reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

wiajcie dziewczyny:-)
aniwar jak wizyta u ginek?byłaś?

żabka ja miałam w 27dc bardzo bladą dopiero 2 30dc była bardziej wyraźna choc jesczze nie bardzo mocna,to by mi dobrze wróżyło bo chcialabym chłopczyka...dzis nawet oglądałam kocyki i pierwsze co wzrok uciekł mi na niebieskie,nie wiem czy przeczuwam ze to chłopiec czy poprostu moja podswiadoosc tego chce:-p

reklama
87zabka oj ale by było jakby sie sprawdziło haha mój maz to juz sie śmieje, że jak 3 baby będzie miał w domu to już teraz lepiej zacznie melise pić hahaha

aniwar no nadrabiaj szybciutko i pisz co u Ciebie :-D
ale ma jeszcze synka wiec niejest tak zle :-)
wiajcie dziewczyny:-)
aniwar jak wizyta u ginek?byłaś?

żabka ja miałam w 27dc bardzo bladą dopiero 2 30dc była bardziej wyraźna choc jesczze nie bardzo mocna,to by mi dobrze wróżyło bo chcialabym chłopczyka...dzis nawet oglądałam kocyki i pierwsze co wzrok uciekł mi na niebieskie,nie wiem czy przeczuwam ze to chłopiec czy poprostu moja podswiadoosc tego chce:-p
no ja 3 dni po terminie @ to mialam taki ciern cienia ze nikt tego niewidzial tylko ja sie wpatrywalam jak w niewiem co i bladziocha i dopiero 6 dnia po terminie wyszla bladziocha widoczna dla innych :-) a potem juz nierobilam testowale moze w tym tygodniu sobie zrobie tak dla hecy hihihihihi

Kasiu no kto wie może to przeczucie albo zabardzo synka chcesz haha No ciekawa jestem czy sie sprawdzi:)

Patrycja no ja tez bym się cieszyła bardzo ale już parke mam to chłopczyk też będzie super:) Ale tak z drugiej strony to lepiej jak będzie dziewczynka ze wzgledu na mniejsze ryzyko choroby... no obojętnie byle zdrowe;)

87zabka no ma ale i tak uważa, że predzej zwariuje haha a jak wszystkie zaczna marudzić to koniec haha
No toś się niezle przypatrywała ale jak sie chce to sie zobaczy haha No teraz sobie zrób to już nikt niebędzie sie zastanawiał;)

ja tez mam wiele obaw i nadal nie moge uwierzyc w ciaże mimo że zostala powtwierdzona u lekarza:-) mysle ze te obawy i niedowierzania nam mina jak bedziemy mialy porobione usg zobaczymy serduszka i bedziemy wiedzialy ze dzidziusie prawidłowo sie rozwijaja:-)

Ciekawe czy u mnie sie sparwdzi z tymi kreseczkami na tescie bo ja zrobiła trzy testy i były blade kreseczki:-)

KasiuWie opisalam wizyte u ginka na odpowiednim watku wiec nie bede tutaj powielac zeby nie robic balaganu. A Ty jak teraz pojdziesz we wtorek to masz od razu z usg?

Ja weekendzik spedzilam na wsi wiec cale dwa dni dotleniałam siebie i malenstwo na swierzym powietrzu...ostanio coraz bardziej senna sie robie w ciagu dnia i dzis nawet zaliczyłam dzemke na leżaczku w ogrodku:-)ahh te weekendy byle do nastepnego:-) jutro do pracy i caly dzień siedzenia w murach:/

Witajcie stycznióweczki i przyjmijcie serdeczne gratulacje od majówki:-)
Podczytałam Wam parę stron i podzielę się swoimi odczuciami i jak to było u nas na forum, jeżeli można? Mam nadzieję że się Wam przyda, nowe wiadomości pierworódkom, przypomnienie tym co już są mamusiami.

Co do płci - u części z nas początkowe przeczucia się kompletnie nie sprawdziły, zazwyczaj bywało odwrotnie:-D Tak więc jak już coś kupować to raczej unisex;-) O bladości testu na chłopca nie wiedziałyśmy, no ale u mnie druga kreska była blada. Chińskie kalendarze trafiały tak jak rzut monetą - pół na pół, cery i kształty brzuchów też nie zgadzały się z głoszonymi mądrościami:)

Piszecie że się Wam chce spać -korzystajcie z tego ile się da! Jeśli macie możliwość to śpijcie. Organizm tego potrzebuje w pierwszym trymestrze, później sam się przestawia na coraz mniej spania, a już na koniec to zaprzyjaźnicie się z bezsennością - jak widać piszę to w nocy.

