reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
Fogia - jak będą pobierać morfologię, to poproś od razu te ALAT i ASPAT, w morfologii tych wyników nie ma :-)

Suwaczek mi się dzisiaj skończył :-D

batonik swędzą mnie dłonie, stopy i łydki. A powiedz mi czy w zwykłej morfologii/moczu wyjdzie? Muszę i tak zrobić te badania przed czwartkową wizytą, a w piątek mam się kłaść do szpitala to może już mi dokładnie sprawdzą od czego to swędzenie.

... w szczególności swędzą stopy od spodu i dłonie od wewnątrz, choć nie jest to regułą , cholestaza ujawnia się od 30tc ale im później tym lepiej dla matki i dziecka, w zwykłej morfologii niestety nie wychodzi jedynie biochemia krwi :tak: ale to dość drogo wyjdzie :sorry: najlepiej zrób sobie aspat i alat :tak: jeśli będą podwyższone to zgłoś ginkowi

I ja witam w dwupaku, wieczorem mnie coś brało ale zasnęłam i nic się nie rozwinęło, lipa. Z drugiej strony to biorę ten antybiotyk na tegp cholernego paciorka, więc tak sobie myślę że dobrze by było go trochę podleczyć i umawiam się z małą na następny weekend :-) Ciekwawe czy posłucha?
Ribi odpoczywaj i zbieraj siły na poród, bo jak taka słaba jesteś to ciężko by Ci było teraz rodzić. Kupiłaś ten stanik? Twój synuś też ma 3300g, to tak jak moja córcia, ciekawe ile się gin pomyli bo ja się nieco boję że nie dam rady jej wycisnąć. Jak Anię rodziłam to miała 2880g a położna stwierdziła, że to było na granicy darcia się wszystkiego, ale teraz pociesza mnie fakt, że maleńka ma długie nogi i raczej będzie długa niż jakiś klocek. W każdym razie na usg widziałam jej poliki, taaakie wielkie że myślałam że padnę, niezła pyza.
Monciaa najgorsze co może być to położyć się w szpitalu i czekać... współczuję! I jeszcze to wywoływanie porodu, modlę się o to żeby urodzić przed terminem, bo drugi raz tego nie zniosę, to była dla mnie trauma.

A my zaraz wybieramy się do Media Markt zobaczymy bo teraz promocja bez Vatu, może jakiś opiekacz do kanapek i gofrów się kupi. Będę pewnie dopiero wieczorem, więc życzę wszystkim miłego dnia!

gogi - no właśnie tego się obawiam... leżenia na patologii i czekania w nieskończoność:/ z drugiej strony mam wujka i mam nadzieję że pogada z kim tam trzeba aby jak najszybciej podali oxy - najlepiej zaraz po przyjęciu na patologię :-D

jeżeli cisza może trwać 3 tygodnie :-D
cisza przed wielkąąąąąąą burzą.

Dzięki dziewczyny za rady w sprawie badań. Ja jeszcze biorę pod uwagę taką ewentualność, że mogę mieć uczulenie na oliwkę. Zmieniłam kilka dni temu bo stara-wypróbowana mi się skończyła i zaczęłam używać Johnosna, a wiadomo jak to jest z ich kosmetykami. :crazy: Zobaczymy co pokażą badania.

Blondi jak Cię tak swędzą piersi, to smaruj maścią przeciw rozstępom, ja miałam tak samo przy Ani i porobiły mi się rozstępy bo nie smarowałam. A piersi do 3 m-cy się kształtują jak się karmi, więc pewnie Ci się powiększają.

reklama
Nie martw się, maluszek poczeka. Ja tez się tak martwiłam, jak mój leżał w szpitalu prawie 3 tygodnie. Aż skurcze miałam i brzuch ciągle bolał. Jednak mały poczekał i mało tego jeszcze w buniu siedzi a tatuś już od 31 grudnia z nami w domku na rekonwalescencji i czeka cierpliwie na syneczka :) Za tydzień wraca do pracy więc mam nadzieję, że do tego czasu już będziemy mieli małego :)

Ewcia - te nasze maluszki, to mądre istotki i chyba wiedza najlepiej kiedy wyjść:)
No, jak tatuś juz wraca do pracy, to nic tylko teraz wyczekiwać syneczka:) Moze jeszcze w tym tygodniu, to mąż Ci pomoze:)

kochana - mąż się śmieje że jestem w najbardziej zaawansowanej ciąży w Polsce:-D a najśmieszniejsze że u mnie cały czas cisza... żadnego czopa, żadnych skurczy... nic... kompletnie nic... a jeszcze 3 tygodnie temu miałam wszystko (n oprócz czopa który siedzi i nie chce się odczepić )... :-)

hehe - zobaczysz, jak pójdzie, to się nawet nie obejrzysz, a już Szymonka będziesz miała na rączkach:)

Ja jestem zakatarzona, ale jakoś nie mam ochoty jeszcze tydzień czekać... może jednak mi się coś wykluje wcześniej... :-)
U mnie nikt nie choruje, tylko ja z tym katarem gonię. Mam nadzieję, że mnie wpuszczą, jakby co ;-) :-D :-D

hehe - giovanessa- dobre:)

My juz jak kokoszki, siedzimy tylko i wysiadujemy:) Niech Ci się wykluję, to maleństwo:)

Fogia, Ribi
- może zróbcie te badania jak najszybciej, bo z cholestazą nie ma żartów...

A w morfologii, faktycznie nie ma tych wyników...

Ribi - duzo sił zyczę, wracaj do formy!

Do góry