reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

claudia tak mi poowiedziała położna , że trzeba brać nic dla dziecka a mogę wziąć wszystko. Specjalnie pytałam o pieluchy to powiedziała, że nie trzeba....ja jednak spakowałam jakby co...wzięłam 8 szt huggisów...

aha, to podobnie jak u nas ja mam tylko kilka pampersów, najwyżej mąż doniesie

reklama
Zielona kochana ale szybciutko no zarazcie mnie takim szybkim porodem bo ja tez bym chciala szybko drugi tzn pierwszy trwal 3:40 wiec tez nie najgorzej ale teraz bym chiala jeszcze szybciej:))
Wiecie co mam tak wrazliwe sutki ze jak dotkne jednego to drugi mi dretwieje i pojawiaja sie kropelki.
A odnosnie waszych skurczy to sa to skurcze wtedy gdy wam sie dizecko rusza czy jest spokojne bo ja mam tak ze maly sie poruszy naciagnie mi skure i zaraz caly brzuch twrady i czuje jak mi dol brzuch a tez twradnieje tzn taki skurcz jakby?
I jeszcze jedno piszecie ze chyba sie oczyszczacie czy to sa biegunki czy poproatu czestsze kupy bo Ja od poczatku ciazy nie mam problemu z wyproznianiem ale robilam to ze 2 razy dziennie a teraz od paru dni 4 to norma a dzisiaj to czuje wlasnie ze i 5 raz mi sie chce kurcze czy to mi sie tez oczyszcza organizm?Bo JA jeszcze niechce czekam na te rzeczy z Polski i niechce zaskoczenia jeszcze :))

Ostatnia edycja:
Gosia a nie masz nic, w razie gdyby już się zaczęło? Wiesz przy drugim dziecku może być szybciej, chociaż nie ma reguły. Ale zazdroszczę tak szybkiego porodu ja to się mordowałam 13 godzin od momentu kiedy wody zaczęły mi się sączyć, a skurcze regularne to już miałam kilka godzin wcześniej, więc w sumie to ok. 15-16h to trwało. Liczę na to że teraz będzie szybciej. A co do skurczy to ja mam jak dziecko sie nie rusza, a na dole boli też jak się odpycha nogami i pupą i głową naparza na szyjkę.

Ribi fajnie tam w tej Trzebnicy, może jeszcze zmienię zdanie. 30 min jechaliście z Muchoboru? Ale dziś chyba korków nie było, co? Co do imienia małej to już nie wiem co chcemy, jak nie Dominika to myśleliśmy ostatnio o Alicji, podoba mi się też Lena, ale tych Lenek ostatnio za przeproszeniem jak psów:-) Jakoś żadne imię żeńskie mnie nie zachwyca.

Ribi: ja w panice też się zastanawiam czy nie wybrać się do Trzebnicy i popatrzeć na oddział. Moje koleżanki tam rodziły i były bardzo zadowolone, polecają jeszcze Oławę. Wczoraj pytałam się położnej z Kamieńskiego i podobno mają takie obłożenie, ze brak jest wolnych miejsc. Już się zaczęłam stresować, że przyjdzie koniec stycznia a tu miejsca brak...

gogi i ferulka ja po opowiadaniu moich koleżanek zdecydowałam się na Trzebnicę....powiem Wam, że to nowy szpital i naprawdę w środku wygląda super. Mam porównanie np. do Klinik gdzie jest strasznie ponuro....a tutaj nowocześnie i w ogóle jakoś tak jasno....
Co do dojazdu to jechaliśmy spokojnie ,bo poraz pierwszy nową obwodnicą a po drugie bardzo ślizgo. Tak naprawdę najgorzej dojechać do Mostu Milenijnego (mówię jak będzie w godzinach szczytu) i później od milenijnego leci sie prosto drogą na wyjazd z wrocławia i wypada się koło Hasco....A później jedyne co to tam są roboty budowlane na wyjeździe z wrocka i mogą byc korki ale liczę że nie będzie....

POdjedźcie sobie i sprawdźcie i będziecie miały porównanie do wrocka....
A i jeszczze to co u mnie zaważyło na wyborze to kadra....położne są bardzo miłe....

Ribi położne miłe bo masz lekarza stamtąd jak się nie mylę? Wiem że dojazd teraz jest lepszy, ale też ta jedna jedyna sala do porodów rodzinnych mnie przeraża, na Kamieńskiego jest chyba 5 czy 6.

Ja mam 5 pajacykow i 5 body jakby co ale musialabym dokupic sobie koszule i szlafrok i dla malego lapki niedrapki czapeczki bawelniane i na wyjscie bo nie mam bo wszystko ma przyjechac ale jak Kladuos pisala ze w szpitalu juz miala tyle prania to JA bym musiala napewno cos dokupic ale czekam narazie tylko sie Was podpytuje jak to u Was wyglada bo moze to zbiegi okolicznosci u Mnie.A juz sama nie wiem co myslec o tym.A i tamturosa ma tez przyjechac ale mysle ze zdarzy ze u mnie to jeszcze nie czas a kolega zdarzy wrocic.Jutro juz na 100 procent bede wiedziec kiedy przyjedzie.
A Ja sobie wlasnie juz ogladam sukienki na chrzciny i patrze ile musze schudnac i ile nad soba popracowac :)) Taka mala odskocznia.

reklama
Do góry