reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Dziewczyny z terminami na drugą połowę stycznia ja Was proszę wy się jeszcze nie rozpakowujcie bo ja dopiero wtedy w panikę popadnę. :szok::szok:

fogia ja sie tam nie wybieram tak szybko na porodowke bo im pozniej urodze tym dluzej bede w domku siedziec :-).
ty to masz przerabane z tym cukrem, zycze smacznego kroliczka.

asiak. formularza brak :-( ale zawsze mozna sie dogadac z dzidzia w brzuszku hehe , no masz przyklad klaudoss ona do szymka wychodz a on ani mi sie sni

------------------

nic mamuski zmykam spac milej nocki zycze buziaki i moze rano goraca linia sie zaswieci

Ostatnia edycja:
reklama
no ja gadam jak do slupa!!! znow bole mi sie zaczynaja i znow lipa z tego bedzie pewnie.. ja wam mowie w styczniu bede na porodowce nie wczesniej..

dziewczyny opuchlizna pod koniec ciazy jest normalna? bo wczoraj wieczorem starsznie spuchy mi stopy nie widac kostek i troche sie martwie ( stalam wczora przy desce do prasowania ponad 4 godziny, myslalam ze od tego ale rano sie obudzialam i opuchlizna nadal byla a myslalam ze po nocy zejdzie) moze juz jestem w tym etapie ze ta opuchlizna jest nie do unikniecia? martwie sie troche bo to chyba nie jest dobry objaw:-(

niby norma, jednak moj gin od razu kaze badac mocz!

a ja zaczynam mierzyć skurcze bo co jakis czas mnie lapia.. hmmm

czyżby się zaczynało?? kurcze też już bym chciała... jutro mam wizutę u ginka i usg. ciekawe jak tam moja gwiazdka się ma.. chciałabym usłyszeć że już wszystko gotowe i w każdej chwili może się zacząć =]

aniwar - raczej normalne... sól się zatrzymuje w organiźmie i dlatego puchniemy.
w 1 ciąży puchłam strasznie! żadnych butów pod koniec nie mogłam założyć. w zimę w adidasach chodziłam, bo tylko takie wchodziły...
tak jak pisze klaudoos - badanie moczu się robi dla sprawdzenia czy wszystko OK

klaudoos - trzymamy kciuki! :-) chociaż Szym pewnie wie, że nigdzie lepiej mu w życiu nie będzie niż u mamy pod serduszkiem, dlatego tak sie nie spieszy. Co ma wychodzić na ten zimny i okrutny świat.. ;-)

czyżby się zaczynało?? kurcze też już bym chciała... jutro mam wizutę u ginka i usg. ciekawe jak tam moja gwiazdka się ma.. chciałabym usłyszeć że już wszystko gotowe i w każdej chwili może się zacząć =]

aniwar - raczej normalne... sól się zatrzymuje w organiźmie i dlatego puchniemy.
w 1 ciąży puchłam strasznie! żadnych butów pod koniec nie mogłam założyć. w zimę w adidasach chodziłam, bo tylko takie wchodziły...
tak jak pisze klaudoos - badanie moczu się robi dla sprawdzenia czy wszystko OK

klaudoos - trzymamy kciuki! :-) chociaż Szym pewnie wie, że nigdzie lepiej mu w życiu nie będzie niż u mamy pod serduszkiem, dlatego tak sie nie spieszy. Co ma wychodzić na ten zimny i okrutny świat.. ;-)
no wlasnie skurczybyki lapia od jakiegos czasu ale co? lipa!!!!

Kurcze moze to faktycznie nic takiego...moze ten mocz sobie zbadam tak dla swietego spokoju....od wczoraj ajkos tak mniej nawet sikam niz dotychczas...

kaludoos trzymam kciukasy zeby sie zaczelo:-)

ide sie wypluskac i jeszcze zajrze:-) nie uciekajcie nigdzie:-) no chyba ze na prodowke ale tylko te ktore chca:-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny opuchlizna pod koniec ciazy jest normalna? bo wczoraj wieczorem starsznie spuchy mi stopy nie widac kostek i troche sie martwie ( stalam wczora przy desce do prasowania ponad 4 godziny, myslalam ze od tego ale rano sie obudzialam i opuchlizna nadal byla a myslalam ze po nocy zejdzie) moze juz jestem w tym etapie ze ta opuchlizna jest nie do unikniecia? martwie sie troche bo to chyba nie jest dobry objaw:-(

Normalne. Ja też puchnę bo zatrzymujesz wodę w organizmie ale tak jak pisze klaudoss przy tym najcześciej bada się mocz i ciśnienie bo jak wysokie ciśnienie i białko w moczu to może być zatrucie ciążowe

A zatrzymujemy wodę bo przy porodzie i w połogu dużo się traci płynów, a potem całe to wydalanie większe siusianie i pocenie się

Jutro dziewczyny jadę do ginka o 11. O ile mnie dziś w nocy nic nie weźmie to będzie miał jajko niespodziankę bo mówił że ja to już rodzić powinnam :D:D:D to go zaskoczę hehe

Teraz kazał mi się głosić co tydzień bo niby wg przepisów ministra zdrowia muszą mi monitorować tętno małej i szyjkę więc teraz wizyta, święta i po świętach pewnie zaś.

Ostatnia edycja:
Do góry