reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ribi - a może to dziś:) melduj sie na bieżąco:)

Fogia- a u Ciebie cisza?

Claudia- bedzie dobrze:) spokojnie kochana, wszystko powolutku wróci do normy:) A Michaś taki blondynek, pierwszy raz widzę takiego maluszka w jasnych włoskach:)

Malutk_a - zahaczymy o kozłowek, a Ty odwiedź kurdwanów:)

Ja mam brzuch jak skała...gorąco mi co chwile, ale nic poza tym...

reklama
dobra małż kazał sobie darować oponki wiec zjadlam 2 pomarańcze i 2 batoniki musli....co do moich skurczy to chyba jakoś nic z tego nie będzie bo skurcze minęły....jest tylko ćmienie ale mimo to dziś ogolę co trzeba i zrobię maseczkę....jak coś muszę wyglądać równie dobrze jak moncia na tej porodówce....:)

Witam dziewczyny dawno się dnie odzywałam bo po powrocie ze szpital nie mam jakoś energii do życia, na dodatek przypałętało mi się jeszcze jakieś grypsko tak że w ogóle nie opuszczam łóżeczka. Dzisiaj miałam wizytę i dalej nie widać żeby mojemu Kamilkowi śpieszyło się do wyjścia, szyjka niby skrócona do połowy i rozwarcie na palec ale brzusio jeszcze wysoko lekarz stwierdził że w następnych dniach nie urodzę. Lekarz zrobił mi dzisiaj takie bardziej dokładne usg i wyszło że mały ma bradykardię, jak leżałam w szpitalu to też na ktg wychodziło że strasznie mu spada tętno. Lekarz troszkę się przeraził i w piątek mam się stawić w szpitalu na wywoływanie. Trzymajcie kciuki żeby to się okazały tylko jakieś błędy przy pomiarach i żeby z małym było wszystko w porządku.
Trzymam kciuki za szybkie porody dziewczynom które nastawiają się na jutrzejszą datę.

madzia arsika już jakiś czas temu urodziła więc pewnie nie ma czasu zaglądać. Ja za ktg na które pójdę ewentualnie za tydzień będę płacić 20 zł bo to przychodnia prywatna i gabinety są tylko prywatne. Ja wszystkie biorytmy miałam na 8.01 więc mi się nie sprawdziły;///
ribi ja już mam wszystko przygotowane dla maluszka, jak pójdę rodzić to mąż jeszcze tylko przetrze łóżeczko, odświeży materacyk i ubierze pościel, którą już mu naszykowałam a może dam radę sama to zrobić, no i jeszcze kupi wanienkę bo narazie nie ma gdzie trzymać jej. Dziś mi przyszły z allegro ostatnie rzeczy dla dziecka, które jeszcze się przydadzą ale ciągle mam jakieś wrażenie, że o czymś ważnym zapomniałam i nie raz wertuje allegro i patrzę co tu jeszcze trzeba...
dobra lecę, trzeba się przełączyć na tv i wszamać Flipsy tofii bo tak miałam na nie ochotę:ppp
dobranoc:***

Dziewczyny a ja mam pytanie czy te skurcze co u Was się pojawiają są bolesne? bo ja już zgłupiałam i sama nie wiem...brzuch mam cały czas twardy i nie puszcza, i już się schizuje...

ariska jutro wychodzi, ze szpitala. okazalo sie, ze mala jednak niema zoltaczki wiec mozna smigac do domku. doi juz dobrze cyca i przybiera. macie pozdrowienia.

ja patrzylam na ten biorytm i zerowy fizyczny mam 2 lutego zobaczymy co z tego wyniknie.
dziewczyny z koncowki miesiaca co wy sie tak wyrywacie na te porodowki he??

Kurcze, mi pierwszy zerowy biorytm wychodzi na jutro, następny na 14-tego, a kolejny na 28 styczeń. Ciekawe.... :)

Hejka :-)

Znowu troszkę dzieciaczków się urodziło.
U nas była dzisiaj położna..kazała małego juz werandować.
Troszkę go przegrzałam i ma lekkie potówki.

Moncia-Chyba ty masz mieć Szymona.Pamiętam jak pisałaś że Klaudoos Szymon taki uparciuch i nie chciał wyjść na świat :-),mój to samo niestety 18 godzin minęło od odpłynięcia wód zanim się urodził :tak:

Dziewczynki które chcą juz urodzić,trzymam kciuki żeby juz się zaczęło

moniaivoy no właśnie chodzi o to, że ja też nie wiem czy to są już jakieś porodowe czy jak. Bo one są ale nie jakieś bolesne....stąd człowiek durnieje...

reklama
A JA sie zaczynam martwic tym czyms raz mysle ze moze to malego ramie ze np bokiem sie troche jakos ulozyl a drugim razem juz sama nie wiem takie dziwne to jest przy macaniu jakby mi cos pod skora odstawalo taki placek jakby mi ktos cos pod skore wlozyl.Kurcze ale nie wierze ze czulabym jakby mi sie tam cos zmienialo_Oczywiscie czytalam internet no i na tej wysokosci byloby lozysko przodujace gdyby bylo ale Ja mialam wszystko ok do tej pory.Tzn ostatnie usg mialam w 25 tyg mozliwe ze lozysko mi sie przesunelo?NIe wiem czemu ciagle mysle ze to moze byc lozysko.No i w internecie napisali ze nie zawsze jest krwawienie z lozyska jak jest cos nie tak nie raz jest to krwotok wewnetrzny ,ze moze sie odklejac przez cisnienie tez a ja mam te skoki.I teraz bede miala schize chociaz wiem nie wierzyc w internet i wszystko co w nim pisza.Maly sie rusza i to jest najwazniejsze ale myslec nie umiem przestac.

Do góry