reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

to zapraszam do mnie - mój mąż to istny koneser wina więc mam tego cały stojak na wina, barek i w piwnicy też jakby ktoś chciał :-) ale ja się nie skuszę...

reklama
DZIŚ JEST FAJNA KOMEDIA WIECZOREM NA POLSACIE WIĘC MAMUSIE PO LAMPCE WINKA BIERZEMY I IDZIEMY SIĘ RELAKSOWAĆ. JEDNYM HURTEM WSZYSTKIE I JUTRO NA PORODÓWKĘ. CO WY NA TO :-)
Jutro jest 13 - to może na inną komedię poczekamy? :-D :-D :-D

To się nazywa .... hmmm .... DESPERACJA???
Desperacja to by była, jakbym poleciała od razu sobie nalać po jednym :-D
A ja się dopiero zastanawiam ;-)
Zawsze to jakoś bardziej przystępne niż olejek rycynowy, zwłaszcza z moim hemoroidem :-D

Oczywiście, żartuję, bo jakoś mi się nie uśmiecha w razie czego tłumaczyć się lekarzom, dlaczego na porodówce wali ode mnie jak z gorzelni, nie przesadzajmy... :-)

giovanessa - a ty kiedy wybierasz się do lekarza albo na wywołanko jakby co? bo też już się nieco przeterminowałaś :-) ja idę ostatecznie w poniedziałek

Czesc dziewczyny.JA wczoraj wieczorem znowu dziwne uczucie w brzuchu jakby na okres chyba wreszcie mnie zaczyna cos cmic jak was ale rzeczywiscie to denerwujace jest.Wczoraj zaliczylam tylko skakanie na pileczce ale dzisiaj juz :) meza haha a teraz tak czytam o tych sutkach i chyb anaprawde zaczne sie pobudzac jakos to moze na dniach cos sie ruszy.A co do meczenia innych czy juz to JA niecierpie chodzic do szkoly syna z rodziny sie nie czepiaja bo im na esy szkoda do uk ale w szkole masakra.Maz mowi ze znowu sie nauczycielka pytala czy juz bo dwa dni maz ma wolne i prowadza syna wiec mnie nie widza wiec ciagle pytaja.A dzisiaj jaka pani dala mezowi dwa spiochy i czapeczke bylam w szoku i mowie tylko zeby mi nie zaczeli znosic rzeczy bo Ja tego nie lubie nie umiem odmowic i biore to do domu.I sie smieje do meza ze dobrze ta akurat lubie babke i spiochy widac nowe pewnie jej po synach zosatly bo ma 3 i najmlodszy ma 2 lata.A jutro bede musiala zaprowadzic syn ai odebrac i zawsze jaks ie pojawiam wszyscy tak sie na mnie gapia normalnie nie cieprie tego jakbym mogla to bym syna do porodu do szkoly nie poslala.
I tak ogolnie napisze dziewczyny zdrowia wam zycze a tym co maja dzisiaj wizyty to udanych oczywiscie bo jeszcze was nie doczytalam.

monia-t my dzisiaj chcemy spróbować spać osobno, nie chcę małego nauczyć na spanie z nami, chcę żeby widział, że ma swoje łóżeczko i tam jest jego miejsce.
W dzień to śpi jak suseł w łóżeczku i nic mu nie przeszkadza...
to widocznie w nocy też się będzie dało

malutk_a widocznie dobrze dzieciaczkowi w brzuszku

widzę , że póki co cisza na gorącej...
oby się coś rozkręciło,

Do nas przychodzi o 13 położna więc zmykam...
jeszcze muszę zjeść śniadanie bo nie zdążyłam

dziewczyny ja w nocy miałam to samo co monciaa, mały tak napierał główką, że mnie nie tylko kuło jak zwykle ale czułam go we wszystkich dolnych wnętrznościach a pachwiny tak mnie bolały, że wstać nie mogłam a z bólu tak jęczałam, że mąż się obudził wystraszony, no ale teraz nic;/ dwie godziny krążyłam po osiedlowym targu i sklepach, później chyba wyjdę mężowi na spotkanie jak będzie wracał z pracy bo pieszo chodzi....
o tej lampce wina to i mama mi mówiła, wiecie to nie chodzi o to by się upić tylko pół lampki wypić na rozluźnienie...
ja to już się nawet modle o to by się coś zaczęło....
heh ja mam 152 cm wzrostu to ciekawe z jaką wagą dziecka mogę rodzić naturalnie

Wlasnie do mnie dzwonili ze przyznali mi becikowe tutaj ale sie ciesze boze no po suficie zaczne chodzic.Wreszcie jakies odbre wiadomosci.No i dzisiaj ide do lekarza na to cisnienie oby mi on humoru nie popsul. A co do alkoholu to Ja bym sie bala ze jak naprawde zaczne rodzic i beda komplikacje to moze to wplynac na narkoze ze moga byc wtedy problemy.

ja mam 157 cm wzrostu i według ginka dziecko waży ok 4 kg i powiedział że dam radę - chyba żeby mi parcie nie szło to mi pomogą (cokolwiek by to nie znaczyło)... bo ból związany z postępującym rozwarciem jest taki sam bez względu na wielkość dziecka...

reklama
giovanessa - a ty kiedy wybierasz się do lekarza albo na wywołanko jakby co? bo też już się nieco przeterminowałaś :-) ja idę ostatecznie w poniedziałek
Ja też mam się zgłosić w poniedziałek, ale właściwie nie od razu na wywołanie, tylko mają podjąć ewentualną decyzję, co dalej...

Ze mną to jest tak, że ja wiem na 100%, że powinnam namówić jakiegoś lekarza, żeby zdjął mi szew - i po paru godzinach będzie po wszystkim, bo na pewno zaraz po zdjęciu będzie ze 3-4 cm i się wszystko ruszy. Tylko że te diabły za cholerę nie chcą się dać namówić, mój gin się ze mnie pośmiał tylko, a do szpitala nie mam na razie po co lecieć, bo mam te różne terminy, w tym jeden dopiero na jutro... jakby było po wszystkich terminach, to poszłabym i nakłamała, że coś mi się dzieje - i oni wtedy od razu ściągają, wiem, bo już raz tak się wycwaniłam ;-)
A jak po zdjęciu szwa nic im nie wyszło na ktg, to powiedziałam po prostu, że mi przeszło - no, ale młody do 3 godzin i tak był na świecie :-D

Ostatnia edycja:
Do góry