reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Claudia no i dobrze, że wszystko dobrze. A skoro rozwarcie jest to faktycznie niuniek może wyskoczyć wcześniej.

Co do liczenia tygodni to mój gin też zawsze zaokrągla. 36 tydzień i parę dni czyli tydzień 37, tak więc można powiedzieć że teraz jestem w 38 tygodniu licząc z OM, bo według usg to leci nam już tydzień 40. :szok:

Fogia - bo my chyba juz jesteśmy zmęczone tym wszystkim, stad te nasze humorki, ja tak w środę na m naskakiwałam, że sam przyszedł i powiedział, żebym już sobie na tą porodówkę pojechała, jak nie wyluzuję, co wziął do ręki, to mu się oberwało...
też tak myślę, że to chodzi o to zmęczenie materiału. Poza tym ja wiem, że najpóźniej 14 idę do szpitala i takie czekanie na TĄ chwilę jest dobijające.

U mnie jest jeszcze nerwówka w temacie FIlipka i spory rodzinne co z nim zrobić jak już będę w szpitalu. Co też mnie doprowadza do białej gorączki.

reklama
No teraz tylko czekać aż się to rozwinie, ale różnie bywa..
czasem maluszki są uparte i nie chcą wyjść
tu mamy mnóstwo przykładów tego

Fogia Ja mam ten sam problem tylko ty masz komu zostawic ale boisz sie o synka a Ja nie mam.Tzn.tesciu jest z Nami tutaj i tez pracuje i JA naciskam meza zeby on(tesciu)wzial wolne jak Ja bede rodzic bo tutaj moze 5 dni bez podania przyczyny sobie wziasc.Ale oferowaly mi sie tez 3 kolezanki jakby cos tylko one pracuja wiec wszystko by zalezalo kiedy sie zacznie.Ale wiaodmo tesciu mi na noc zostanie i kladl juz mojego synka nie raz jak chodzilam tutaj do szkoly .I ostatnio 2 dni temu znowu z mezem wlasnie sie o to sprzeczalismy bo Ja stwierdzilam ze mam to juz gdzies ze rodzi sie tez jego dziecko i nie tylko Ja musze kombinowac co zrobic ze starszakiem ze on powinien ze swoim ojcem porozmawiac juz dawno.A on do mnie zebym do Polski poleciala to mama moja sie zajmie ale sie wkurzylam powiedzialam ze nie bo tutaj jest taka sama sytuacja tam jest tylko babcia a tu dziadek wiec zeby on cos wymyslil a nie liczyl na moje kolezanki ktore podkreslam tez pracuja i maja dzieci.Ale co najwazniejsze na koncu powiedzial ze mam racje :) ale rozmowy z ojcem nadal nie przeprowadzil.A i jeszcze mowie do niego najwzyej sama urodze Ty zostaniesz z synem a on ze nie bo on musi byc wiec..nich kurde zalatwi to jak trzeba.Wiec JA serio sie modle zeby mi sie zaczelo w nocy i zeby udupic tescia z synem to nie bedzie mial wyboru.Wczoraj mowilam to mojej dobrej cioci zaczela sie smiac i powiedziala ze dopne swego ze ja jak cos chce to potrafie dopiac swego a ja sie pytam nie no porodu to ja wywoalac na czas nie umiem.
A co do imienia to moja dziewczynka miala miec Marika .
Claudia dobrze ze wszystko ok to czkeamy na rozowj sytuacji :)
I teraz tak mysle zobaczcie ze tak powinni tez twedy potraktowac biedna Kladudos bo mi sie przypomnialo.A jednak co czlowiek to czlowiek mowa o lekarzach.

A ja dostałam megabiegunki, żeby mi nie było za wesoło i tak się zastanawiam, czy to efekt mojego leczenia hemoroida, czy też termin z pierwszego USG - na pojutrze - okaże się najbardziej dokładny :-D

Claudia
- dobrze, że wszystko dobrze :-) I rozwarcie na 2 cm, to hoho, przy pierwszym dzieciątku to już masz kawałek za sobą :-)

A ja dostałam megabiegunki, żeby mi nie było za wesoło i tak się zastanawiam, czy to efekt mojego leczenia hemoroida, czy też termin z pierwszego USG - na pojutrze - okaże się najbardziej dokładny :-D

Claudia
- dobrze, że wszystko dobrze :-) I rozwarcie na 2 cm, to hoho, przy pierwszym dzieciątku to już masz kawałek za sobą :-)

aha, wiesz ja się nie znam na tym, nie wiem czy to dużo 2 cm...
szyjka jakoś 1/2 jest
no zobaczymy...
a co do biegunki też miałam dzisiaj....
już nawet nie tyję tylko stoję w miejscu z wagą, to mnie cieszy :-)

Claudia4you- Cieszę sie ze wszystko w porządku... może będziesz następna kto wie:]]]

Ja o 10 sie położyłam i spałam do teraz, nogi mam jak z waty, piję Kawkę moze mnie postawi...jeszcze dzisiaj kolejny egzamin....brrr...:((
Ale wróce do domku to pewnie mój K zrobi mi masaz xd:))

Claudia Ja tez stoje z waga w miejscu a co do 2 cm to mi polozna jak rodzilam powiedziala ze do 2 cm najdluzej idzie bo JA z takim przyjechalam do szpitala przy pierwszym porodzie ale nie wiem ile w tym prawdy tzn u mnie poszlo szybko az byly zdziwione ze sie na ich zmiane zalapalam myslaly ze juz nie beda mialy balaganu:)
A jeszcze jedno potrzebuje kopa na rozped bo mialam dzisiaj wlosy farbowac dalam sobie ostatnia date ze dzisiaj i jak przyszlo dzisiaj to co ..to znowu mi sie niechce.

kto wie moze do następnej wizyty nie dotrwasz:];]
hehe;)
Ważene że u małego wszystko ok^^;))

moze juz mu ciasno u mamy w brzuszku i chce wyjsc:))
Moja teściowa mowi ze do 21 moge pochodzic xd
oczywiscie 21 styczen dzien babci
:]

a to ich pierwsza wnusia... mają trzech synów:]

Kurcze weszlam na wage bo od 4 dni obserwuje i od wczoraj a wazylam sie o tej samej porze i wczoraj i dzisiaj po jedzeniu i mam kilo mniej ta sma jedna waga mi to pokazala a jest jakis limit do ilu sie gubi przed porodem? Ale bylo by fajnie jakbym przez te 15 dni cos zgubila.
E zaczelam czytac i niby do poltora kilograma sie zdarza zgubic wiec to nie mozliwe zebym od wczoraj miala kilogram roznicy mimo iz tak pokazuje zbieg okolicznosci to musi byc bo mi sie naprawde nie spieszy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też mam już dosyć..mój mąż ma ze mną teraz przechapane , bo nerwowa jestem strasznie. Chciałabym mieć już to za sobą, bo co chwilę ktoś wypytuje czy już urodziłam. Wczoraj pospałam w dzień za to przez pół nocy twardniał mi brzuch tak co 10 minut. Ale te skurcze były bezbolesne. Za to mały szaleje okropnie , nie da się spać. Idę sprzątać, bo co mi innego pozostało :(

Do góry