reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ja też dziś wcześnie, bo rano badanie krwi i wizyta w pracy żeby L4 zawieźć, mąż mnie powoził to nie musiałam w deszczu-u nas jesień przyszła :shocked2:
dziś dalej siedzę w papierach, postanowiłam zdobić album ciąży i pierwszego roku życia córeczki, jak się z pracami wyrobię to wezmę się za to od poniedziałku :-)
miłego dnia Wam życzę no i kolejnych rozpakowanych, bo coś się dzieciaczki ociągają ostatnio :-)

reklama
hej dziewczynki

u mnie tak sobie. Nocka ze skurczami ale nie za mocne i nieregularne wiec ... :cool:

oprócz tego spuchłam okropnie, jak wczoraj wieczorem zobaczyłam swoje stopy to aż się poryczałam, kostek nie było widać, miałam tylko dwa klocki wielkości łydek.

mam coraz bardziej dosyć, dobrze że to wizyta już jutro.

Fogia ja też takie mam najwięcej na szczycie brzucha, kilka po boku i swędzą okropnie. jutro mam wiytę to zapytam co to. Bo ja żadnego nowego kosmetyku nie mam
u mnie to wygląda jak pokrzywka, są drobne i jest ich dużo. Popytaj, ciekawe co Ci powie. Trzymam kciuki za wizytę!

To i ja się witam!!:happy2:

nocka nawet przespana, mała przerwa między 5-7 ale i tak się wyspałam..
dziś mój zawozi mnie do rodziców, żeby mi się w domku samej nie nudziło, siostra ma dziś wolne to sobie pogadamy:-D

monciaa - ja ci nie pomogę, ale z tymi skurczami to tak jak dziewczyny piszą - pewnie dzidzia już jest b. nisko i uciska ci nerwy:-(

Malutka - powodzenia na wizycie!!

a ja mam pytanie do dziewczyn z końca m-ca.. drażnicie brodawki?? mi ginka zaleciła od 7.01 drażnić, no i tak robię, żadna nic na temat nie pisze, więc nie wiem czemu ja już mam drażnić.. po tym to mnie tak brzuch okresowo pobolewa, no ale tylko tyle..
hmm..

Ribi: Nie nie byłam w szputalu, odwiedziłam mojego gina powiedziałam mu ze to napewno nie są skurcze bo całkiem inny ból niz opisują... Zbadał z małą wszystko ok... Po prostu takie bóle sie zdarzają...

Ale dzis juz przechodzi....;]

Miłego dzionka zycze....;)

Ide zjeśc sniadanko i spadam na busa....;))

cześć dziewczynki:-)

dziękuję za odpowiedzi dotyczące mojej bolącej pachwiny... bardzo się przydały!!
wstałam rano bez tego silnego bólu... tzn dziwnie mi się chodzi ale przynajmniej mogę stać na tej nodze i sama dojść do WC na siku:-D

Tylko wiecie co zauważyłam?! Ze mam jakby arbuza wsadzonego w spojenie - takie dziwne uczucie:/ Nie mogę nóg złączyć, boli mnie krocze i czuję tam w dole jakiś dziwny ucisk... mam nadzieję że to może główka małego się wstawiła?! ale czy tak może się wstawić przy 1 cm rozwarciu? Wczoraj długo spacerowaliśmy i może rzeczywiście mały "spadł" niżej... jak rozmawialam z ginkiem na którejś wizycie to powiedział, że jak mały wstawi się w kanał to będzie okropne uczucie - bardzo bolesne... może to właśnie to??

czy mamcie rodzące już coś mogą mi poradzić? A może któraś na nas brzuchatek też tak ma??

Monciaa - no to masz już wyjaśnienie nogi i całej reszty - Szymuś się szykuje do startu... to właśnie takie uczucie, jakby ci ktoś arbuza między nogi wepchał... :-D
Nie ma przy tym znaczenia, jakie jest rozwarcie - a zresztą, już może być o wiele więcej niż 1 cm :-)

Monciaa - no to masz już wyjaśnienie nogi i całej reszty - Szymuś się szykuje do startu... to właśnie takie uczucie, jakby ci ktoś arbuza między nogi wepchał... :-D
Nie ma przy tym znaczenia, jakie jest rozwarcie - a zresztą, już może być o wiele więcej niż 1 cm :-)

o kurcze... to może mały sam wyjdzie ... HURRRAAAA i nie trzeba będzie go wykurzać :-D
dzięki za odpowiedź - normalnie jestem pełna nadziei że może samo coś się ruszy :-) zwłaszcza że co wieczór i w nocy mam skurczyki (wreszcie powrócily)... i do tego ćmi brzuchol... (co prawda tylko w nocy ale zawsze to coś)

Witam się z rana....dziś miałam jakąś ciężką nockę....spać mi się nie chciało, co chwilę sie budziłam...mąż pracował do 3 przy kompie...a ja z psem lezelismy w łóżku....jakaś masakra...

fogia wczoraj posmarowałam tą moją pokrzywke bepanthenem (krem) i powiem Ci że nie swędziało....później jeszcze posmarowalam brzuch...bo swędział...ogólnie nie smarowałam się niczym po prysznicu....wieczorem jeszcze wypiłam wapno i jest ok póki co:)

I ja sie witam 2w1 :)
Goraca linia juz prawie zamarzla, wiec juz czas ja rozgrzac dziewczyny :-D
Dzisiaj Dominika na pewno urodzi :-)
Monciaa moze wreszcie i u Ciebie ruszy, skoro Szymus juz "wstawiony" :-D
modlicha83 ja nie draznie specjalnie, ale to z czystego lenistwa, mi sie nic nie chce normalnie...;)

reklama
Witam,
monciaa to my chyba razem się posypiemy bo ja mam dokładnie to samo co Ty, dzisiaj w nocy od 3 do 5 nie spałam bo tak mnie bolało miesiączkowo że myslałam że będę się szykować na IP, i ten przeraźliwy ból w pachwinie, ale poźniej przeszło. Odespałam do 10 bo mąż zawiózł Anię do przedszkola i teraz mam lekkie bóle miesiączkowe, krzyż trochę ćmi.
Dziewczyny pocieszają, że po porodzie przejdzie, hehe jak większość naszych dolegliowści:-D A ja też wczoraj troche połaziłam i może też stąd taki efekt.

Malutka udanej wizyty!

Do góry