reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam Was niewyspana, małemu się w nocy spać nie chciało
ja nie wiem co on to robi, czasem prześpi całą noc , budzi się na karmienie, czasem w ogóle nie chce spać...
a wczoraj go nic nie bolało...po prostu marudził :no:

teraz póki śpi to Was poczytam, ma jeszcze cały dom do ogarnięcia, mój dzisiaj poszedł rano na fuszkę, może prędzej wróci

Widzę, że mamy nowe dzieciaczki, fajnie :tak:

buziaki dla Fogii i jej maleństwa, trzymajcie się ;-)

i Was nie poczytam, koleżanka chce wpaść na kawę, a ja mam taki syf w kuchni, że szklanki nie dam jej nawet - szlag

reklama
Dzięki dziewczyny, pocieszyłyście mnie :) Mam nadzieję, że może jednak to moje dziecko wyjdzie z brzucha w styczniu, że nie będzie czekał do lutego... :D

catelin tylko patrzę że ja tak naprawdę termin dopiero mam mieć (z OM na 24) a Ty już przeterminowana jesteś. Więc chyba jednak Cię zostawią. Mój lekarz mnie wczoraj zbadał i stwierdził, że się nic nie dzieje z synkiem wszystko ok dlatego nie ma sensu mnie trzymać. Myślę, że Cię położą....chyba że ich uprosisz że po weekendzie...

No ja z OM miałam 15, a w karcie mam 17 (tu brali pod uwagę, że miałam długie cykle). Tylko jak robili mi usg w szpitalu 7stycznia, to tam wyszedł 25 dopiero (tylko według mnie to nie jest zbyt miarodajne, bo na poprzednich były daty 20,21,13) i mam nadzieję, że nie będą jeszcze od tej daty ponad tydzień czekać.
W sumie to chciałabym już jutro zostać w szpitalu i żeby wywołali, bo źle znoszę czekanie, ale zdaję sobie sprawę, że lepiej jak by się naturalnie zaczęło i nadal mam na to nadzieję...

O widzę że cos rusza sie u Ewci i Sylvi. Może to ich dzień bedzie.
Moja mała zasnęła dopiero o 23 , bo od 20 ciagle cos jęczała i chciała cyca. W nocy tez się kręciła i nózki podginała. Ciekawa jestem od czego bo w dzień nic takiego sie nie dzieje, a w nocy sie pręży. Może to nocne mleko jest dla niej za ciężkie?
U nas dzisiaj spacerku nie będzie, bo pada snieg z deszczem, a Alusia tak bardzo lubi spacerki, spi wtedy jak zabita. Wczoraj jak zasnęła przed 14 pochodziłysmy godzinkę i w domku spała jeszcze do 18. Normalnie szok. A jak byłysmy u pediatry przed spacerkiem to pani doktor ją zwazyła i wazy juz 4730g klucha, ale jednak ta plama na brzuszku to naczyniak płaski. Mówiła, że wchłonie sie do 1 roku.

Catelin ja bym sie trzymała terminu z OM bo USG jest niemarodajne w tak późnym tygodniu ciąży.

wieelkie kciuki za dziewczynki, które są w szpitalu i szykują się do porodu ;-)
niestety nie doczytałam wszystkiego, dlatego tak ogólnie piszę....

dziewczyny z konca stycznia nie wyrywac mi sie tu mamy jeszcze 11 dni :-). mnie sie tam nie spieszy choc przyznam ciezko mi hehe no i tocze sie strasznie :-p ale czekam spokojnie. wiecie ja tez chyba zaczne sie meldowac w dwupaku bo to juz koncowka :-). a michaska chyba cos czuje bo straszna sie przylepa sie zrobila i jak sie jej pytam czy czuje,ze sie cos zmieni to mowi ze tak.

farbka co do rozwarcia ja przy pierwszej ciazy nie mialam i jak bylam 4 dni po terminie na ktg w szpitalu i na badaniu to gin stwierdzila, ze nie urodze do niedzieli a na drugi dzien wrocilam bo zaczelam rodzic wiec to reguly nie ma tak samo z czopem mi dopiero odszedl w dniu porodu.

Cześć.

My byliśmy dzisiaj się ważyć i mały przybrał przez tydzień 360 więc jest ok.

Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowujące się dziewczyny.

Naprawdę super ma włoski Fogii synek.

Idę teraz doczytam co pisałyście od wczoraj i na śniadanko póki mały śpi.

Claudia-mój Szymon to samo przy cycu ciężko go dobudzić ale jak go do łóżeczka położę to od razu się budzi,piernik mały ;-)

Mój miał nockę upominania się o nas
cwaniakowi się spać nie chciało...
zjadł, a zaraz cisł pięści do buzi....

ciekawe ile nam to zajmie zanim się ustawi

musimy być cierpliwe, chociaż, ja czasem siedzę w pokoju i ryczę już bo rady nie daję.
co innego jak go coś boli, ale wczoraj to pokazał jaki z niego cwaniaczek....

reklama
Do góry