reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Weszłam na chwilkę, a tu widzę, że na dzisiaj szykuje się kilka porodów ;-) Trzymam kciuki i myślami jestem z wami:-) A teraz uciekam, bo słyszę, że mój synuś robi w pamperaka solidną ilość kupki, więc zaraz obudzi się oburzony, że ma w pieluszce za mokro;-)

reklama
gdynianka ale zleciało, Michaś ma już miesiąc a my jeszcze czekamy:) fajną ma fryzurkę hehe:)
dziewczyny mam pytanie może któraś się orientuje czy smoczek do butelki trójprzepływowy a dokładnie Tommee Tippee można od urodzenia stosować??
ps. Kate masz termin na dziś?

monia-t Ty mi tu nie mów że ten nieppokój i pocenie to nie zwiastun porodu....sama chciałabyś być już w terminie :):):) kopiko powiadasz? mniam bardzo lubię te cukiereczki są mniamuśne.....nie dawaj się malutkiej wiesz ona się zz Tobą umówi a później ucieknie tak jak mi fogia :)
Idę robić canelloni ze szpinakiem

Hej dziewuszki, mam teraz małego przy sobie - w nocy marudził strasznie...:wściekła/y:
a teraz obserwuje i nasłu****e łobuz
już się z mężem zastanawialiśmy czy ta pełnia tak na niego nie działa, księżyc nam wali prosto przez okno do domu :sorry2:
teraz myślę, żeby go w dzień pomęczyć trochę, może w nocy zaśnie, wcześniej jak tak zrobiłam to dwie nocki przespał całe - budził się tylko na karmienie

moniaivoy, trzymaj się

klaudoos, mojemu małemu też lekko ropieją oczka, to dajesz na wacik troszkę tej soli tak??

jolwww mam czas, temu bo mały w dzień bardzo ładnie śpi...
a nocki ma ciężkie jakoś

teraz też się zajmuję mały, więc tak tylko zerkam co u was

mam nadzieję, że już większość się rozpakuje, w końcu wszystkie już gotowe :tak:

witajcie,
Ale dzisiaj dużo dzieciaczków się pcha na świat!
Ribi: trzymam kciuki żeby to już był wasz dzień z Maciusiem:)

Ja wstałam o 3 w nocy, zlana potem z drapaniem w gardle i strasznie się wystraszyłam,że złapałam wirusa od męża. Miał wczoraj powyżej 39 stopni gorączki.... A więc zaczęliśmy spać oddzielnie....

Hej dziewczyny!
Ja ostatnio rzadko zaglądam, bo mi się płakać chce, jak widzę ile tu już dzieciaczków, a ja nadal muszę czekać...
Zawsze słyszałam, że dzieci rodzą się ok.2 tygodnie przed terminem i na to też się nastawiałam i teraz czuję jakby moja mała spóźniała się ponad 2 tygodnie,a nie jeden dzień...
Dobrze, że jeszcze kilka z was czeka, to nie jestem sama.
Jeśli nic się u mnie nie zacznie, to w piątek mam iść do szpitala, ale mam nadzieję, że się samo ruszy...

Kate masz termin na dziś?

Wg. daty poczęcia na dziś (akurat wiem kiedy to było :-)) ale wg lekarza i ostatniej miesiączki na czwartek :-) więc rozbieżność maleńka.

Ribi - niepokój, kołatanie serca to mogą być objawy porodu. Co do pocenia to nie wiem, jeżeli tak to powinnam już rodzić kilka razy bo non stop mi gorąco :-D Mam nadzieję, że lenistwo to objaw bo dziś to tylko chodzę do kuchni po herbatę i do kibelka na siku, tyle mam energii :-)

No duży ten mój chłopak;-) Wczoraj go ważyliśmy i ma już 5kg, mój M twierdzi, że ja mam w mleku jakieś sterydy;-)
A co do fryzurki, to tatuś ciągle mu przylizuje włoski, a mamusia stawia irokeza;-)
Czytam posty niewypakowanych Mamuś i czasami ogarnia mnie tęsknota za tym co czułam będąc w ciąży, nawet za zgagą hihihi Ale najbardziej za kopniakami Miśka w brzuszku;-) Chyba powinnam być non stop w ciąży;-)

reklama
catelin - jeszcze dużo nas zostało, połowa pewnie :) W końcu urodzisz i będziesz się cieszyć maluszkiem. Pociesz się, że w najgorszym wypadku to i tak już tylko kilka dni :)
Teraz i tak jest dobrze, bo wyczekując na forum z innymi babeczkami na ich dzieciaczki to szybciej leci czas. Gorzej jak już położą do szpitala, tam w bańkę dopiero idzie dostać...

Do góry