reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A mi coś net co chwila się rozlącza...jeżdża z tp...znów jakieś usterki...ech
JUz nie mam miejsca na karcie na wpisywanie wizyt....full.ciekawa jestem gdzie mi zapisze poniedziałkową ...o ile dotrwam

reklama
pół godzinki mnie nie było a tu tyle postów już :)

kończąc myśl
teraz nikt mi nie polecał leżeć ale jak mi gin 10grudnia powiedział, że szyjka taka i owaka i że do stycznia nie dotrzymam tak sobie sama leżenie "nałożyłam"
-wyszłam z domu na urodziny siostry! nawet prezent na szybko po drodze kupowąłam aby nie łazić na darmo!
-wyszłam wczoraj do pracy po paczkę więc przy okazji zaliczyłam kosmetyczkę aby na darmo nie łazić :)
-teraz wyjdę na wigilię do teściowej i może w święta do mamy
-potem.......potem dopiero pierwszego!
(no chyba że nie dotrzymam to wyjdę na ...porodówkę) :sorry2:

jak to napisałyście są rzeczy ważne i ważniejsze :tak:

ribi - ja też już mam takie odrosty że głowa boli ile mi tego urosło przez ten okres. Włosy mam takie wyjątkowo zdrowe i błyszczące, nawet te co mi na twarzy wyrosły psia mać. Zastanawiam się czy odwiedzić kosmetyczkę czy psiego fryzjera. Dodatkowo jak umyję włosy to mam ten efekt pusch-up czy jakoś tak. Pieroństwo mówię wam.
Mało włosów źle - dużo włosów też niedobrze.

a w sprawie kochanych Mężów
to mój robi od tego 10 grudnia wszystko praktycznie sam
gotuje i sprząta i mała się zajmuje
dziś usłyszałam "boziu jaki ja jestem zajechany"
no widzicie! jednak potrafią docenić pomoc kuchenna w postaci kobiety-żony kiedy im tej pomocy zabraknie :p
hihiiiiiiiiii

a tak serio serio
to mój Mąż też jest ogólnie kochany, duzo potrafi sam zrobić a jak nie potrafi to dopyta i też zrobi :)

mi jakoś teraz nie rosną bujnie włosy nigdzie:( ale z synem to prawdziwy gąszcz byl i krzaki i non stop golenie

Damqelle-Ja bym tych na buzi nie ruszała...to spowodowane burzą hormonalną w naszym stanie...po porodzie powinno wrócić do normy...chyba ze nie wróci to dopiero wtedy...

Ostatnia edycja:
Aj dziewczynki nudy same...

próbowałam coś wyczytać na temat dna macicy, ja w 34 tygodniu miałam 32 cm...
nie wiem co to oznacza, ale podobno to nisko...
Mi to gin regularnie sprawdza , Wam też??

Kate - ja chodzę od początku na kasę chorych i powiem ci ze jestem zadowolona, wizyty raz w miesiącu albo co 2 tygodnie zależy czy miałam jakieś wyniki. Badania minimum raz w miesiącu a jak było coś nie tak to częściej. Usg też miałam robione więcej niż ustawowe 3 bo aż 7 i do tego teraz chodzę co tydzień na kontrolę i jak się nic nie ruszy to 28 usg ostanie będzie.
Spoko, na kasę chorych też może być dobrze. Ja chodzę prywatnie bo to mój lekarz od dawna i po prostu czuję się lepiej w jego gabinecie niż w szpitalu. No i nie muszę tak często chodzić. Przez całą ciążę byłam tylko 9 razy, ale może dlatego że moja ciąża jest książkowa i wszystko jest w najlepszym porządku.

Oglądacie może na programie TLC ten program "ciąże z zaskoczenia". Bo ja oglądam od kilku dni i jestem w szoku. Jak można chodzić w ciąży 9 miesięcy i nie wiedzieć, że się jest a na końcu urodzić znienacka.
Przecież te nasze maleństwa pod koniec tak wariują, że nie wiem jak można nie wiedzieć. Masakra. Jak któraś tego nie oglądała to polecam dziś o 21.

Ostatnia edycja:
reklama
damqelle to w kogo ty sie zmieniasz he??
ja juz nawet nie powiem jak u mnie mala wyglada bo dramat dzisiaj mowie do mojego, ze mnie bedzie golil bo ja nic nie widze zaczal sie smiac ze mnie. o nogach to nie wspomne ile mnie wysilku kosztuje golenie dlatego gole jak musze w zimie cieplej jak siema futerko :-p

malta i gdynianka dobrze, ze wy juz w domu z malenstwami fajne swieta sie wam szykuja.

mnie dzis tesciu oczywiscie podniosl cisnienie bo jaki to on jest zalamany, ze miska nie spi w ciagu dnia 3 godz bo znajomej wnuczka jest starsza i spi.:wściekła/y: noz ile mozna tlumaczyc,ze dziecko jak niema potrzeby to nie spi ale nie on wie wszystko najlepiej. po 17 bylo jojczenie jaki to on biedny bo do sklepu musi isc dramat pytal sie czy ja pojde, postukalo go chyba eh.
na dodatek miska mnie dzisiaj do bialej goraczki doprowadzala odkad adas poszedl do pracy non stop jojczenie, wycie i jakis dziwny dzien dzisiaj miala. na dokladke przy usypianiu znow dawala czadu napatrzyla sie u rodzicow jak byla, ze michal cumla doi no to ona tez do spania musi miec (na kiego jej jak ona nie potzrebuje) i wyje masakra amnie nerwy puszczaja bo toska jeszcze rabala mnie w brzuchu. wrrrr

================

kate ja to ogladam raz na jakis czas ale jak tak sie slucha opowiesci tych kobiet to czasem naprawde niema sie co dziwic, zenie ktore nie wiedzialy

Do góry