reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

joasienka to jaki ten samochód kupiliście bo nawet nie zapytałam a wiem że go wczoraj odebraliście:)
kupiliśmy Forda Mondeo Kombi w dieslu, 5-letni, czarny, super wyposażanie :-)
malutka-ja bym pojechała do szpitala i ściemniła że ruchów nie czujesz albo masz skurcze, powinni zbadać, zrobić usg i ktg, zawsze będziesz mieć pewność że jest ok :-)

reklama
malutka - moze jedź do szpitala na ktg i przy okazji może ktoś cię zbada, albo do poradni przyszpitalnej, gdzie masz rodzić, przynajmniej poznasz jeszcze jednego

joasienka to gratulacje...taki rodzinny samochód:) i ekonomiczny, miałam jakis czas temu taki firmowy:) jeździ się super.

A ja dziewczynki standardowo winko i pileczka...i nie wiem ale chyba czop mi zaczyna odchodzić...tzn widzę na wkładce taki śluz ale póki co nie dużo.

farbka Kochana myślę, że Ty szybciej urodzisz....ale się zobaczy.

Dziś położna powiedziała mi, że nie wyglądam jakbym miała lada chwila rodzić bo nie jestem w ogóle opuchnięta...i fakt chyba cos w tym jest...bo na SR położne też mówiły, że tuż przed porodem kobieta chodzi bardzo zapuchnięta na twarzy....:) i mój mąż dziś pod wieczór jak byliśmy na lodach z moją mamą mówi do mnie że spuchłam na twarzy...nie wiem czy to możliwe ale mi też się tak wydaje:)-autosugestia?:)

Ribi wszystko mozliwe, ze spuchlas na twarzy ;) Teraz to juz naprawde moze ruszyc sie cos w kazdej chwili, wiec moze akurat cos jest na rzeczy :-)

joasienka to gratuluje zakupu auta :)

Farbka moze akurat urodzisz do wtorku :) Przynajmniej jakies skurcze Ci na KTG wyszly, bo u mnie licho, jeden tylko :-D Chociaz przynajmniej porzadny /na 90 %/to wstydu takiego nie bylo :-D

Troche nas tu zostalo takich po terminie lub w okolicach terminu, jak takie "niedobitki" sie kulamy :-D Ale juz naprawde niedlugo bedziemy tulic malenstwa ;)

Malutka uwazam ze spokojnie na kTG mozesz jechac i nie musisz sie z niczego tlumaczyc. Jestes w terminie i masz prawo sprawdzic co i jak. Zwlaszcza jak twojego lekarza nie ma.

Dziś położna powiedziała mi, że nie wyglądam jakbym miała lada chwila rodzić bo nie jestem w ogóle opuchnięta...i fakt chyba cos w tym jest...bo na SR położne też mówiły, że tuż przed porodem kobieta chodzi bardzo zapuchnięta na twarzy....:) i mój mąż dziś pod wieczór jak byliśmy na lodach z moją mamą mówi do mnie że spuchłam na twarzy...nie wiem czy to możliwe ale mi też się tak wydaje:)-autosugestia?:)

ja opuchnięta nie jestem raczej chociaż moja mama mówiła, że na twarzy bardziej pyzata się ostatnio zrobiłam, poza tym chyba nie wszystkie dziewczyny puchną przed porodem.
mi np czopa ani widu ani słychu a brzuch mam już nisko 2 tygodnie

joasienka wwiesz co nie wiem jak to jest faktycznie ale na SR położne mówiły właśnie że przed samym porodem to widac po twarzy takie zapuchnięcie....co do niskości brzucha to ja nadal mam wysoko chociaż mam wrażenie że odrobinę się obniżył....co do czopa to nie mam pewności ale tak mi sie wydaje że coś się zaczyna....

Tak zrobie jak mnie nie ruszy jutro to pojade w poniedziałek na ktg, póki co bujam się na piłce i brzuch twardy jak skała a do tego kłuje w dole, może coś jednak wybujam. u mnie też ni widu ni słychu o czopie. Lecę się bujać dalej

Dobranoc

Ja już uciekam spać, bo poprzedniej nocy wcale się nie wyspałam, tak więc jestem padnięta... :(
Kolorowych snów Dziewczynki. Może rano coś się pojawi na gorącej....

ribi-moja ginka mówi że można nie mieć żadnych symptomów i urodzić z dnia na dzień i to by mi pasowało :-)
jak czytam jak dziewczyny po 2 tygodnie chodzą bez czopa, z rozwarciem, bez szyjki itp, to wolałabym tak z zaskoczenia :-)
moje terminy między 24.01 a 6.02 a mam wielką nadzieję, że do końca miesiąca urodzę :-)
a zgaga to moja najlepsza przyjaciółka-dziś towarzyszy mi cały dzień :-(

reklama
joasienka coś wiem na temat zgagi...męczy mnie całą ciążę a teraz jest już tak źle że chodzę cały dzień i bekam (dosłownie)...mój mąz już nie zwraca na to uwagi (całe szczęście) bo na początku to non stop przepraszałam bo to obżydliwe....ale daje mi ulgę...

Ja też dziewczynki idę się wykąpać i spać bo coś zmęczona jestem:)

Do góry