reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam się z rana,

Kate powodzenia
Sylvi trzymam kciuki za rozkręcenie
Monia-t rownież powodzenia na wizycie
Ewcia trzymamy kciuki, może już jesteś z Maleństwem:)

U mnie bez zmian, brzuch się spina raz częściej, raz rzadziej. Czasami boli jak na miesiączkę, rano jak wstałam dużo białego, rzadkiego śluzu poleciało. No i tyle czekam dalej.
Ubieram się i ruszam po chlebek, może jak wróce to będą wieści na gorącej.

reklama
joasienka zobaczymy która Ala zdecyduje się wyjść pierwsza, bo moja też będzie Ala:-D Zrezygnowaliśmy z Dominiki, jakoś tak nie do końca nam podchodziło to imię.

Ale Antoś od Fogii ma czuprynę, może konkurować z malutką od Tonii:-)

Witam i ja :)

U nas nocka nawet nawet :) Jakos dałam sama radę :)

Teraz uciekam pod prysznic bo Tomcio drzema sobie :) Potem coś sobie zjem ale jakoś ochoty nie mam :(

Czesc dziewczyny.Widze ze wczoraj sporo sie dzialo sa nowe dzieciaczki:)
A JA wczoraj po wizycie do poloznej do szpitala oczywiscie bo cisnienie nie takie i troche spuchnieta bylam.A w szpitalu 5 godzin czekania to jest tutaj w uk najgorsze czekanie siedzisz i czekasz ciagle i na tym sie najwiecej czasu marnuje.W moczu wykryli proteiny wiec szczegolowe badanie krwi (5 razy 3 pielegniarki mi pobrac nie mogly bo spuchniete mialam nawet dlonie ale wreszcie sie udalo z dloni pobrac)na szczescie wyszlo dobrze i puscili mnie do domu.Zrobili tez ktg wykazalo skurcze i to chyba nie male bo lezalam ponad godzine i odnotowalam 5 na 100 procent ale niechce mi sie wierzyc bo cos tam czulam ale nie az tak.Ale jak wracalam ze szpitala ledwno doszlam do domu maly mial wczoraj ruchliwy dzien ciagle wbijal mi sie w kanal i bolalao jak cholera nie moglam chodzic straszne to bylo taki bol ze az zaczelam sie zastanawiac czy on mi sie wbija glowka czy to sa skurcze bo maz naliczyl w pewnym momencie regularne co 7 minut ale tylko 4 a potem to raz czesciej raz dluzej.Wiec sama nie wiem czy to byly skurcze ze isc nie moglam czy maly bo w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam.A dzisiaj rano wreszcie pierwszy maly ok 2 cm czopik z mala brazowa plamka wiec wiem ze wreszcie cos idzie na przod.
Ewcia co u Ciebie urodzilas juz daj znak szybciutko.
Ribi dzisiaj znikla moze wrocila na ip i tez juz rodzi?
Eevciaa bardzo mi przykro z powodu Twojej babci trzymaj sie kochana.
Fogia super ze Antos juz przy Tobie i jest poprawa teraz tylko czekam na inf.ze wracacie do domku.

gogi ja termin tez wlasnie mam na jutro i tez drugie dziecko i cisza ciagle... ;)
A zwolnienia nie mam, bo nie pracowalam przed ciaza...

Gosia moze u Ciebie tez cos ruszy?

A Antos Fogii cudne ma te wloski :)

Ciekawe co u Ewci?

witajacie:)
Gogi: nie martw się ostatni to chyba będzie mój dzieciaczek:( u mnie zera objawów.... ani brzuch się nie spina ani nic. Dobrze, że maż ma już się dobrze więc w razie czego jedziemy razem:)
Fajnie, że są kolejne dzieciaczki!

Hej
Kolejny dzień paskudnej pogody? Ja już nie wiem kiedy z tym dzieciątkiem wyjdę. Już mam dosyć gnicia w domu a i dzieciaki wychodzą ze skóry :(
Kolejne dzieciaczki na świecie - no to teraz po dwa dziennie dziewczyny
A co z tą ewcią? pojechała na porodówkę?
Z tego co widzę to najpopularniejsze u nas imiona to Ala i Szymon :)

reklama
Ale sie gorąca rozpędziła- co chwile jakies wieści nowe- Super! Nio i Ewcia widze sie doczekala :-)

Ja nadal mam problemy z tym pecherzem, nie wiem ile to moze trwac.
4 dni do wyjazdu do szpitala...

Dziękuję Wam za cieple slowa. Ciezko pogodzic mi sie z tym ze babci niedlugo nie bedzie z nami ale wiem ze teraz najwazniejsze jest to by babcia nie cierpiala, miala bliskich przy sobie i mogla sie jak najbardziej cieszyc ostatnimi dniami...

A wiecie- moje dwie córeczki będą miały takie same znaki zodiaku jak moje najblizsze kuzynki (siostrami są, wychowalam sie z nimi i sa dla mnie jak starsze siostry). Kamilka urodzila sie tego samego dnia co starsza kuzynka, tzn 15.08 i jest lwem... druga kuzynka urodzona 23.08- moja corcia tez bedzie wodnik a moze nawet urodzi sie 23? ;-). Taki jakis fajny zbieg okolicznosci...

Do góry