reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
ferulka - ja tez bym sie zdenerwowala.. miejmy nadzieje, ze bedzie dobrze!

Natalka w ciagu dnia jest aktywna - drzemki sobie ucina po 40 min a tak wisi na cycusiu. ale za to w nocy jest totalny anioleczek. jednego dnia poszla o 22.00 spac i do 8.00 nie domagala sie jedzenia, no i nadal rano ulewa.Dzis jak sie obudzila po 7,5h spania wyglodniala karmilam ja w pozycji brzuch do brzucha i pomoglo - ulala ale naprawde malo i tylko raz:)

Mam pytanie dot. chusty - czy waszym dzieciaczkom wiszacym wam na brzuchu zdaza sie pukac glowa w wasz obojczyk??
ja nie mam chusty tylko takie nosidelko i jak wsadzam Natalke to ona poki glowa nie walnie to jest okey ale i tak nie widze by byla zachwycona tym noszeniem...
Starsza corcia polubila takie noszenie w chwili kiedy mogla byc posadzona twarza do przodu i mogla podziwiac swiat - oj w tedy to nawet o wozku zapomnielismy a na wakacjach to byl najlepszy sposob transportu z hotelu na plaze :)

Hejka. Ja po porannych dołach i marudzeniu już mam wszystko w normie. Mała obudziła się zjadła, pofikała i znów śpi. Chciałabym tylko aby w nocy spała chociaż z 4 godziny ale ona nie chce. Budzi się jak w zegarku co trzy lub dwie i wisi na cycku.
A ja dopiero obiad będę jadła. Mój mąż na szczęście jeszcze tydzień ze mną ale nie wiem co zrobię jak wróci do pracy. Bo zawsze jakaś pomoc jest.
Dziś wyjęłam pamiętnik i rozpisałam się chyba na 20 stron i pomogło oczyścić mi myśli :-)
Dziewczyny bardzo boli mnie kręgosłup. Karmię w wygodnej pozycji ale po godzinie wymiękam aż wyć mi się chce. nie boli jak karmię na leżąco ale tak to chyba nie za zdrowo dla małej.

Witam się z wieczorka. Wczoraj zaczęły sie u nas pielgrzymki odwieedzających....najpierw nasi znajomi...Maciuś dostał matę edukacyjna:) ale narazie się nie interesuje;)
Dzis byli teściowie babcia zachwycona wnuczkiem teściu jak zwykle skupiony tylko na sobie więc nawet wnuka nie wziął na ręce....szkoda, że mój tato już nie żyje bo pewnie byłby zapatrzony we wnuka....

ferulka no właśnie ja mam taką żółtaczkę...ale już zaczyna spadać...więc wszystko na dobrej drodze.

Dziewczyny co do tej glukozy to fakt polecają dokarmiać ale podobno glukoza ogólnie rozleniwia dziecko (więcej śpi) a poza tym podobno glukoza może spowodować że dziecko się nie obudzi...(tak mojej koleżance powiedziały pielęgniarki w szzpitalu)...nie wiem ile w tym prawdy bo nie znalazlam nic na ten temat w necie. Dlatego ja jak dopajam (jak muszę oczywiście) to daję cherbatkę koperkową...ale to było chyba 3 razy...

ariska cieszę się, że już u Was lepiej....trzymam kciuki za Was:)

martusia nie rozgazowuję...i póki co Maciusiowi nie przeszkadza...

My dziś zaliczyliśmy nasz pierwszy spacerek...pół godzinki bo jest bardzo zimno. Synek zaraz po przyjściu domagał się mleczka i teraz śpi:)

I ja się witam wieczorową porą:)

Ariska, Claudia
- myśle o Was cały czas. Mam nadzieje, ze Wasze maleństwa już niedługo będą w domku z Wami. Jak najwiecej wytrwałosci Wam życze. Serduchem jestem z Wami.

U nas nocka, taka sobie, Alunia budziła sie co 2h, ale wczoraj za to spała całe popołudnie mimo, ze w domu tłum ludzi był i nic jej nie przeszkadzało:szok:

Mój mąż jutro wraca do pracy po 3 tygodniach, ciekawe jak to bedzie kiedy zostaniemy same... Przyzwyczaiłam sie tak do obecnosci m w domu, ze teraz ciezko bedzie sie przyzwyczaić:) Najgorzej bedzie z obiadami, bo Ala nie ma jeszcze rytmu i ciezko przewidziec kiedy zasnie...

My na spacerek wychodzimy raczej codziennie, chyba ze jest zbyt mroźno, albo leje...

Witam
U nas dziś ciężko, Małą coś brzuszek pobolewa i popłakuje, i przez to nie chce spać cały dzień, a ja już zmęczona bo nocka taka sobie. Smutno mi że jutro poniedziałek i znów sama zostane bo m do pracy, a ciężko mi samej bo ona wcale nie chce mi spać w ciągu dnia. W ogóle jak sobie przypomne ile to osób deklarowało się do pomocy przy Małej... a przyszło co do czego i nie mam nikogo:-( no ale tak bywa umiesz liczyć - licz na siebie.

Claudia, Ariska- powodzenia,mocno trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki.

Tak poza tym co robicie jak Wasze Maluszki bolą brzuszki???

My bylismy dzis wszyscy w kosciele-tzn. w kaplicy na uniwersytecie(cieplo i przytulnie). Mala zrobila furrore:-). Poza tym odparzyla sie i wczoraj byly ryyki nieprzecietne na szczescie juz lepiej.
Jesli chodzi o zoltaczke to Joasia wlasnie miala ta od karmienia piersia i bilirubine 10 w 25 dniu zycia. Ale powiedzieli, ze jest ok i przejdzie (chyba juz przeszlo) i nic z tym nie robili.

reklama
ariska to chyba dobrze...? Wiesz niech zrobią jej jak najwięcej badań będziesz spokojniejsza:) Będzie dobrze....

malutka ja staram się "rozgazować" mojego synka więc biorę jego nóżki i dociskam do brzuszka. Tutaj któraś z dziewczyn mi podała link Masaż na kolkę - Zdrowie - arykuł masz sposoby pomocy na kolkę....więc na bączki też;) Poza tym ja jeszcze susze mu brzuszek suszarką:) I pomaga , poza tym dziecko szybko zasypia:) tak jak przy odkurzaczu....więc weź suszarkę i podgrzewaj brzuszek i masuj albo zginaj nóżki....:) pomoże:) powodzenia

Do góry