jest już niżej. teraz posmarowałam pod noskiem maścią majjerankową...mam nadzieję, że mu ulży...
gogi mam ten sam problem...Maciuś ma katar a w czwartek mamy umówioną wizytę...

reklama
Nulini a co to za gra??? :):):)

Ribi mój Tomek tez ma katarek. Przynajmniej tak charczy przez nos. A jak u was z tym katarem???

Dzwoniłam do mojego pediatry i kazał przyjść jutro na to szczepienie. Obejrzy go, osłucha i zadecyduje czy to katar czy tylko chrapka od tego cofania się pokarmu.

Do góry