reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Mąż wrócił o 6.30 do domu i śpi. Ma postanowienie noworoczne- rzucenie palenia. Trzymajcie prosze kciuki by się mu udało.
Rok temu sobie postanowił i nie palił kilka miesięcy...

Mój mąż dwa lata temu w sylwestra postanowił nie palić a paliliśmy sporo i do dziś daje radę. Mi było ciężej ale krzyczał :-) i w końcu się złamałam i rzuciłam.

A ja znalazłam przepis na takie kuleczki jak pączki, z serkiem homo, smażone na oleju. I zrobiłam. Pyszne ale śmierdzi olejem w całej chacie. Idę dalej leniuchować.

reklama
Witam i pozdrawiam noworocznie :-)

damqelle-dużo zdrówka,obyś jak najszybciej wróciła do domku.

tysia- pewnie będzie to noworoczne dzieciatko :-)

Ja pól nocy spać nie mogłam a potem rano tak mi się błogo spało :-)

Witam w Nowym Roku :-)

Wszystkie nierozpakowane już rozluźnione i w pełnej gotowości? ;-)

Klaudoos
- jeszcze raz gratulacje, dzielna kobieto :-)

Tysia - trzymam kciuki, chociaż czuję się nieco urażona, bo przecież miałyśmy się spotkać w szpitalu ;-) Może się jeszcze na trochę rozmyślisz, bo u mnie cisza? :-)

Damqelle - biedactwo, za Ciebie i maleńką również kciuki zaciśnięte, wracaj do zdrowia :-)

Nie wiem, co jeszcze, bo się pogubiłam - ale w każdym razie samych szczęśliwych chwil przez cały rok Wam życzę :-)

A ja jestem padnięta, bo miałam w domu młodzieżową imprezę sylwestrową, syn z kolegami robił. Wszystko fajnie, nikt nie zginął, nikt nie odniósł obrażeń i dom też stoi w całości - ale poszłam spać o 5...

Witam się w Nowym Roku - widzę, że mamy nowe maluszki, a styczniówki rozkręcają się na dobre. Mam do was pytanie - czy wszystkim odchodził czop podbarwiony krwią? Mi od kilku dni odchodzi rozciągliwy, szklisty śluz koloru budyniu śmietankowego i teraz nie wiem co to jest....

Witam się w Nowym Roku - widzę, że mamy nowe maluszki, a styczniówki rozkręcają się na dobre. Mam do was pytanie - czy wszystkim odchodził czop podbarwiony krwią? Mi od kilku dni odchodzi rozciągliwy, szklisty śluz koloru budyniu śmietankowego i teraz nie wiem co to jest....

wiesz co mi też odchodzi śluz
i to już jakiś czas...
raz więcej raz mniej, ciągnie się i czasem jest taki właśnie szklisty a czasem jasny.....
taki glutek , co nie??:sorry2:

szukałam po necie , ale znalazłam tylko jak już co fotki całego czopa

poczytaj to
Czop śluzowy - Pytania i odpowiedzi | abcporod.pl

Ty już jesteś na dniach, to może czop Ci przy porodzie odpadnie, albo bezpośrednio przed

Claudia - dokładnie ;D W każdym razie różni się to od tego normalnego śluzu;) No to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, że u mnie coś nie tak;)

WITAM SIE W DWUPACZKU :) ..

zielona-- moze jeszcze cos sie rozkreci.. dzien długi,...

Tysia --- powodzenia

Fogia-- dobrze ze miałas jednak z kim spedzic te ostatnie chwile starego roku :) ... nasz Tomus coprawda został obudzony do fajerwrków.. ale był zachwycony... rano domagał sie powtórki.. ( co do stroju.. to ja tez wskoczyłam w leginsy.. tylko ze na to załozyłam sukienkę :)

damqelle--- duzo zdrówka.. dla was....

claudia4you -- Tobie również duzo zdrówka!!

no i kochane... mozemy odetchnac ..

u nas Sylwester udany.. dzieciaki bawiły sie do 9.. a pózniej poszły spac.. my siedzielismy do 1 i tez sie porozchodzilismy ... ja jeszcze do 2 posprzatałam wszystko i pozmywała.. i po 2 juz lezałam w łózeczku.. Tomus wstał przed 9... i ma bardzo dobry chumorek. ten nasz dwulatek :) na wieczór juz niewiele mam do przygotowania.. spokojonie sobie zaczne za godzinkę:) dziadkowie i chrzestna mają przyjsc na 5 :) wiec jesze Kupa czasu:)

Claudia - dokładnie ;D W każdym razie różni się to od tego normalnego śluzu;) No to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, że u mnie coś nie tak;)

:-)
to fajnie, znalazłam to bo sama szukam czegoś o tym śluzie, ale jak nie zapomnę to gina zapytam w poniedziałek czy to może być to!!

reklama
I ja sie witam w nowym roku.

Damquelle zdróweczka kochana życzymy.

Olandia Super że już masz mała i jest OK.

Tysia życzę szybkiego i łatwego porodu.

A mnie bolą już obie nerki. Z rana tak się poryczałam, że masakra. Najgorsze jest to, że nawet jak pojade do szpitala to nic mi nie zrobią aż do poniedziałku a tylko zostawią i podadzą no-spę. Już jestem totalnie załamana tym bólem nerek. Tomcio na szczęście fika więc z nim chyba ok, ale boję się aby nie było z tego czegoś gorszego :(

Do góry