I jaszcze coś - starajcie się unikać czytania w necie, oglądania filmów i rozmów o poronieniach aborcji i podobnych nieszczęściach. To wpływa na Was bardzo depresyjnie, a zły nastrój i martwienie się szkodzi Waszym fasolinkom. Polecam na uspokojenie czytanie tanich romansów z happy endem i rumianek:-)

Jeszcze raz wielkie gratulacje i mam nadzieję że nie pogniewacie się za wtrącanie, chciałam dobrze:tak:

Witam sie serdecznie z ranka:-)
Ja dziś w domku. Miałam iść do pracy, zaczełam się szykować az tu nagle zrobilo mi sie tak niedobrze, i zaczęlo mi sie kręcic w glowie że wzięłam dzień na żądanie. Nie dałabym rady dojechać do pracy. Troche mi szkoda urlopu ale nie chce tez sie męczyć. najgorsza byłaby wizja jakby w tramwaju zrobilo mi sie jeszcze gorzej;-)

U mnie za oknem szykuje sie piekny dzionek:-)słonko ładnie świeci i cieplutko bedzie...może w końcu zaczyna sie prawdziwa wiosna:-)

Zgadzam się że ciężko jest nie czytać w necie tych wszytskich złych historii ale ja wlaśnie zaczelam to praktykować. Każdą taka historie biore zaraz do siebie i jestem przerazona że mnie tez mogloby to spotkać. Takie myslenie chyba nie jest dobre wieć stwierdziłam że omijam takie hostorie szerokim łukiem. To że takie nieszczęścia zdarzyly sie innym dziewczynom wcale nie musi znaczyć że przydarzą sie nam prawda kobitki? Moja ginka ostatnio mi powiedziała, że owszem bardzo dużo jest takich targedii ale zdecydowana większość ciąż jest prawidlowych i wsyztsko rozwija sie dobrze:-) i z nami tez tak bedzie:-)

reklama
Witam wszystkie styczniówki, my sie dowiedzielismy wczoraj ze bedziemy miec dzidzie. Najpierw test z apteki a jak wyszły 2 krechy to od razu na bete i wyszła 73,2 wiec witam w gronie styczniówek. Zdziwilam sie ze ten z apteki juz pozytywny bo to jeszcze przed terminem okresu, ostatni miałam 12 kwietnia. A tak własciwie to kiedy moge juz isc na wizyte do gina zeby mogła stwierdzic ciąze na 100% ?

Patrycia - WITAJ!!!! Myślę, że jak okres Ci się z tydzień spóźnia to już spokojnie możesz iść :-)

Witam nowe Mamulki-I prosze bardzo bardzo o wiadomosc na PW jesli cchecie byc na naszej liscie...dane dane dane

A u mnie dzisiaj jakos na nic nie mialam sily...:(:( spalam pol dnia:(

do bani sie dzis czuje

Molala - mam nadzieję, że już lepiej!!!!:-)

87zabka oj ale by było jakby sie sprawdziło haha mój maz to juz sie śmieje, że jak 3 baby będzie miał w domu to już teraz lepiej zacznie melise pić hahaha

aniwar no nadrabiaj szybciutko i pisz co u Ciebie :-D

Karolcia - mój tata ma 3 córki, żonę i eszcze na dodatek mieszka z teściową:szok::szok: to dopiero trzeba mieć cierpliwość!!!!:-D:-D:-D
Twój m też jakby co jakoś da radę! :-)

witam się z rana!

Ja bym chciała mieć córeczkę tym razem :-D ale jak będzie synek też będzie bardzo fajnie, chłopaki będą się razem fajnie bawiły, byly by dziecko było zdrowe! to najwazniejsze:tak:

to prawda, że lepiej nie chytać tego co w necie jest napisane.....
można wpaść w depresję ;-) lepiej czytać te pozytywne komentarze i strony! :-) i nie uprawiać tu żadnego czarnowidztwa!

Do góry