reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

moja ma dzis nie swoj dzien bo spi po 15 minut i wstaje. caly oddzial sie drze wiec to moze ta pogoda taka. Do tego strasznie bola mnie sutki mala jak zaczela chorowac strasznie mi je poszarpala bo odchylala glowe i nie umiala zlapac bo ją bolała ta główka przy zapaleniu opon dzieci tak maja i teraz jak juz je normalnie to nie maja sie kiedy zagoic bo kisze je ciagle w wkladkach bo w nocy pielegniarki tez przychodza to nie bede pozalewana czekam zeby do tego domu bo masakra juz tu :/

mi sie w nocy pielegniarki snia hehe ;)

reklama
ariska fajnie , ze sie odezwalas :) Mam adzieje, ze juz niedlugo wrocicie do domku, zycze duzo zdrowka dla Michasi!

Claudia nie dziwie sie, ze placzesz, nie potrafie sobie wyobrazic co musisz czuc zostawiajac Michalka w szpitalu...Zycze duzo zdrowka Twojemu synkowi , mam nadzieje, ze szybko mu sie poprawi i wroci do Was do domku!

Ribi, Damqelle tak jak syla napisala , moja polozna tez mowila, ze glukoza wyplukuje. Mowila, ze rozrabia sie ja - na 100ml wody jedna lyzeczka glukozy. I podaje sie po trochu jakos /np po 30 ml/. Co do ilosci a dzien nie jestem pewna, zeby tez nie za duzo dawac.

ariska - cieszymy się, że się odezwałaś, tęskimy za Wami:) wracajcie szybko do domku! Trzymamy kciuki!

Maciuś zasnął właśnie jadł po kąpieli 2h :-) hehe z przerwami na beknięcia :) więc teraz powinien do 4:00 spać mój Aniołek :)

DObranoc :)

Witam!!

Ariska - życzę szybkiego powrotu do domku, no i dużo, dużo zdrówka dla Michasi:tak:

Ribi, damquelle - a ja jeszcze gdzieś słyszałam, że jak jest słonecznie to dzieci właśnie do słońca wystawiać, to też ponoć pomaga

Dziewczyny, ja mam pytanie do Was. Byliśmy we wtorek na bioderkach, wszystko jest w porządku, a i tak kazali mi pieluchować małego.. próbowałam, ale nie mogłam patrzeć jak się z tym męczy i dałam spokój.. Moje koleżanki też mówiły, że sobie z tym dały spokój, a jakie jest wasze zdanie?

Witam się dziś wieczorowo :)

Ribi-te karmi to pijesz odgazowane czy troszkę z gazem?? i to zwykle czy jakieś smakowe??bo to na mleczko :)
Co do Naszej żółtaczki to nawet nie wiem ile Maja teraz ma...w piątek pewnie ocenią na ,,oko'' czy mozna szczepić a jak będzie za żółta to oby nie szpital.Chodzą za Mną krewetki ,ale nie wiem czy mozna???:(

Blondi - wode morskA mozna kupić w aptece:) Ja polecam disnemar jest tańszy od sterimaru,powiesz ze dla maluszka to taki granatowy jest ,Ja u siebie w aptece płaciłam 12,50 bo była promocja ,normalnie coś koło 22 zł kosztuje i jest wydajny:)
Co do betów -to tez nie widziałam,przeważnie jakieś ubranka eleganckie-zaleznie od pory roku:) kolory tez rózne..przeważnie biel ale jest tez jasny błękit,beż,-dła chłopców ,dla dziewczynek biel,ecri,jasny róż-co kto lubi :)
a szatka do Chrztu ,to wklejam linka:)
CHRZEST SZATKA DO CHRZTU SZATKI PIĘKNE WYKONANIE (1438178302) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Jak synka Chrzciliśmy to Chrzestna chciała kupić,a Teraz dla córci Ja kupuję -zależy wszystko od omówienia z przyszłymi Chrzestnymi.

