reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Wiesz co masz zupełnie racje....oj ja to szczerze sobie nie wyobrażam takiej sytuacji samym mysleniem mozna zwariować jak jeszcze tych maleństw na świecie nie bedzie....ale zawsze jak rodzinke ma sie blisko to cos już ktos pomoże i komfort psychiczny troszke inny choc jakby nie było to na tobie te wszystkieobowiąski spoczywać będą. Ale tak jak wielki jest stres to i tak samo wielkie jest szczęście ale co by nie było to NAJWAŻNIEJSZE żeby maluszki zdrowe były, a to najwazniejsze bo wiem co mówie z doswiatczenia!!!! To Twój mąż dużo w delegacje jeździ czy poprostu pracuje w innym miescie? Oczywiście jak niechcesz nie pisz bo przecież nie moja sprawa;) Ale tak samej to naprawde musi być ciężko....

aj widzisz to niewiesz co się robi....przeprowadzasz sie do Niemiec i żyjemy spokojniej:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no, blondi chyba będzie miała największą rolę do odegrania :-)
albo wracaj do Polski! tu tez jest dużo przyjaznych duszyczek :-D
a jak zareagowaliście jak ddowiedzieliście się, że będzie 3?

karolcia - a zauważyłam na suwaczku, że masz starcze dziś urodzone prawie w tym samym czasie tylko z roczna różnicą? ;-)

Dominika81 oj tak tak syn sie urodził 02.01, a córka 01.02 i teraz trzecie bedzie pomiedzy haha ale oni to dosłownie jak blizniaki:) Dlatego pisałam o naszych wspaniałych wpadkach haha

Karolcia fajnie taka mała róznica wieku,dzieci sie pewnie fajnie dogaduja,ja tez tak początkowo chciałam,no ale później jako odkładałam że wyszło dopiero teraz:-)
blondi tez będzie miec taką małą róznice,ale przy trojaczkach to jzu w ogole inna sprawa:-)

Kasiu taka różnica to jest wspaniała ja sobie nie wyobrazam, że wogóle mogłoby być inaczej:) ale i też wspaniale duuuuuuuuuuuużo pracy przy nich jeszcze jak się jest samemu i nikogo (niema w sensie rodziny). A co do dogadywania ojjjj to bywa różnie haha ale i tak najśmieszniej sie kłucą, a najcudowniej przytulają i gdy sie o siebie troszczą:) No ale jeszcze troszke i będa sie razem o dzidzie troszczyć:) oj ciekawa jestem jak to będzie:)

A trojaczki to jest istne wyzwanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam wszystkie styczniówki, my sie dowiedzielismy wczoraj ze bedziemy miec dzidzie. Najpierw test z apteki a jak wyszły 2 krechy to od razu na bete i wyszła 73,2 wiec witam w gronie styczniówek. Zdziwilam sie ze ten z apteki juz pozytywny bo to jeszcze przed terminem okresu, ostatni miałam 12 kwietnia. A tak własciwie to kiedy moge juz isc na wizyte do gina zeby mogła stwierdzic ciąze na 100% ?

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie:)

Ciesze się, że znalazłam wkońcu jakies forum gdzie sa rownież mamy z terminem na styczeń 2011:)!!!!!!

To jeśli można to sie również dopisuje:-D

KasiaWie oj ja mam to samo na testach jak nic 2 krechy, a ja jeszcze do meża latałam czy napewno dobrze wyszło haha i co chwile tylko kontrola czy jeszcze są;)

ewka8484 u mnie przy pierwszej ciązy już było widać w 5tyg. :) a teraz jeszcze troszke i może juz szybciej coś zobacze;) kto wie.

87zabka dziękuje za przywitanie:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam nadziej, że te 9mieś sobie przjemnie spędzimy:)!!!!!!!!!!!!!!

