reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

troszkę nadgoniłam..

klaudoos - cieszę się, że już jesteś w domku z Szymkiem.. a z tym nie spaniem - podziwiam... wracaj do sił i klikaj kiedy znajdziesz chwilkę!! :tak:

claudia - teraz jak masz antybiotyk to raz dwa wyzdrowiejesz!!

Ribi - ja w końcu juro jadę kupić stanik - mam nadzieję, że coś się na mnie znajdzie..:-D

[Bsyla, ]moniaivoi[/B] - fajno, że się wam brzuchy obniżyły.. mi na razie to troszkę palce spuchły i w końcu obrączkę ściągnęłam..

claudia, malutka
- ja normalnie chodzę na kibelek raz na kilka dni, a od tygodnia to co dzień i to bez pomocy syropu!!!

monciaa - to fajnie im odpisałaś:-)

marta, ribi, fogia - dobrze, że piszecie o tych szczepionkach.. ja w śr idę do kumpeli co ma 2 dzieci - 4 lata i pół roku - i chcę ją podpytać o parę rzeczy m.in. te szczepionki.. szkoda, że to taki wydatek jest.. powinny być choć częściowo refundowane

reklama
Klaudoos witaj w domku :) I czekamy na relacje!

Claudia super, ze wizyta u gina udana :) A antybiotyk na pewno pomoze!

Ribi mi tez nic nie odchodzi i nic nie wskazuje na porod :-D Ale w pierwszej ciazy tez tak mialam i jak sie zaczelo to wszystko na raz ;) Tyle ze 4 dni po terminie :-D

Biala na pewno to kwestia czasu jak juz Tomus zacznie wolac siku :tak: moj synek nadal uparty i nie chce, no wiec czekamy dalej i co jakis czas proby robimy.

Claudia dobrze ze lekarz dał Ci antybiotyk,trzymaj się zdrowo.
dzięki dziewczynki za rady a propos szczepionek.a co do szczepionki na pneumokoki ,to skutki uboczne o jakich czytałam to dzieci zapadały na autyzm....czy to mozliwe nie wiem....
Klaudoos - fantastycznie ze się odezwałas :)

moja Lulusia odespała nockę i juz się zaczyna budzić bo następna nocka nadchodzi.....;-)
ticker.php

no kochane oby pomógł, ja właśnie muszę sobie jakoś pomóc z kibelkiem bo kurczę ducha wyzionę tak prąc mocno....
:-(

moja teściowa pracuje w szkole integracyjnej i ma kilku uczniów co po szczepionkach na pneumo i meningokoki zapadły na autyzm...
a u mnie w klatce mieszka małżeństwo z dzieckiem, które z kolei po szczepionce skojarzonej dostało porażenia mózgowego... masakra...

i bądź tu mądry...

moja teściowa pracuje w szkole integracyjnej i ma kilku uczniów co po szczepionkach na pneumo i meningokoki zapadły na autyzm...
a u mnie w klatce mieszka małżeństwo z dzieckiem, które z kolei po szczepionce skojarzonej dostało porażenia mózgowego... masakra...

i bądź tu mądry...

boziu moncia nie strasz....wiesz człowiek taki nieświadomy....no bądź tu mądry człowieku. ie zaszczepisz źle, zaszczepisz też źle....masakra....ale mam nadzieje, że nam sie nic takiego nie przytrafi....ale to jest przerażające...

boziu moncia nie strasz....wiesz człowiek taki nieświadomy....no bądź tu mądry człowieku. ie zaszczepisz źle, zaszczepisz też źle....masakra....ale mam nadzieje, że nam sie nic takiego nie przytrafi....ale to jest przerażające...

wiem ze to jest przerazajace... dlatego czlowiek glupieje... ale sami musimy wszystko przemyslec... my na razie nie szczepimy na pneumo i meningokoki i rotawirki... na razie podstawowe szczepionki tylko zastanawiamy sie czy od razu skojarzone... wyjdzie "w praniu"

Co do szczepionek i autyzmu to ja slyszalam/czytalam opinie, ze po szczepionce swinka/odra/rozyczka niektore dzieci zapadaly na autyzm, ale nigdy nie bylo to udowodnione, ze to po szczepionce akurat... O pneumokokach i meningokokach nie slyszalam.

Natomiast slyszalam tez opinie, ze to zbieg okolicznosci, ze akurat po podaniu szczepionki rodzice zauwazyli zmiany w zachowaniu dziecka, bo te szcepionki sa podawane akurat w czasie, kiedy zauwaza sie u dziecka pierwsze oznaki autyzmu...
Nie jestem lekarzem i nie umiem fachowo opisac tego o co mi chodzi ;)

pewnie jest w tym ziarnko prawdy więc każdy powwinien to dokladnie przemyśleć.....

Ja póki co uciekam z kompa. Dziewczynki spokojnych nocy i zbierajcie siły na poród....buziolki

reklama
Do góry