reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Mój Maciuś też najlepiej zasypia i śpi jak obok rozmowy, dziś byli moi rodzice to przespał prawie całe dwie godziny ( a on w dzien nie sypia) hehe i gadalismy glosno, a on w leżaczku obok byl:)

A w jakich pozycjach karmicie??? Bo ja nadal na leżąco, malec tak lubi i mi wygodnie bynajmniej w nocy, on potrafi po kapieli ok 2h jeść to w innej pozycji bym wysiadła:(

Mój mąż poszedł do pracy szybko chyba z tydzień siedział z Nami po porodzie, mógł wziąc opieke na mnie ale jest w pracy nie zastapiony mają ludzi na styk wiec wolał isc co by go potem jak mu się umowa skonczy nie wymienili na lepszy model... i dawałam radę i daje do dziś tymbardziej że mąz pracuje od poniedziałku do niedzieli, dla Nas dobrze bo wypłata bedzie lepsza:)

Jutro mamy USG bioderek :) na 15-16, a mąz pracuje na popołudnie i może uda mu się urawac na godzinke o cięzko tak samej się wybrac na dana godzine:)

Dziś Maciusia wczesniej wykapalismy już o 18tej, żeby jak skoncze karmic było jeszcz troche wieczora dla Nas:)

------------
Niestety mój dziadek jest w szpitalu, zabrala go wczoraj karetka, zasłabł, ostatnio coraz gorzej się czuje:( nawet nie mówił kilka dni, nie jadł, podobno się odwodnił, a przy cukrzycy to bardzo niedobrze, a on mial bajpasy serca, kilkanacie lat temu i jakoś tak róznie się zawsze czul, a teraz to już było źle, teraz jest w szpitalu pod kroplówką i jest lepiej, wstawac nie może, ale je to nawazniejsze.... niestety nie moge go odwiedzić bo zarazków nie chce nanieść do domu, ale jestem jego ulubioną wnuczką tylko o mnie pytał jak się wybudził w szpitalu:( zobaczę może jakoś uda się odwiedzić go a potem się wykape i wypiore ciuchy zanim małego dotknę.... martwie się o niego, mój jedyny dziadek bo ze strony mamy nie zdążyłam poznać umarł w młodym wieku:( narazie musi mi wystarczyć kontakt telefoniczny a potem się zobaczy.... dziadek jest wiekowy bo ma 81 lat ale nie wyobrażam sobie ze mogłoby go nie byc....:(

Ostatnia edycja:
reklama
blondi przykro mi że dziadek w szpitalu ale widać leciwy człowiek....
Co do karmienia to ja w nocy karmię na leżąco ale w dzień karmię na siedząco...i używam do tego rogala:) Niestety mam na tyle małe piersi że ciężko mi tak na siedząco karmić a z rogalem wszystko fajnie wychodzi i wtedy mogę tv obejżeć albo podczytać co na BB:) Spróbuj polecam....:)

U nas jest tak samo, im głośniej (rozmowy, śmiechy, nawet nad jej główką), tym lepiej śpi, a jak jest za cicho, to drzemie niespokojnie :)

My generalnie przy małej nie zachowujemy sie cicho, raczej po to, zeby nie chodzic na palcach, oglądamy tv kiedy spi i poki co jej to nie przeszkadza:) Odkurzacz ja usypia, generalnie jakies szumy nie przeszkadzaja Ali. Poza tym lubi chyba nam robic takie psikusy, kiedy by nie zjawli sie gosci, co chcieliby na nia popatrzec, to nasza gwiazda śpi, a na 2 dzien sobie odbija i robi sie aktywna:)

Blondi - dokładnie, ciezko sie przy dziecku wybrac na dana godzinke, u nas zawsze jest poślizg :) Pewnie sobie jakos sobie dam rade, ale wiesz jak sie człowiek przyzwyczai do czyjejs pomocy, to póżniej ciezko wrócic do rzeczywistości;)

Ribi - czyli pomaga Wam ten masażyk? U nas tez zdaje relacje, chociaz nie powiem, a poza tym Ala lubi jak sie ja masuje:)

moniaivoy jako takiego całego masażu jeszcze nie robiłam, bo Maciuś taki bardziej marudny póki co....ale staram się uciskać mu nóżki albo masować brzuszek....tzn ogólnie wydaje mi się,że to jego purczki nieraz mu przeszkadzają....ale naprawdę polecam suszarkę i podgrzewanie brzuszka...na Maćka działa:)

tak że będzie punkcja to dobrze bo zobaczymy na jakim etapie jest wirus jest szansa że wyjdziemy jak będzie już dobrze a jak spadnie ale nie tyle ile ma spaść to bede wiedziala ze juz niedlugo bedzie dobrze z małą

Blondi przykro mi z powodu dziadka, ale musisz wierzyć, że będzie dobrze.

Nasi goście pojechali. Powiem wam, że ja już też mam dość tych pielgrzymek. Uwielbiam czas z Rafałem Wiki i Tomciem. A tu na następny weekend zapowiedzieli się znajomi na piątek i sobotę.

tak że będzie punkcja to dobrze bo zobaczymy na jakim etapie jest wirus jest szansa że wyjdziemy jak będzie już dobrze a jak spadnie ale nie tyle ile ma spaść to bede wiedziala ze juz niedlugo bedzie dobrze z małą

zobaczysz punkcja wyjdzie dobrze
twoja mała nie ma tak dużo tego zakażenia więc będzie ok - zobaczysz kochana

mój też ma poważne zakażenie dadzą radę

My generalnie przy małej nie zachowujemy sie cicho, raczej po to, zeby nie chodzic na palcach, oglądamy tv kiedy spi i poki co jej to nie przeszkadza:) Odkurzacz ja usypia, generalnie jakies szumy nie przeszkadzaja Ali. Poza tym lubi chyba nam robic takie psikusy, kiedy by nie zjawli sie gosci, co chcieliby na nia popatrzec, to nasza gwiazda śpi, a na 2 dzien sobie odbija i robi sie aktywna:)

Blondi - dokładnie, ciezko sie przy dziecku wybrac na dana godzinke, u nas zawsze jest poślizg :) Pewnie sobie jakos sobie dam rade, ale wiesz jak sie człowiek przyzwyczai do czyjejs pomocy, to póżniej ciezko wrócic do rzeczywistości;)

Ribi - czyli pomaga Wam ten masażyk? U nas tez zdaje relacje, chociaz nie powiem, a poza tym Ala lubi jak sie ja masuje:)

Moniaivoy my przy Piotrusiu chodzilismy na palcach, żeby miał spokój i ciszę i teraz sa tego takie skutki, że każdy dzwiek go wybudzi. Teraz jestem juz mądrzejsza i Ali nie przeszkadza włączony telewizor, krzyki Piotrusia i rozmawiajacy goście.

Claudia, Ariska zycze Wam duzo wytrwałości i żeby Wasze dzieciaczki szybciutko wróciły do swoich domków.

reklama
Witam juz z kawusią :) Mąż zaprowadził Wiki do przedszkola, Tomcio śpi więc mam chwilkę :)

U nas na początku jak Wiki zasypiała to też musiała być grobowa cisza, a teraz nawet bomba atomowa jej nie wybudzi :) hi hi hi za to Tomkowi najlepiej jak jest głośno. W dzień mu włanczam radio albo tv w sypialni jak śpi.

Do góry