reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

poczytalam wczesniejsze posty

blondi- choinka zarąbiaszcza! uwielbiam takie dekory!!!!

co do ruchow to wypinl zaledwie 3 razy dupinke jak polozylam laptopa na brzuchu.. teeraz leze (troszke posprzatalam) i czekam na cd ruchow, ale cos sie doczekac nie moge..moze ma gorszy dzien.. nie wiem..

Uważaj na siebie,zostaw te meble w spokoju co sobie nieszczęścia na sam koniec nie zrobisz.Mały może mieć gorszy dzień mój też tak ma czasami.Daj znać jak już się zacznie fest wiergać:-),a jak nie zacznie to jedź na ta ip żeby się nie denerwować.

Blondi-choinka cudna:-)

reklama
Witajcie kochane

Ja po wizycie. Nie wiem czy moje wieści sa dobre, czy złe??? Mam kolkę nerkową. Jak mnie złapało o 11 to trzymało do 15:30 :( Lekarz zrobił USG i są dwa kamienie i one powoduja kolkę. Ból jak cholera :( Ale co dalej. Tomcio waży już 3400, samodzielnie oddycha, i jest gotowy do przyjścia na świat. Dostałam skierowanie do szpitala i jak kolka nerkowa nie przejdzie to za tydzień w poniedziałek mam iść do szpitala i pewnie we wtorek cesarka. A jak minie to mogę zaczekać do 1 stycznia chociaż lekarz wolałby abym szła wcześniej np 28 grudnia. Pożyjemy zobaczymy. Mam brac Urosept, No-spę i apap przeciwbólowo i leżeć.... Teraz nadal boli więc idę sie położyć.

Klaudooss uważaj na siebie.

Blondu śliczna choineczka.

Ostatnia edycja:
kurcze joaśka to niefajnie z ta kolką. Najważniejsze, że z dzidzią wszytsko dobrze....no ale jak nie przejdzie to trzeba iść....

Joasiab najwazniejsze ze z Malenstwem wszystko dobrze- waga ladna :) A ty odpoczywaj i moze uda sie doczekac do poczatku stycznia.
Klaudoos nie przemeczaj sie tak! Ciagle u Ciebie sprzatanie a teraz jeszcze jakies przemeblowanie.. Jak tam Synus? rozbudzil sie troche?
Blondi choinka bardzo ladna. Ciekawy pomysl:)
Zmykam gotowac obiadek:)

Witajcie kochane

Ja po wizycie. Nie wiem czy moje wieści sa dobre, czy złe??? Mam kolkę nerkową. Jak mnie złapało o 11 to trzymało do 15:30 :( Lekarz zrobił USG i są dwa kamienie i one powoduja kolkę. Ból jak cholera :( Ale co dalej. Tomcio waży już 3400, samodzielnie oddycha, i jest gotowy do przyjścia na świat. Dostałam skierowanie do szpitala i jak kolka nerkowa nie przejdzie to za tydzień w poniedziałek mam iść do szpitala i pewnie we wtorek cesarka. A jak minie to mogę zaczekać do 1 stycznia chociaż lekarz wolałby abym szła wcześniej np 28 grudnia. Pożyjemy zobaczymy. Mam brac Urosept, No-spę i apap przeciwbólowo i leżeć.... Teraz nadal boli więc idę sie położyć.

Klaudooss uważaj na siebie.

Blondu śliczna choineczka.

No widzę że waga dzidziusia podobna do wagi mojego szkraba jak byłam w tym tygodniu co Ty :-) duze te Nasze maluszki ;-) odpoczywaj, zyczę żeby bolało jak najmiej ...

Ostatnia edycja:
aniwar - może akurat synuś Cię posłucha :tak:

marta70 do wigilii sporo czasu hehe , może już urodzisz

klaudoos
na pewno mały się rozleniwił mi ostatnio mój tez takie niespodzianki serwował, obserwuj ruchy, będzie dobrze

Joasiab
trzymaj się , dziecko zdrowe, a reszta się ułoży.....

.........................................................................

My wróciliśmy ze sklepu , zjedliśmy już obiadek nawet...teraz odpoczywamy, moze potem zjemy drugie danie
Powiem Wam, że mi już ciężko się chodzi, czasem mam taki odruch i trzymam rękę pod brzuchem...

Cieszę się bo mój ma mieć fuszkę w styczniu - zarobi jakąś kaskę - tylko oby pilnował telefonu jak już zacznę rodzić :laugh2:

Witam was wszystkie u mnie nastrój nie najlepszy.

Klaudoos uważaj na siebie musisz troszkę zwolnić za dużo na głowę przemeblowanie odpocznij zbieraj siły przed porodem. Ja też prawie bym się wywaliła, ale jakoś udało mi się równowagę utrzymać i wylądowałam prawie na kolanie. A z małym na pewno wszystko dobrze, ale jak Ciebie ma to uspokoić to jedź do szpitala.

joasiab przykre z tą kolką, ale najważniejsze że dzidzia zdrowa.

Blondi choinka super się prezentuje.

Joasiab najwazniejsze ze z Malenstwem wszystko dobrze- waga ladna :) A ty odpoczywaj i moze uda sie doczekac do poczatku stycznia.
Klaudoos nie przemeczaj sie tak! Ciagle u Ciebie sprzatanie a teraz jeszcze jakies przemeblowanie.. Jak tam Synus? rozbudzil sie troche?
Blondi choinka bardzo ladna. Ciekawy pomysl:)
Zmykam gotowac obiadek:)
od mojego posta ostatniego ruchów brak, podbrusze strasznie boli- pewnie po tym jak runęłam.. czekam na meza jak mlody dalej nic..jedziemy do szpitala..

reklama
dziewczyny bo mi się przypomniało a pewnie Was zainteresuje (info ze SR)

Po porodzie SN do 2 godzin powinnyście wykonać tzw. CHWYT PORĘBY jest to naciągnięcie macicy do góry na swoje miejsce. Chroni to w późniejszych latach przed np. problemem nietrzymania moczu. Wygląda to w ten sposób, że po porodzie chwytacie się w okolice łona i jednym ruchem podnosicie do góry (z lekkim uciskiem) macicę....i kończycie w okolicy pępka. To się robi samej, położne tego nie robią. Ale jak zapytacie to pewnie będą mogły Was poinstruować.

Do góry