Dziewczyny, ja mam pytanie do Was. Byliśmy we wtorek na bioderkach, wszystko jest w porządku, a i tak kazali mi pieluchować małego.. próbowałam, ale nie mogłam patrzeć jak się z tym męczy i dałam spokój.. Moje koleżanki też mówiły, że sobie z tym dały spokój, a jakie jest wasze zdanie?
Ja też nie daję tej pieluchy. Anka też miała takie proste nogi jak Maria i wyrosła. Mari często leży na brzuszku to jej układam nózki w żabkę, noszę ją też szeroko i w chuście ma wymuszony szeroki rozstaw, nie kładę na boczku - myślę że to wystarczy, bo w tych pieluchach to jej za ciepło jest.

Ariska - witamy :) Cieszę się że jesteś. Uściskaj Michasię bo ja cały czas o niej myślę.
Och by Michasia, Misio i Zuzia mogły już wrócić do domu !!!

Monia-T przesła pozdrowienia od Natalki dla wszystkich cioć z BB. Niestety nie udało im się wczoraj wyjść, cóż - może dzisiaj :)

Ostatnia edycja:
witam :-)
ja staram sie jakos to wszystko ogarnac, miska czasem mnie przeraza raz chce we wszystkim pomagac a raz jest tak daje w d ze poprostu czlowiek nie wytrzymuje. tracimy czesem nerwy ale jakos udaje mi sie opanowywac choc ciezko jest.
dzisiejsza noc w porownaniu z poprzednia super to ja sie budzilam na karmienie bo ona spiochala i wciskalam jej cyca zeby choc troche podoila. teraz podila i spi, miska oglada baje a ja mam chwile odpoczynku.

ja sie tez za wami stęsnikłam normalnie;)

Miśce sie dziś pielęgniarki do głowy dobrały :/ ma wenflon w główce bo na rękach juz nie ma gdzie jej kłuć a to już 6 nasz wenflon juz patrzec nie umie jak ją kłują i do tego 2 razy jej żyła pękła i miała krwiaki :/

Dziś na dyżuże jest moja "ukochana" lekarka. Najpierw mi powiedziała że się dzieckiem nie przejmuje bo nie histeryzuje i nie płacze. Później po 2 punkcji powiedziala mi że wyniki się pogorszyły i se poszła zostawiając mnie osłupiałą całą noc nie spałam a na 2 dzień inna lekarka mi mówi że wyniki są porównywalne a nie gorsze.

Pielęgniarki - cioteczki są super i to każda bez wyjątku. Mała dostaje 3 razy dziennie przez godzinę antybiotyk w pompie i znosi to dzielnie. Jest z niej taki głodomorek że hej :) zaczyna w dzień wariować bo śpi po 15 minut i matce nawet śniadania nie daje zjeść ale to dobrze bo na początku tylko spała. Zasypia na rączkach ale potem śpi ładnie sama więc nie ma źle.

Ordynator też jest bardzo fajny i co przychodzi na wizyte to miśka oko otwiera popatrzy i idzie dalej spać a on wiecznie ze śmiechem "dajcie mi pospać" albo że "już ide ide dam ci dalej spać" :)

Mała miała też robione eeg czyli badanie pod kątem padaczki ale na szczęście wyszło wszystko super

Ariska cieszę się kochana
trzymajcie się tam dzielnie a wszystko szybko wróci do normy
badanie EEG było dla mnie nieprzyjemne strasznie (kiedyś miałam robione) , dobrze że mała je zniosła

ja ubolewam nad zanikiem pokarmu, mam tylko kilka kropli i muszę się wziąć za siebie, bo następnym razem chcę Miśka do cyca dostawić

reklama
Witajcie kochane :)

My mamy urwanie głowy. tomcio w nocy męczy zatkany nosek i spac nie może. Wczoraj posprzątaliśmy i poszlismy na spacerek bo piękna pogoda.

Dzisiaj mamy gości.

Ariska cieszę się, że z Misią dużo lepiej. wracajcie szybko do domku.

Blondi mój Tomek też kasłał. Poszłam do pediatry i osłuchowo czysto. We wtorek mamy mieć szczepienie ale pewnie przez ten katar się odwlecze.

Bioderka tez mamy we wtorek. Uciekam obiad gotować.

Do góry