Witam nowe Mamulki-I prosze bardzo bardzo o wiadomosc na PW jesli cchecie byc na naszej liscie...dane dane dane

A u mnie dzisiaj jakos na nic nie mialam sily...:(:( spalam pol dnia:(

do bani sie dzis czuje

Witam nowe Mamulki-I prosze bardzo bardzo o wiadomosc na PW jesli cchecie byc na naszej liscie...dane dane dane

A u mnie dzisiaj jakos na nic nie mialam sily...:(:( spalam pol dnia:(

do bani sie dzis czuje

czesc kochane, nie bylo mnie chwilke a tu tyle sie dzialo...
jesli chodzi o pogode to trudno jest mi ja scislej okreslic - pada, swieci slonce, troche wieje... Dzis czuje sie swietnie i mimo poznej godz. siedze przed komputerem i nadrabiam zaleglosci. Moje samopoczucie troche mnie niepokoji, bo jak sie czulam zle i fatalnie to mialam pewnosc, ze wszystko jest tak jak byc powinno, a dzis wieczorem mam watpliwosci... Tak sie cieszymy z mezem naszymi 2 kreseczkami na tescie, ze pochwalilismy sie najblizszej rodzinie i przyjaciolom - choc na wizyte do gin. jade 13,05tj.czwartek. Wiem, ze to moze przedwczesnie ale nie potrafilismy ukryc mojego zlego samopoczucia i szczescia jakie nami zawladnelo. Nasza corcia Maja, choc podslu****e dzidzie w brzusiu i z roszczarowaniem mowi:dzidzia spi, nic nie gada, chyba nie dokonca zdaje sobie sprawe, ze bedzie miec rodzenstwo. Ma na to jeszcze sporo czasu ale mam wrazenie, ze z dnia na dzien jest coraz bardziej przejeta nowa sytuacja. Kiedy pokladam sie na kanapie ona podchodzi do mnie glaszcze mnie po glowie i mowi:mamusie boli brzuszek, potem go caluje i mowi: nie martw sie wszystko bedzie dobrze:)
Choc nadal nie moge uwierzyc, ze sie udalo - czasem mam wrazenie, ze to tylko sen i wierzcie mi, ze nie chce sie obudzic:)
po ilosci napisanego tekstu same zauwazylyscie, ze czuje sie lepiej...:):):)
...moja dzidzia sie obudzila - pedze zobaczyc co sie dzieje!
Pozdrawiam was i zycze milej niedzieli!!!
zapraszam na www.majakedzia.smyki.pl

Patrycja89 na początek to ogromnie GRATULUJE:-D:-D:-D I witam Cię bardzo cieplusio w naszym gronie:)!!!!! Ja równie test robiłam pare dni szybciej przed spodziewana miesiączką i równiez pozytywny wyszedł, więc miałyśmy szczęście:-) Mi się wydaje, ze powinno sie iść zaraz jak wykryjesz ciąże (no ja tak robie bo bede szła w tym tygodniu i zobaczymy co powie;-)), u mnie już było widac w 5 tygodniu, a jak jest szybciej to niewiem ale lepiej iść:-)

Molala dziś wieczorkiem Ci wyśle, ale co konkretnie;-)

AsiuK. to bardzo dobrze jak się czujesz lepiej i samopoczucie dopisuje:-D Nic tylko się cieszyć:tak: Z tym niedowierzaniem to chyba jak my wszystkie masz haha ale jeszcze troszke i powoli bedziemy miałay prawie namacalne dowody;-) U mnie jak mąż wczoraj do córci powiedział, że mama ma dzidzie w brzuszku to ona tak sie zastanowiła i tylko,, bleeeeee,, powiedziała bo myslała, że ja zjadłam hahaha no się tak usmiałam ale u mnie to wogóle sobie sprawy nie zdają bo zamałe:-) Myśle, że jak brzucholki nasze zaczna się poruszać to i dzieci zaczna łapać, ze to faktycznie dzidzia;-):-D
Ja to sie wogóle narazie pochwaliłam bratu i tyle. Ma nikomu nic nie mowic bo najpierw na ta wizytke do ginki musze iść ale stresa mam nie powiem;-)

A wogóle jak Wam niedziela mija?? Mam nadzieje, że spokojnie i bezstresowo;-)

reklama
Też bardzo się ciesze ze do was tafilam, nie wiem czemu ale strasznie sie boje ze jednak cos pojdzie nie tak i ten okres przyjdzie mimo wszystko a ja go nie chce. Tyle sie teraz czyta o tych wszystkich poronieniach.. :( jakos nie moge o tym nie myslec.. Ja w tym tyg sie zarejestryje do gina ale ciekawe na kiedy mi ustali wizyte. Ja chce juz być pewna!

Do góry