reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

klaudoos-No ja tez jestem ciekawa co to za ala poncz:) i co to za rybka w pieczarkach??
ja robie:z ciast makowiec,szarlota,sernik,sliwki w czekoladzie-moje,keks-kupny,comber-dojedzie kupny ale pyszny jest.
barszcz z uszkami,pierogi z kapustą,rybka smażona,kapustka,kluski z makiem,
salatkę warzywną,z kurczaka z ananasem,jajka z pieczarkami,śledzik w śmietanie -kupny,i zwykły z cebulką-swój,wędlina i na zyczenie ryba po grecku ale to jak mama zrobi to będzie...a jak nie to nie...więc....
na swięta mam bigos do tego udka z kurczaka i kotlety devolay(co kto lubi) flaczki,upiekę schab ze śliwką,sa jeszcze pierogi z mięsem są -kupne(bo barszczu zostanie)

reklama
madlen --- moze przepłukaj gardło wodą z solą ... mi pomaga ...

Ewcia--- Tulę Cię strasznie.. mam nadzieje ze mąz dostanie przepustkę na swieta i o to się modlę... a tez mi sie wydaje ze jak mąz ma gorączkę to organizm walczy... trzymaj sie dzielnie kochana

moncia--- biedaczku zeby juz Ci sie wszystko z górki potoczyło i nic nie bolało

Tysia-- jak dobrze ze wrociłas...

Ariska..--- " kawał o lizaku... " mało co sie nie posikałam

modlicha--- super wiesci z wizyty
Blondi --- z jednej strony jak i tak bedziesz w okolicy dziadka.. to wypada wpasc.. ale mysle ze jak niewpadniesz i zadzwonisz to tez sie ucieszy ze pamietalas:) jak bys zrobiła i tak i tak bedzie dobrze:)

a ja troche pospałam.. zatoka pusciła... mamusia wnuczka pilnowała....
co do wigili to ja to tylko mam za zadanie stół nakryc... misiek sie z moją mamą po połowie składa.. a mama prawie wszystko przygotuje .. tylko w piątek bedziemy robic sałatke... zeby nie jej pomoc pewnie z wigili w naszym mieszkanku były by nici.. bo niestety jak stoje to Kuba łapie przyciaganie ziemskie i czuje jak mi naciska.. nie boli.. ale naciska... a to dopiero 36 tydzien wiec.. nie moge sobie pozwolic na charce.. dzis kupilismy z miskiem prezen dla Tomcia pod choinkę i jak wchodziłam po schodacj na nasze 4 pietro.. to miałam wrazenie ze mnie skurcz łapie przez cała noge ( ,moze któras z was to miała ) nie był to skurcz tylko takie uczucie bólu.. dretwienia.. niewiem jak to opisac..

dziewczyny sporo pyszności robicie na te świeta:) u mnie będzie tak: rybka filet, rybka po grecku, śledzie zwykłe, po kaszubsku i salsa albo cygańskie, barszczyk czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, bigos, sałatka warzywna i z selerem, pieczone i wędzone mięsko, sernik, piernik, strucla makowa, kilimandżaro i chyba tyle:)

A Ja robie na swieta grzybowa bo u NAs taka tradycyjna,pierogi z kapusta i grzybami,kapuste z grochem,kapuste z grzybami,bigos,karpia,kompot z suszu a z ciast sernik i murzynek z nuta piernikowa a z kupnych bedzie piernik i makowiec a rybe po grecku chyba zrobie sobie na sylwestra bo tak sobie stweirdzilam ze moj maz i tak jej nie je wiec sama nie dam rady az tyle :) a na obiad swiateczny jeszcze nie wiem w tamtym roku byly antrykoty z indyka z ananasem ale to moj maz takie pyszne zrobil a w tym planuje moze jakies roladki schabowe ale nie mam jeszcze konkretnego pomyslu.Ale jedno jest pewne 12 potraw u Mnie nie bedzie bo w trojke napewno bysmy nie zjedli.

dziewczyny SERNIK MI KIPIIIIIII......:) Kurcze zostało mu jeszcze 20 minut pieczenia a on już z blachy wychodzi:)

Ale macie pyszności już nie moge się doczekkać Wigilii....mniam

reklama
A prosze wklejcie te sledziki w sosie salsa jadlam kiedys kupne i byly takie pyszne ze szkoda ze nie mam ich teraz pod reka zjadlabym z przyjemnoscia mniam .

Do góry